top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

ИЗКАЧВАНЕ НА ПИРИНСКИ КРАСАВЕЦ – БАШЛИЙСКИ ЧУКАР28 и 29   Септември   /Събота и Неделя/   2024г

Updated: Jun 7

ИЗКАЧВАНЕ НА ОЩЕ ПО-РЯДКО ИЗКАЧВАНИЯ ПИРИНСКИ КРАСАВЕЦ – БАШЛИЙСКИ ЧУКАР

28 и 29   Септември   /Събота и Неделя/   2024г

 

Още един връх, който е встрани от главното пиринско било и често е пренебрегван от планинарите. Отново изкачване по нестандартен маршрут.

 

28.09 /Събота/    Тръгване от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 8,00ч. През Кресна и Сандански достигаме летовището Попина лъка, където обядваме. Оттук тръгваме пеша. След 2-3 часа сме на заслон Спано поле /Калинките/, където и ще нощуваме. Тук условията са по-добри и от хижа.

 

29.09 /Неделя/    Тръгваме рано и директно към връх Башлийски чукар /2720м/, който изкачваме по южния му рид. Първо достигаме западната кота, а после и по-високата източна кота. Водачът ще прецени на място откъде да стане връщането към Калинките. Слизане обратно до Попина лъка и отпътуване за София, където пристигаме не по-късно от 22,00ч.

 

ЦЕНА: 90 лв – за разходите и хонорара на водача

Останалите разходи за придружаващ транспорт и нощувка, възлизат на 65 лв

 

Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/ трекинг обувки 3 сезонни, ръкавици, шапка за топло и студено, челно осветление, телескопични щеки, вода, подсилки, храна за 1 обяд.

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН и GSM за тези, които нямат планинска застраховка и 2-те имена + GSM за тези, които имат. Заплащане на място.

Минимум 6 участника.

Трудност: средна – без сериозни технически трудности.Comments


bottom of page