top of page
  • Writer's pictureАнна Монова

ВЕЛИКДЕНСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ БОГАТСТВА НА ИЗТОЧНИТЕ РОДОПИ 14 – 17 АПРИЛ 2023г

ВЕЛИКДЕНСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ СРЕД ПРИРОДНИТЕ И КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИТЕ БОГАТСТВА НА ИЗТОЧНИТЕ РОДОПИ

14 – 17 АПРИЛ 2023г /ПЕТЪК – ПОНЕДЕЛНИК/


Базовият ни лагер ще бъде в Момчилград, откъдето ежедневно ще скитаме с транспорта и пеша по уникалните забележителности в района !14.04 /Петък/ Тръгваме от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 8,00ч. През Кърджали достигаме Момчилград и се настаняваме в семеен хотел. Още същия ден подхождаме с транспорта и изкачваме първенеца на Източнородопския дял Стръмни ридедноименния връх /960м/.

15.04 /Събота/ Целият ден посвещаваме на интересните забележителности около малкото селце Лисиците, свързано с останалия свят чрез 260 метровия мост над язовир Студен кладенец. Тракийската крепост, Светилищния комплекс Читкая, Средновековната крепост Моняк.

16.04 /Неделя/ Този ден пък ще посветим на всичко най-интересно в района на село Татул – Тракийското светилище, Вкаменената гора, Гробът на Орфей, връх Дамбълък.

17.04 /Понеделник/ Тръгвайки си за София, минаваме през Ардино, където посещаваме Скално-култовия комплекс Орлови скали и Дяволския мост на река Арда. Прибиране в София по светло.


ЦЕНА: 100 лв – за разходите и хонорара на водача.

Останалите разходи за придружаващ транспорт и 3 нощувки в хотел възлизат на 225 лв. Билетите за вход се заплащат от участниците.

Екипировка: яке и панталони, трекинг обувки, ръкавици, шапка, челно осветление, сгъваеми щеки, срещу дъжд.

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН и GSM за тези, които нямат планинска застраховка и 2-те имена + GSM за тези, които имат. Заплащане на място.

Минимум 6 участника.

Трудност: лека, става и за начинаещи.179 views

Recent Posts

See All

С И М В О Л Ъ Т Ф У Д Ж И Само преди минути самолетът се приземи след близо 11-часовия полет, а вече „летяхме” със скоростния влак към Токио. Откъде започна Токио, никой от нас не можеше да каже.

СРЕД ПЛАНИНСКИЯ МИР НА ЦЕНТРАЛНА ГЪРЦИЯ От години го бяхме замислили това пътешествие, но чак сега му дойде редът. Дълъг път по магистралата за Атина и накрая ни олекна като я напуснахме след Ламия. Н

bottom of page