top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

ПЪТЕШЕСТВИЕ КЪМ ДРЕВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НА ИНКИТЕ В ПЕРУ 7 – 21 ОКТОМВРИ

ПЪТЕШЕСТВИЕ КЪМ ДРЕВНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ НА ИНКИТЕ В ПЕРУ /НАСКА, МАЧУ ПИКЧУ, КУСКУ, ЕЗ. ТИТИКАКА, ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ/+ ИЗКАЧВАНЕ НА ВУЛКАНА МИСТИ /5835м/ ИЛИ ПОСЕЩЕНИЕ НА КАНЬОНА КОЛКА /НАЙ-ДЪЛБОКИЯТ В СВЕТА/

7 – 21 ОКТОМВРИПеру – може би най-прекрасната страна на Южна Америка ! Останките от Великата Империя на Инките, заснежените върхове на Андите, джунглата на Амазонията и нейните притоци, безкрайното синьо на Титикака и…добродушните, засмени и гостоприемни индианци ! Как да не тръгнеш натам…

7 и 8.10 Излитане от София и с междинно кацане пристигане в Лима. Настаняване в хотел 2 * в кв. Мирафлорес. /Хотелите 2* звезди в Перу отговарят на хотели 3* в България/.

9.10 Трансфер с междуградски автобус от Лима до Наска за 7-8 часа. Автобусите са изключително удобни за пътувания на дълги разстояния ! Нощувка в хотел 2*.

10.10 Полет над линиите на платото Наска предиобед. Следобед тръгване с междуградски автобус за Куско – 14-15 часа с нощувка в автобуса.

11.10 Пристигане в древната столица на инките – Куску. Настаняване в хотел 2*. Целия ден разглеждане на Куску. Посещение на: Saqsaywaman, Q`enko, Puka Pukara and Tambomachay и други.

12.10 Цял ден в Свещенната долина на Инките. Посещение и разглеждане на Чинчеро, Писак и Олайтайтамбо, където и нощуваме в хотел 2*.

13.10 С прословутото влакче се придвижваме до живописното градче Агуас Калиентес, откъдето с автобуси достигаме входа на едно от чудесата на света – Мачу Пикчу. Разглеждане за около 3 часа и по обратния път прибиране чак в Куско, в същия хотел.

14.10 С придружаващ микробус до индианското селце Лачон на езерото Титикака. Нощувка в частна къща. Запознаване с културата на местното индианско население.

15.10 С корабче до остров Такиле в езерото Титикака и разходка из него. Слизане на плаващите острови Урос. Пристигане в главния град на езерото – Пуно. Нощувка в хотел 2*.

16.10 5-часов преход с редовен автобус до град Арекипа и разглеждането му. Посещение на манастира „Санта Каталина” от 16 век. Нощувка в хотел 2*.

17.10 С високопроходим амтомобил до 4100м.н.в. по склона на вулкана Мисти. Пеша около 3 часа до Базовия му лагер /4700м.н.в./, където се нощува на палатки.

18.10 Тръгване през нощта и изкачване на връх /вулкан/ Мисти /5835м.н.в./ за около 7 часа и по обратния път прибиране същия ден в Арекипа. Нощувка в същия хотел.

Същите два дни /17 и 18.10/ които не желаят да изкачват вулкана, отиват на екскурзия до Каньона на Кондорите – Колка, най-дълбокият в света !

19.10 Трансфер до Автогарата и 15-часово пътуване в комфортен спален автобус до Лима, където се пристига сутринта на 20 Октомври.

20.10 Отиване до същия хотел, като може да се ползва до 13,00ч. Разходка из Лима. Трансфер до летището. Излитане от Лима.

21.10 С едно междинно кацане същия ден пристигане в София.


ЦЕНА: 1000 лв /за водач – всичките му разходи + хонорара/


Всички останали разходи за: самолетен полет над линиите Наска, нощувки в хотели 2* със закуски /техните хотели 2* са като нашите 3*/, необходим вътрешен транспорт /вкл. придружаващ микробус, редовни автобуси, влака до Мачу Пикчу/, местен водач, екскурзоводи на английски, музейни такси, гранични такси, медицинска застраховка, палатки за изкачването и храната при изкачването на вулкана Мисти, представител на фирмата от България /при минимум 10 участника/ възлизат на: 2990 лв.
Не са включени самолетните билети София – Лима – София, поради невъзможността да се предвидят отсега. Те ще се платят при закупуването им, според цената им.
Екипировка: топли и ветроустойчиви горатексови горнище и долнище, полар-горнище, термобельо, 2 чф ръкавици /външни и вътрешни/, шапка за слънце и за студ, стабилни трекингобувки, спален чувал, сгъваеми щеки, челно осветление и т.н. За некачващите върха – без спален чувал, щеки и екстремна екипировка.
Записване: срещу цената най-късно до края на Юни и фотокопие от задграничния паспорт /с валидност поне 6 месеца от деня на връщане/, GSM. Остатакът от разходите – на сборния пункт.
Минимум 10 участника.
Трудност: без технически трудности към върха, но е доста сипеесто.320 views
bottom of page