top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

КРАСОТИТЕ НА КАРАНДИЛА + ВРЪХ БЪЛГАРКА22 – 24 СЕПТЕМВРИ /Петък-Неделя/

КРАСОТИТЕ НА КАРАНДИЛА + ВРЪХ БЪЛГАРКА

22 – 24 СЕПТЕМВРИ /Петък-Неделя/


Как да не хване гората човек при вида на този пусти Сливенси Балкан… Ето откъде идват тези 100 войводи !


22.09 /Петък/ Тръгваме от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 8,00ч. През Сливен пристигаме в къща за гости „Х. Димитър“ на Карандила, където се настаняваме. Обядваме в хижа Карандила и опитваме от чудесната местна червена бира. Следобед разходка в района на Карандила и запознаване със забележителностите.

23.09 /Събота/ Целодневен 8-9 часов преход с изкачване на първенеца на Източна Стара планина връх Българка /1181м/, запознаване реално и визуално със Сливенския Балкан. Посещение на известната Драгиева чешма и връщане до Карандила по друг маршрут. Да се носи малко храна за обяд.

24.09 /Неделя/ Предиобед изкачване на връх Кулата /с телевизионната кула/ и любуване на невероятния пейзаж пред нас. Последователно изкачване на скалните красавци: Малка и Голяма Чаталка и Кутелка. С транспорта ни слизаме до Сливен и разглеждаме къща-музей Хаджи Димитър, както и центъра на града. Обядваме в заведение в града и се прибираме в София между 20 и 21ч.


ЦЕНА: 100 лв – за хонорара и разходите на водача.

Останалите разходи за придружаващ транспорт и 2 нощувки в къща за гости възлизат на още около 95 лв.


Екипировка: като за ниска българска планина есенно време. Да се носят и дъждобран, челник, евентуално щеки, дрехи за преобличане, подсилки, вода 1л.

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН /който няма планинска застраховка/ и GSM. Заплащане на сборния пункт.

Трудност: между лека и средна.

Минимум 6 участника.


10 views
bottom of page