top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

ДО ДВА ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ И ТРУДНИ ВЪРХОВЕ В СЪРБИЯ – ТРЕМ И ДЗИГЛИНА ЛИВАДА 8 и 9 ЮНИ

ДО ДВА ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ И ТРУДНИ ВЪРХОВЕ В СЪРБИЯ – ТРЕМ /АЛПИЙСКИЯТ КРАСАВЕЦ И ПЪРВЕНЕЦ НА СУВА ПЛАНИНА/ И ДЗИГЛИНА ЛИВАДА /НАЙ-ВИСОКАТА И ТРУДНОДОСТЪПНА ТОЧКА НА АЛПИЙСКАТА ГРЕБЕН ПЛАНИНА/

8 и 9 ЮНИ / Събота и Неделя/

Заедно с първенеца Миджур, това са най-атрактивните и привлекателни върхове сред планинския свят на Сърбия ! Като съседи, все някога трябва да им се насладим !


8.06 /Събота/ Тръгване от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. През ГКПП Калотина/Градина, Суково и Поганово, достигаме селцето Драговита в Гребен планина. Още този ден изкачваме красивата скална пирамида на първенеца Дзиглина ливада /1377 м/ и обратно до селцето – всичко пеша за около 6 часа. С транспорта се придвижваме до къщата за гости в курорта Нишка баня, където нощуваме.


9.06 /Неделя/ Тръгване в 6,00ч с придружаващия транспорт и през селата Долна и Горна Студена, достигане местността Боянине воде, откъдето се тръгва пеша. За около 3-4 часа се изкачва първенеца на Сува планина, алпийския карстов връх Трем/1810м/. Слиза се обратно до седловината Девоиче гроб и се продължава по красивия билен траверс през върховете Соколов камин и Мосор и прибиране до Боянине воде при транспорта. Всичко пеша около 9-10 часа. С транспорта прибиране до София по тъмно.


ЦЕНА: 100 лв – за водач /всичките му разходи, вкл. и хонорара/

Всички останали разходи за: придружаващ транспорт, 1 нощувка в къща за гости /със закуска/, медицинска застраховка, възлиза на около 195 лв.


Екипировка: като за висока българска планина пролетно време /топли, ветро и дъждоустойчиви дрехи, стабилни обувки, ръкавици, шапка зимна и лятна, щеки, челно осветление и т.н./.

Записване: срещу цената, GSM и фотокопие на ЛК до запълване на групата.

Минимум 6 участника.

Трудност: с леки технически трудности и преходи до 10 часа.



bottom of page