top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

ПО ВЪРХОВЕТЕ И КРАСОТИТЕ НА КАРАНДИЛА25 и 26 НОЕМВРИ /Събота и Неделя/

Човек трябва да види отблизо Карандила и Сливенския Балкан, за да разбере защо Сливен е градът на 100-те войводи !25.11 /Събота/ Тръгване от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. През Сливен се качваме на Карандила и се настаняваме в къща за гости. Обядваме и следобяда го посвещаваме на запознаване с курорта и изкачваме скалистите върхове Голяма Чаталка, Малка Чаталка и Тюлбето.


26.11 /Неделя/ Предиобедът на този ден го посвещаваме на двата най-значими върха в Сливенския Балкан – Българка /1181м – първенец на този дял от Балкана и първенец на цялата Източна Стара планина/ и Кутелка /най-красивият и труден за изкачване връх в района/. Разглеждаме в Сливен родната къща на Х. Димитър. Прибираме се в София по светло.


ЦЕНА: 80 лв – за разходите и хонорара на водача.

Останалите разходи за транспорта и нощувката възлизат на още 95 лв.


Екипировка: есенна екипировка като за невисока българска планина – студо и ветроустойчиви яке и панталон, трекинг обувки, ръкавици, шапка, сгъваеми щеки, челно осветление, против дъжд, дрехи за преобличане, вода за пиене, подсилки.

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН и GSM за тези, които нямат планинска застраховка и 2-те имена + GSM за тези, които имат. Заплащане на сборния пункт.

Минимум 6 участника.

Трудност: няма сериозни технически трудности, преходите са по около 3-4 часа в двата

дни.44 views
bottom of page