ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЦИТЕ НА ПРЕКРАСНИТЕ ПЛАНИНИ ГЬОНА И ВАРДУША – ПИРАМИДА /2510м/ И КОРАКАС /2495м/ В ЦЕНТРАЛНА ГЪРЦИЯ 3 – 6 СЕПТЕМВРИ /Събота-Вторник/

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЦИТЕ НА ПРЕКРАСНИТЕ ПЛАНИНИ ГЬОНА И ВАРДУША – ПИРАМИДА /2510м/ И КОРАКАС /2495м/ В ЦЕНТРАЛНА ГЪРЦИЯ

3 – 6   СЕПТЕМВРИ /Събота-Вторник/

 

Един малко познат, но изключително красив карстов планински район в Централна Гърция с импозантни върхове и живописни селца !

 

3.09 /Събота/    Тръгване от пл. „Руски паметник” в София с придружаващ транспорт в 6,00ч. През Кулата, Солун, по магистралата за Атина, край Ламия, до селцето Калоскопи /1100м.н.в./. Близо 700 км дотук. Нощувка в палатки на чудесен бивак в края на селцето. Групово посещение на селската кръчма…

4.09 /Неделя/    С придружаващия транспорт около 10 км посока върха. Изкачване първенеца на планината Гьонакрасивия и алпийски връх Пирамида /2510м.н.в./. Прибиране по същия път до селото и бивака. Всичко за деня около 9-10 часа с лек багаж.

5.09 /Понеделник/    Тръгване с транспорта в 6,00ч и прехвърляне до селцето Атанасиос Диакос /1150м.н.в./. Продължаваме с транспорта още около 10 км в посока на върха. Изкачване първенеца на планината връх Коракас /2495м.н.в./ и слизане обратно по същия път /около 7-8 часа с лек багаж/. Връщане при палатъчния ни бивак в село Калоскопи и последна, трета нощувка.

6.09 /Вторник/    Прибиране до София по обратния път.

 

ЦЕНА: 150 лв – за водач /всичките му разходи, вкл. и хонорара/

Всички останали разходи за: придружаващ транспорт, медицинска застраховка, възлизат на около 295 лв.

Екипировка: като за висока българска планина лятно време + бивачни съоръжения /палатка, шалте, спален чувал, примус, прибори за готвене, челно осветление/. Храна може да се носи от БГ, в селските кръчми има всичко за ядене, но е малко по-скъпо.

Записване: срещу цената, GSM и фотокопие на ЛК.

Минимум 6 участника.

Трудност: не трудни технически, но продължителни маршрути.

Posted in 1.