ПОСЕЩЕНИЕ НА ДЕВЕТАШКАТА ПЕЩЕРА, „КРУШУНСКАТА ЕКОПЪТЕКА“, ГРАДА НА ПАРЦАЛЕВ – ЛЕВСКИ И КУЛТОВАТА ЕКОПЪТЕКА „ВИТАТА СТЕНА“ КРАЙ СЕВЛИЕВО 5 и 6 МАРТ /Събота и Неделя/

ПОСЕЩЕНИЕ НА ДЕВЕТАШКАТА ПЕЩЕРА, „КРУШУНСКАТА ЕКОПЪТЕКА“, ГРАДА НА ПАРЦАЛЕВ – ЛЕВСКИ И КУЛТОВАТА ЕКОПЪТЕКА „ВИТАТА СТЕНА“ КРАЙ СЕВЛИЕВО

5 и 6   МАРТ /Събота и Неделя/

 

Едно приятно комбинирано пътешествие, съчетаващо природни и културни обекти, както и известни екопътеки !

 

5.03 /Събота/    Тръгване от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. По автомагистрала Хемус и през Ловеч, достигане на Деветашката пещера и разглеждането и. Пристигане в село Крушуна и настаняване в къща за гости. Следобед минаване по „Крушунската екопътека“ и разглеждане на уникалните водопади и пещери в района за около 2 часа. Планинарска вечер в къщата за гости.

 

6.03 /Неделя/    Придвижване с транспорта до град Левски и разглеждане родния град на големия български артист Георги Парцалев. След това трансфер през Севлиево до село Яворец, откъдето започва прочутата екопътека „Витата стена“, пресичаща карстовото плато Стражата с венеца от скални отвеси. За 3-4 часа я преминаваме, любувайки се на страхотната панорама и се прибираме в София около 20,00ч.

 

ЦЕНА: 70 лв за водач /всичките му разходи + хонорара/

 

Всички останали разходи за: придружаващ транспорт, нощувка в къща за гости, вход за забележителности и планинска застраховка, възлизат на около: 75 лв.

 

Екипировка: зимна – трекинг обувки, зимни яке и панталон, ръкавици, шапка, щеки, челник, слънчеви очила и т.н. Да се носият подсилки, храна има.

 

Записване: срещу цената, ЕГН, GSM и 3-те имена до запълване на групата.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: лека в зимни условия.

Posted in 1.