top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

СТАРА ПЛАНИНА С НОЩУВКА НА ХИЖА КАШАНА 23 и 24 МАРТ /Събота и Неделя/

ЕДНОВРЕМЕННО В ЗАПАДНА И ЦЕНТРАЛНА СТАРА ПЛАНИНА С НОЩУВКА НА ХИЖА КАШАНА

23 и 24 МАРТ /Събота и Неделя/


Изкачваме последователно върховете Мургана, Капулски, Кордуня и Свищи плаз !


23.03 /Събота/ Тръгване в 7,00ч от Руски п-к в София с придружаващ транспорт. По Подбалканския път до Златица, откъдето възлизаме на Златишкия проход /Кашана/ и се настаняваме в едноименната туристическа хижа. Още същия ден тръгваме пеша по билото на Запад и през Червената локва изкачваме връх Мургана с хубава панорама от него. Обратно до хижата и нощувка. Всичко пеша около 3-4 часа.


24.03 /Неделя/ Около 8,00ч тръгваме пеша пак по билото, но вече на Изток, в пределите на Централния Балкан. Златишкият проход /Кашана/ се явява граница между Западна и Централна Стара планина. Изкачваме последователно върховете Капулски, Кордуня и накрая черешката на тортата – Свищи плаз /1888м/, един от личните върхове на Балкана ! По обратния път до Кашана, като целият ни преход е около 6 часа. Прибиране в София между 18 и 19ч.


ЦЕНА: 80 лв за водач /всичките му разходи + хонорара/

Всички останали разходи за: придружаващ транспорт и нощувка възлизат на около: 65 лв.


Екипировка: зимна – трекинг обувки, зимни яке и панталон, ръкавици, шапка, щеки, гети, челник, слънчеви очила и т.н. Да се носят подсилки.

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН и GSM за тези, които нямат планинска застраховка и 2-те имена + GSM за тези, които имат. Заплащане на място.

Минимум 6 участника.

Трудност: средна, но при зимни условия.24 views
bottom of page