top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

ИЗКАЧВАНЕ НА ПИРИНСКИ КРАСАВЕЦ – СПАНОПОЛСКИ ЧУКАР14 и 15   Септември   /Събота и Неделя/   2024г

ИЗКАЧВАНЕ НА РЯДКО ИЗКАЧВАНИЯ ПИРИНСКИ КРАСАВЕЦ – СПАНОПОЛСКИ ЧУКАР

14 и 15   Септември   /Събота и Неделя/   2024г

 

Един връх, който е встрани от главното пиринско било и често е пренебрегван от планинарите. Изкачване по нестандартен маршрут.

 

14.09 /Събота/    Тръгване от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 8,00ч. През Кресна и Сандански достигаме летовището Попина лъка, където обядваме. Оттук тръгваме пеша. След 2-3 часа сме на заслон Спано поле /Калинките/, където и ще нощуваме. Тук условията са по-добри и от хижа.

 

15.09 /Неделя/    Тръгваме рано, пресичаме южните части на циркус Малко Спано поле и започвнаме изкачване на връх Спанополски чукар /2575м/ от юг, по стръмните му склонове. Достигайки върха, водачът ще прецени откъде да стане връщането – по обратния път или от другаде. Вземане на целия багаж от Калинките и слизане до Попина лъка. Всичко пеша за деня около 8 часа. Прибиране в София с придружаващия транспорт най-късно до 22,00ч.

 

ЦЕНА: 90 лв – за разходите и хонорара на водача

Останалите разходи за придружаващ транспорт и нощувка, възлизат на 65 лв

 

Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/ трекинг обувки 3 сезонни, ръкавици, шапка за топло и студено, челно осветление, телескопични щеки, вода, подсилки, храна за 1 обяд.

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН и GSM за тези, които нямат планинска застраховка и 2-те имена + GSM за тези, които имат. Заплащане на място.

Минимум 6 участника.

Трудност: средна – без сериозни технически трудности.



53 views
bottom of page