ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ШИРОКА ПЛАНИНА – ВРЪХ ТИПЧЕН И ПОСЕЩЕНИЕ НА ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ 23 и 24 ОКТОМВРИ /Събота и Неделя/

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ШИРОКА ПЛАНИНА – ВРЪХ ТИПЧЕН И ПОСЕЩЕНИЕ НА ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

23 и 24   ОКТОМВРИ /Събота и Неделя/

 

 

Една успоредна на главното Старопланинско било предпланина на Балкана в Северозападна България, скрила неподозирани красоти !

 

23.10 /Събота/    Тръгване от Руски п-к в София в 8,00ч с придружаващ транспорт. През Петрохан и Берковица достигаме село Превала. Оттук тръгваме пеша и изкачваме първенеца на планинката – връх Типчен /941м/, както и върховете Посерков камък, Плоски връх и др. Пресичаме планинката и слизаме в село Средогрив, където ни чака транспортът. С него се придвижваме до Белоградчик. Тук се настаняваме и нощуваме в семеен хотел.

24.10 /Неделя/    Сутринта тръгваме в 9,00ч с транспорта и отиваме до изключително интересната защитена местност „Стовци“. Тук има много характерни скали, някои от които ще изкачим. Ще направим обяд в приятно заведение и на връщане към София ще посетим Чипровския и Лопушански манастир. Ще спрем и на Петрохан да опитаме чудесното кисело мляко и около 18,00ч ще се приберем в София.

 

ЦЕНА: 135 лв

В цената влиза: придружаващ транспорт, нощувка в хотел, професионален планински водач, местен водач, планинска застраховка, организационни разходи.

 

Екипировка: есенна като за ниска планина, срещу дъжд, челно осветление, сгъваеми щеки и др.

 

Записване: срещу поне 50 % от цената, 3-те имена, ЕГН, тел. за връзка.

 

Трудност: няма технически трудности и преходите не са много дълги.

 

Минимум 6 участника.

Posted in 1, Планинарство в България.