ПРЕХОД ДО ИЗВЕСТНАТА СКАЛНА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТ „СТОЛО“ В ПОНОР ПЛАНИНА + ИЗКАЧВАНЕ И НА ОБГЛЕДНИЯ ВРЪХ ПРЕПАСНИЦА 9 АПРИЛ /Събота/

ПРЕХОД ДО ИЗВЕСТНАТА СКАЛНА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТ „СТОЛО“ В ПОНОР ПЛАНИНА + ИЗКАЧВАНЕ И НА ОБГЛЕДНИЯ ВРЪХ ПРЕПАСНИЦА

9   АПРИЛ  /Събота/

 

Една уникална природна красота на един хвърлей от столицата !

 

 

Тръгване с придружаващ транспорт от Руски п-к в София в 8,00ч. През Своге, Искрец и Брезе се достига село Горна Добравица, откъдето се тръгва пеша. Точно пред нас е скалният масив на „Столо“, но трябва да се заобиколи от Север, заради недостъпността му от Юг. За около 2 часа го изкачваме и се любуваме на природната архитектура ! На връщане се отбиваме до един от най-високите върхове на Старопланинския дял ПонорПрепасница /1470м/ с невероятна панорама наоколо. Ако времето позволява, тук ще направим обедната почивка. Прибиране до транспорта в Горна Добравица. Всичко пеша около 5 часа. Отпътуване и пристигане в София по светло.

 

ЦЕНА: ЦЕНА: 35 лв – за хонорара и разходите на водача.

 

Останалите разходи за транспорт и планинска застраховка възлизат на около 20 лв.

 

Екипировка: зимна – трекинг обувки, сгъваеми щеки, ръкавици, шапка, ветро и студоустойчиви яке и панталон, слънчеви очила, челно осветление, дрехи за преобличане. Да се носи храна за 1 обяд.

 

Записване: по телефона /0884 207784/ срещу 3-те имена, ЕГН /за който няма план. застраховка/, тел. №   Плащане на сборния пункт.

 

Трудност: става и за начинаещи планинари.

 

Минимум 6 участника.

Posted in 1.