top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

ИЗКАЧВАНЕ ПИРИНСКИ ВРЪХ – СИВРИЯТА24 и 25   Август   /Събота и Неделя/   2024г

ИЗКАЧВАНЕ КРАСИВИЯ И РЯДКО ПОСЕЩАВАН ПИРИНСКИ ВРЪХ – СИВРИЯТА

24 и 25   Август   /Събота и Неделя/   2024г

 

Връх, в пълна степен отговарящ на името си /сиври – остър/ и привличащ погледите и сърцата на планинските приключенци !

 

24.08 /Събота/    Тръгване от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 8,00ч. През Предела и Добринище достигаме хижа Гоце Делчев, откъдето с лифт се изкачваме до хижа Безбог  /над 2200м.н.в./. Настаняваме се в малката уютна хижичка „Бай Славчо“, на самия бряг на Безбожкото езеро. Същия ден следобяд правиме преход до Дисилишкото езеро /около 4-5 часа/, разположено в Полежанския циркус.

 

25.08 /Неделя/    Тръгваме рано сутринта и покрай Попово езеро /най-голямото в Пирин/ излизаме на седлото, североизточно под връх Джано. Оттук започва траверса ни в североизточна посока по рида Дженгалица до крайната ни цел – островърхия Сиврията /2590м/. След като се полюбуваме на безкрайната панорама, слизаме внимателно към езерото Папаз гьол без пътека и по познатия ни път се връщаме до хижа Безбог за да хванем навреме лифта надолу. Всичко за деня около 7-8 часа пеша. От хижа Г. Делчев се прибираме с чакащия ни придружаващ транспорт до София, не по-късно от 21,00ч.

 

ЦЕНА: 90 лв – за разходите и хонорара на водача

Останалите разходи за придружаващ транспорт, лифт и нощувка, възлизат на 75 лв

Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/ трекинг обувки 3 сезонни, ръкавици, шапка за топло и студено, челно осветление, телескопични щеки, вода, подсилки, храна за 1 обяд и спален чувал /за нощувката в хижичката – няма да се носи !/

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН и GSM за тези, които нямат планинска застраховка и 2-те имена + GSM за тези, които имат. Заплащане на място.

Минимум 6 участника.

Трудност: сравнително трудно /втория ден/.



75 views
bottom of page