top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

ПЛАНИНАРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ ЮЖЕН ПИРИН28 и 29 ОКТОМВРИ /Събота и Неделя/

Updated: Sep 26

Рядко посещаваният Южен Пирин, криещ толкова красоти и изненади в пазвите си !


28.10 /Събота/ Тръгване от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. През Предела, Банско и Гоце Делчев достигаме сгушеното в пазвите на Пирина село Делчево. Красивата му старинна архитектура хармонизира с околния пейзаж и ни потапя в света на Миналото. Оттук пеша, за 1,30-2 часа се изкачваме до м. Попови ливади, където се намира и едноименната хижа. Нощувка.


29.10 /Неделя/ Транспортът ни подвозва до началото на маркировката и потегляме пеша за обиколката на 3-те най-високи и известни върхове на Южен Пирин – Свещник /1975м/ - Уши /1977м – първенец/ и Муторог /1971м/. Цялата пешеходна обиколка ни отнема около 6 часа, но всяка минута си заслужава ! Връщаме се до хижата с транспорта, вземаме си багажа, хапваме и се прибираме в София не по-късно от 20,00ч.


ЦЕНА: 90 лв – за разходите и хонорара на водача.

Останалите разходи за транспорта и нощувката възлизат на още 80 лв.


Екипировка: есенна екипировка като за висока българска планина – студо и ветроустойчиви яке и панталон, трекинг обувки, ръкавици, шапка, сгъваеми щеки, челно осветление, против дъжд, дрехи за преобличане, вода за пиене, подсилки.

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН и GSM за тези, които нямат планинска застраховка и 2-те имена + GSM за тези, които имат. Заплащане на сборния пункт.

Минимум 6 участника.

Трудност: няма технически трудности, преходът в Събота е около 2 часа, а в Неделя около 6 часа.bottom of page