top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ И НА СЛОВЕНИЯ – ПРЕКРАСНИЯ И ВРЪХ ТРИГЛАВ /2863м/1 – 5 юли

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ЮЛИЙСКИТЕ АЛПИ И НА СЛОВЕНИЯ – ПРЕКРАСНИЯ И ТРУДЕН ВРЪХ ТРИГЛАВ /2863м/

1 – 5 ЮЛИ /Събота-Сряда/


Невероятна е красотата на Юлийските Алпи, известни още като „Малките Доломити“ !


1.07 /Събота/ Тръгване от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 6,00ч. По магистралите през Сърбия и Хърватска, достигаме словенското село Мойстрана, в полите на Юлийските Алпи. Нощувка в хостел.

2.07 /Неделя/ Рано сутринта се изкачваме с транспорта до Алиажев дом, откъдето тръгваме пеша по една от двете виаферати към Планинарски дом на Кредарице, където нощуваме. Всичко около 6-7 часа пеша.

3.07 /Понеделник/ Предиобед изкачване на виафератата до връх Триглав и обратно до хижата – всичко за 3 часа. Слизане до Алиажев дом, но по другата виаферата – за около 5 часа. С придружаващия ни транспорт спускаме до Мойстрана, където сме в същия хостел.

4.07 /Вторник/ Този ден е за запознаване с красотата на естествените езера Бохина и Блед и околностите им. Те са едни от символите на страната и си заслужават времето ! Вечерта сме отново в Мойстрана за последна нощувка в Словения.

5.07 /Сряда/ По обратния път до София, където сме късно вечерта.


ЦЕНА – 300 лв /за водач – всичките му разходи + хонорара/

Всички останали разходи за: придружаващ транспорт, 4 нощувки в хостел, медицинска застраховка, възлиза на около 390 лв.

Екипировка: като за висока българска планина лятно време /топли, ветро и дъждоустойчиви дрехи, стабилни обувки, ръкавици, шапка зимна и лятна, щеки, челно осветление и т.н./. Да се носят алпийски седалка, каска и прусек с 3 карабинера или виафератник. Който няма, може да наеме всяко от нещата срещу 5 лв на ден.

Записване: срещу цената, GSM и фотокопие на ЛК до запълване на групата.

Минимум 6 участника.

Трудност: трудни маршрути с технически сложности и преходи до 6-7 часа.140 views
bottom of page