ИЗКАЧВАНЕ ТРЕТИЯ ПО ВИСОЧИНА И ЕДИН ОТ НАЙ-ТРУДНОДОСТЪПНИТЕ ВЪРХОВЕ В РОДОПИТЕ – ГОЛЯМА СЮТКА /2186м/ 18 и 19 ЮНИ /Събота и Неделя

ИЗКАЧВАНЕ ТРЕТИЯ ПО ВИСОЧИНА И ЕДИН ОТ НАЙ-ТРУДНОДОСТЪПНИТЕ ВЪРХОВЕ В РОДОПИТЕ – ГОЛЯМА СЮТКА /2186м/

18 и 19   ЮНИ  /Събота и Неделя/

 

Съчетано с още други интересни обекти в тази част на планината, пътешествието става истински интересно и примамливо !

 

 

18.06 /Събота/    Тръгване от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 8,00ч. През Белово, Юндола и Велинград, достигаме китното градче Ракитово. Настаняваме се в къща за гости. Следобед отиваме с транспорта до крепост и хижа Цепина и ги разглеждаме. След това, отново с транспорта, се придвижваме до летовището Цигов чарк, на брега на язовир Батак и се любуваме на красивите гледки. Прибиране в Ракитово и нощувка.

 

19.06 /Неделя/    Тръгваме след закуска около 7-8ч с транспорта и след около 20 км по тесен асфалтов път достигаме Гаралов чарк. Оттук поемаме пеша по стръмната пътека нагоре и след около 3 часа сме на върховата поляна на Голяма Сютка /2186м/ – трети в планината и първенец на Баташкия дял. Има заслончета, наблюдателница и т.н. Гледката е неописуема ! Тук правим и обедната почивка. Обратно до транспорта и отпътуване за София, където сме преди 20,00ч.

 

ЦЕНА: 75 лв – за хонорара и разходите на водача.

Останалите разходи за транспорт, нощувка със закуска и планинска застраховка възлизат на около 60 лв.

Екипировка: лятна – трекинг обувки, сгъваеми щеки, леки ръкавици, шапка, яке и панталон, дъждобран, слънчеви очила, челно осветление, дрехи за преобличане. Да се носи храна за 1 обяд.

Записване: по телефона /0884 207784/ срещу 3-те имена, ЕГН, тел. №   Плащане на сборния пункт.

Трудност: средна.

Минимум 6 участника.

Posted in 1.