top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ПУН ХИЛ В РАЙОНА НА АНАПУРНА - НЕПАЛСКИТЕ ХИМАЛАИ26 АПРИЛ – 11 МАЙ

Едно величествено кътче в сърцето на Хималаите ! Над него като в шпалир са подредени Хималайските гиганти Анапурна, Даулагири, Тукуче, Южна Анапурна /Моди пик/, Хинчули, Анапурна-3, Гангапурна, Фейнг, Рок ноар и прелестният Мачапучаре ! Чувството като си срещу тях е неописуемо…



26-27.04 Самолетни полети от София до Катманду. Трансфер от летището и настаняване в хотел в туристическия квартал „Тамел”.

28.04 Разглеждане някои от забележителностите на Катманду.

29.04 Трансфер до летището. Със самолет: Катманду – Похара. С придружаващ микробус: Похара – Биретанти – Гандрук /1940 м/. Настаняване в трекерска лоджа.

30.04 Трекинг от Гандрунг /1940м/ за около5-6 часа до Тадапани /2630 м/. Спане в Лоджа.

1.05 Трекинг от Тадапани /2630 м/ до Горепани /2860 м/- около 5 часа пеша. Нощувка в лоджа.

2.05 Ставане рано, изкачване и посрещане изгрева на Пун хил /3200 м/ ! Съзерцаване цяла дузина хималайски гиганти, начело с 8-хилядниците Анапурна и Даулагири ! Слизане обратно в Горепани и свободно време. Нощувка в същата лоджа. Този ден е и резервен в случай на лошо време.

3.05 Трекинг от Горепани /2860 м/ до Тикедунга /1540 м/ - около 4 часа пеша. Нощувка в лоджа.

4.05 Трекинг от Тикедунга /1540 м/ до Биретанти /1025 м/ - около 2-3 часа пеша. Нощувка в лоджа.

5.05 Трансфер от Биретанти до езерото Фева край втория по големина град в Непал – Похара. Настаняване в хотел.

6.05 Свободен ден около езерото Фева /най-големият и известен курорт в Непал !/. Возене в лодка, изкачване с лифт до връх Сарангкот /1600 м/ с невероятна панорама към Високите Хималаи и т.н.

7.05 Трансфер до летището на Похара. Полет до Катманду. Трансфер до същия хотел в Тамел.

8.05 Сити-тур на Катманду: Маймунския храм Сваямбуднат /символ на града/, Буднатступа /най-голямата в Непал/, Пашупатинат /тук се кремират най-знатните граждани и прахта им се хвърля във водите на свещенната река Багмати/.

9.05 Сити-тур на Катманду: Разглеждане на старите столици Бактапур и Патан. Същевременно този ден е резервен в случай на лошо време за полета над Еверест.

10.05 Трансфер до летището на Катманду. Панорамен полет над Еверест, Лотце, Макалу и други хималайски гиганти. Трансфер от летището до хотела ни в Тамел. Свободно време.

11.05 Трансфер от хотела до летището. Полети от Катманду до София.


ЦЕНА: 1500 лв - за водач /всичките му разходи, вкл. и хонорара/

Всички останали разходи за: самолет от София до Катманду и обратно, самолет от Катманду до Похара и обратно, панорамен полет около Еверест, вътрешен транспорт /трансфери от и до летището в Катманду и Похара, автобус за Сити тур в Катманду, микробус до Гандрук и от Биретанти и т.н./, всички нощувки, водач и носачи по трекинга, пермит за Нац.парк, медицинска застраховка, гранични такси, вход музеи, лифт до Сарангот, возене в лодки, възлизат на около 3490 лв. На летището в Катманду се вади Непалска виза и струва 50 $. За бакшиши са необходими също около 100 $.


Екипировка: като за висока българска планина лятно време. За ниското – летни дрехи.


Записване: до попълване на групата срещу цената и фотокопие от задграничния паспорт /валидност 6 месеца/ + 3 снимки и GSM за връзка.


Минимум 6 участника.


Трудност: лека, без технични участъци, с максимална височина 3200м.


Водач: Евгений Динчев с 40-годишен опит в Хималаите !



1,641 views
bottom of page