КЪМ РАЙЛОВО ГРАДИЩЕ И КРИВ КАМЪК В ЛЮЛИН ПЛАНИНА 18 ФЕВРУАРИ /Събота/

КЪМ РАЙЛОВО ГРАДИЩЕ И КРИВ КАМЪК В ЛЮЛИН ПЛАНИНА

18   ФЕВРУАРИ /Събота/

 

Най-обгледният връх на Люлин + скалистия Крив камък + Дивотинския манастир – какво повече му трябва на човек за 1 ден ?

 

18.02 /Събота/    Сборен пункт в 7,30ч на спирката на автобус № 48 за Банкя до метростанция „Сливница“. С автобуса до последната му спирка в кв. Михайлово на град Банкя. Оттук тръгваме пеша и през обгледната скала Панорама излизаме на главното било на Люлин планина. За по-малко от час достигаме връх Райлово градище /1199м/ – първенец на Централен Люлин и най-панорамен в цялата планина ! Слизаме до изоставената постройка на бившата хижа Люлин и продължаваме по асфалта в посока село Люлин. Там, където шосето напуска главното било, ние продължаваме по билото на Северозапад и за около час сме на скалистия масив на връх Крив камък, също обгледен и интересен връх. Обратно до асфалта и се отделяме от него надолу към Дивотинвския манастир. Разглеждаме го и пеша още за 30-40 мин. сме в кв. Михайлово. Всичко пеша за деня около 7-8 часа. Отново с бус № 48 се прибираме в София по тъмно.

 

ЦЕНА: 35 лв за водач /всичките му разходи + хонорара/

 

Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, трекинг обувки /може и 3-сезонни/, ръкавици, шапка, челно осветление, сгъваеми щеки, вода и храна за 1 обяд.

 

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН и GSM за тези, които нямат планинска застраховка и 2-те имена + GSM за тези, които имат. Заплащане на място.

 

Минимум 4 участника.

 

Трудност: нетруден, но сравнително дълъг маршрут в зимни условия.

Posted in 1, Планинарство в България.