ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЦИТЕ НА ПЛАНИНИТЕ КОБИЛСКА И ЧУДИНСКА – БЕЛИ КАМЪК /1362м/ И АРАМЛИЯ /1496м/ + ПОСЕЩЕНИЕ С ТРАНСПОРТ НА ПЪРВЕНЕЦА НА ЗЕМЕНСКА – ВРЪХ ТИЧАК /1279м/ 2 и 3 ОКТОМВРИ /Събота и Неделя/

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЦИТЕ НА ПЛАНИНИТЕ КОБИЛСКА И ЧУДИНСКА – БЕЛИ КАМЪК /1362м/ И АРАМЛИЯ /1496м/ + ПОСЕЩЕНИЕ С ТРАНСПОРТ НА ПЪРВЕНЕЦА НА ЗЕМЕНСКА – ВРЪХ ТИЧАК /1279м/

2 и 3   ОКТОМВРИ /Събота и Неделя/

 

Едни толкова рядко посещавани гранични планинки, а криещи толкова прелести и приятни изненади !

 

2.10 /Събота/    Тръгване в 7,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. През Перник, Радомир и Земен с транспорта се изкачваме до оградата на военното поделение, намиращо се на самия първенец на Земенска планина – връх Тичак /1279м/. Обратно до Земен и се придвижваме до село Сушица. Оттам тръгваме пеша и за около 2,30 часа изкачваме първенеца на планината – връх Бели камък /1362м/. Връщане обратно до транспорта ни. Всичко 4-5 часа пеша. Обяда правим на върха с наша храна. Трансфер до Кюстендил, където се настаняваме в къща за гости.

3.10 /Неделя/    Тръгване в 8,00ч с придружаващия транспорт. Достигаме село Ломница в Чудинска планина. Оттук тръгваме пеша и за около 5 часа изкачваме първенеца на планината – връх Арамлия /1496м/. Гледката от него е фантастична. На върха правим обяда с наша храна. Слизане по друг път, през Чудинския манастир, до транспорта ни. Всичко пеша около 9 часа. Работно посещение в уютно заведение и прибиране в София.

 

 

ЦЕНА: 130 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в къща за гости, професионален планински водач, планинска застраховка, организационни разходи.

Екипировка: като за ниска българска  планина есенно време – трекинг обувки, яке, панталон, шапка, щеки, челно осветление, дъждобран, дрехи за преобличане и т.н. Да се носи храна за 2 обяда, подсилки и вода.

Записване: до попълване на групата срещу 3-те имена, ЕГН, GSM и поне 50% от цената.

Минимум 6 участника.

Трудност: няма технически трудности. Продължителност на прехода около 9 часа втория ден.

Posted in 1.