top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

ПЛАНИНАРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ПО ВИТАТА СТЕНА ВЪРХУ ПЛАТОТО СТРАЖАТА8 и 9 АПРИЛ /Събота и Неделя/

ПЛАНИНАРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ПО ВИТАТА СТЕНА ВЪРХУ ПЛАТОТО СТРАЖАТА

8 и 9 АПРИЛ /Събота и Неделя/


Едно прекрасно скитане сред скалистия свят на уникалното плато между Севлиево и Габрово !


8.04 /Събота/ Тръгване от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. Достигаме село Здравковец и оттам пеша до карстовите езера Беляковец и Каленик. Следващите ни цели са византийската крепост Витенград и пещерите, до които ще слезем през скалните тераси. Вечерта се настаняваме в чудесна къща за гости в село Армените, непосредствено под скалния венец.


9.04 /Неделя/ Втория ден се придвижваме с транспорта до село Живко, откъдето тръгваме пеша. През билните поляни и скални отвеси ще посетим Сарайските водопади и средновековната крепост Кулата. Обратно до транспорта и с него към село Козирог, където ще се насладим на Козирогския водопад. Отпътуване за София и пристигане по светло.


ЦЕНА: 70 лв – за разходите и хонорара на водача.

Останалите разходи за придружаващ транспорт и нощувка в къща за гости възлизат на 80 лв.

Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, трекинг обувки, ръкавици, шапка, челно осветление, сгъваеми щеки, срещу дъжд, вода, подсилки, храна за два обядя.

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН и GSM за тези, които нямат планинска застраховка и 2-те имена + GSM за тези, които имат. Заплащане на място.

Минимум 6 участника.

Трудност: средна трудност, става и за начинаещи.158 views

Recent Posts

See All

С И М В О Л Ъ Т Ф У Д Ж И Само преди минути самолетът се приземи след близо 11-часовия полет, а вече „летяхме” със скоростния влак към Токио. Откъде започна Токио, никой от нас не можеше да каже.

СРЕД ПЛАНИНСКИЯ МИР НА ЦЕНТРАЛНА ГЪРЦИЯ От години го бяхме замислили това пътешествие, но чак сега му дойде редът. Дълъг път по магистралата за Атина и накрая ни олекна като я напуснахме след Ламия. Н

bottom of page