top of page

Как да изберем ски яке

 

 

Как да изберем ски яке

Дата: 2014-12-16

Ски якето е една от най-важните части на зимната екипировка, която притежавате. То ще Ви държи топло в някои от най-екстремните метеорологични условия, затова е важно да е здраво и практично.

 

Изберете най-добрата марка

При избора на подходящо яке много лесно може да се превърнете в сноб. Но понякога, когато става дума за ски яке, това не е трудно. Хубавите якета са направени от скъпи материали и не са от най-евтините.

 

Намерете най-подходящия модел

Нека да го си го признаем – дори и да търсите най-практичното ски яке, никой няма да иска да прилича на цветен чувал с картофи. Особено като се има предвид, че ски якето ще е една от най-скъпите дрехи във Вашия гардероб, със сигурност ще искате да изглеждате добре в него. За щастие, производителите на ски облекла са взели това предвид. По-дългите якета, които покриват седалището, са идеални за неизбежните падания в снега. Освен това издължават тялото. За разлика от големите пухкави якета, вталените ще очертаят и фигурата Ви. Можете да разгледате различни модели ски якета ТУК

 

Изберете светли цветове

Независимо от това какво яке си търсите – вталено или не, цветът е много важен. Освен, че ще го носите един сезон (или десет), хората ще Ви разпознават точно по цвета. Ще се отличите от останалите, ако изберете светъл цвят. Едни от най-подходящите са искрящо зелено и оранжево.

 

Обърнете внимание на съставките

Едно от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание при покупката на яке е степента на водоустойчивост – тя варира от 3000 мм до 20 000 мм (и 5 000 ще Ви свърши работа). Другата важна характеристика е дишаща повърхност –от 3000 г/м2/24 ч до 20 000 г/м2/24 ч.

Устойчивите ципове и вътрешния колан за сняг също не трябва да се пренебрегват.

 

Не се притеснявайте да похарчите малко повече пари, защото колкото повече дадете, толкова по-издръжливо ще бъде якето.

 

Разгледайте нашите предложения и за ски панталони.

bottom of page