top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

ГАРА БОВ – ВАЗОВАТА КЪЩА В ДРАНГОВАТА МАХАЛА – ГАРА БОВ 4 ФЕВРУАРИ /Неделя/

ГАРА БОВ – ВАЗОВАТА КЪЩА В ДРАНГОВАТА МАХАЛА – ГАРА БОВ

4 ФЕВРУАРИ /Неделя/


Една занемарена историческа светиня, където Народният поет е почивал, писал и се е възхищавал на прелестите на Балкана !


4.02 /Неделя/ Сборен пункт в 8,00ч на Ц жп Гара София. С пътнически влак до гара Бов в Искърското дефиле. Тръгваме по черния път в долината, срещу река Трескавец. След около 1,30 часа се отбиваме вляво по стръмна пътека и за още 1 час сме пред останките на къщата, където дядо Вазов е прекарвал много часове на гости при своя приятел Дрангов. Всичко тук вече е в забвение... След някоя и друга година природата ще е превзела всичко... По обратния път до гара Бов. Докато чакаме влака си, ще пийнем по бира в уютното гарово ресторантче. В София сме до 19,00ч.ЦЕНА: 40 лв – за хонорар и разходи на водача.

Останалите разходи за влака възлизат на около 10 лв.


Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, трекинг обувки, ръкавици, шапка, челно осветление, сгъваеми щеки, вода, храна за 1 обяд.


Записване: срещу 3-те имена, ЕГН и GSM за тези, които нямат планинска застраховка и 2-те имена + GSM за тези, които имат. Заплащане на място.


Минимум 4 участника.


Трудност: средна трудност в зимни условия.
6 views
bottom of page