top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

ИЗКАЧВАНЕ ВПЕЧАТЛЯВАЩИЯ ВРЪХ БУЛА В ПОНОР + ВАЗОВАТА ЕКОПЪТЕКА 10 МАРТ /Неделя/

ИЗКАЧВАНЕ ВПЕЧАТЛЯВАЩИЯ ВРЪХ БУЛА В ПОНОР + ВАЗОВАТА ЕКОПЪТЕКА

10 МАРТ /Неделя/


Скалистата му Източна стена привлича като магнит планинарските погледи и не само...


10.03 /Неделя/ Тръгване от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 8,00ч. През Своге до Церово и оттам се отделяме вляво /западно/ от Искърския пролом и достигаме село Заселе, кацнало над скалния венец. От селото тръгваме пеша по черен път и след няколко завоя сме в подножието на върха. По гола поляна достигаме и него – връх Була. Любуваме се на прекрасните гледки ! Изкачваме и съседния Безименен връх, висок над 1400м. По обратния път до Заселе. Тук правим обедна почивка в известното заведение в центъра на селото. Слизането ни до долината на река Скакля става по Вазовата екопътека, минаваща в подножието на известния едноименен водопад. На асфалта ни чака придружаващият транспорт и с него се прибираме в София по светло.


ЦЕНА: 40 лв – за разходите и хонорара на водача.

Останалите разходи за придружаващ транспорт възлизат на 25 лв.


Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, трекинг обувки, ръкавици, шапка, челно осветление, сгъваеми щеки, вода, подсилки, дрехи за преобличане, срещу дъжд.

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН и GSM за тези, които нямат планинска застраховка и 2-те имена + GSM за тези, които имат. Заплащане на място.

Минимум 6 участника.

Трудност: средна, става и за начинаещи.12 views
bottom of page