top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

ХИЖА ТРЪСТЕНАЯ + ВЪРХОВЕТЕ ИЗДРИМЕЦ, ЯВОРЕЦ И ГАРВАНОВ КАМЪК 30 и 31 МАРТ /Събота и Неделя/

ХИЖА ТРЪСТЕНАЯ + ВЪРХОВЕТЕ ИЗДРИМЕЦ, ЯВОРЕЦ И ГАРВАНОВ КАМЪК В ЗАПАДНА СТАРА ПЛАНИНА

30 и 31 МАРТ /Събота и Неделя/


Едни от най-високите и лични върхове на Голема планина, дял от Западния Балкан !


30.03 /Събота/ Тръгваме от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. По Искърското дефиле до гара Лакатник и оттам до село Лакатник, навътре в планината. Оттук тръгваме пеша и за час и половина сме на хижа Тръстеная с няколкото естествени езера около нея. Настаняваме се в хижата и правим обедна почивка.За около 1,30 часа сме на връхната точка на Издримец /1492м/. Панорамата си заслужава усилията !Обратно до хижата, където преспиваме. Ще опитаме чудесното малиново вино, собствено производство /който иска, може да си купи за вкъщи/!


31.03 /Неделя/ За час и нещо, с багажа на гърба, сред гъста гора, до връх Яворец, но самата връхна точка е на открито. От него не се връщаме на хижата, а продължаваме направо към следващия горист връх Гарванов камък с антена на него. Спускаме към виждащото се село Бов, където ни чака придружаващият транспорт с който се прибираме в София по светло. Всичко пеша за деня около 4 часа.


ЦЕНА: 80 лв – за хонорара и разходите на водача.

Останалите разходи за транспорт и нощувка възлизат на около55 лв.


Екипировка: зимна – зимни трекинг обувки, сгъваеми щеки, ръкавици, шапка, ветро и студоустойчиви яке и панталон, слънчеви очила, челно осветление, дрехи за преобличане.

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН и GSM за тези, които нямат планинска застраховка и 2-те имена + GSM за тези, които имат, до запълване на групата. Заплащане на място.

Трудност: среднотруден маршрут в зимни условия.

Минимум 6 участника.
19 views
bottom of page