ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ШИРОКА ПЛАНИНА – ВРЪХ ТИПЧЕН И ПОСЕЩЕНИЕ НА ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ 12 и 13 МАРТ /Събота и Неделя/

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ШИРОКА ПЛАНИНА – ВРЪХ ТИПЧЕН И ПОСЕЩЕНИЕ НА ДРУГИ ИНТЕРЕСНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

12 и 13   МАРТ /Събота и Неделя/

 

 

Една успоредна на главното Старопланинско било предпланина на Балкана в Северозападна България, скрила неподозирани красоти !

 

12.03 /Събота/    Тръгване от Руски п-к в София в 8,00ч с придружаващ транспорт. През Петрохан и Берковица достигаме село Превала. Оттук тръгваме пеша и изкачваме първенеца на планинката – връх Типчен /941м/, както и върховете Посерков камък, Плоски връх и др. Пресичаме планинката и слизаме в село Средогрив, където ни чака транспортът. С него се придвижваме до Белоградчик. Тук се настаняваме и нощуваме в семеен хотел.

 

13.03 /Неделя/    Сутринта тръгваме в 9,00ч с транспорта и отиваме до изключително интересната защитена местност „Стовци“. Тук има много характерни скали, някои от които ще изкачим. Ще направим обяд в приятно заведение и на връщане към София ще посетим Чипровския и Лопушански манастир. Ще спрем и на Петрохан да опитаме чудесното кисело мляко и около 18,00ч ще се приберем в София.

 

ЦЕНА: 70 лв за водач /всичките му разходи + хонорара/

 

Всички останали разходи за: придружаващ транспорт, нощувка в семеен хотел, местен водач и планинска застраховка, възлизат на около: 65 лв.

Екипировка: зимна – трекинг обувки, зимни яке и панталон, ръкавици, шапка, щеки, челник, слънчеви очила и т.н. Да се носи храна за един обяд.

Записване: срещу цената, ЕГН, GSM и 3-те имена до запълване на групата.

Минимум 5 участника.

Трудност: няма технически трудности и преходите не са много дълги.

Posted in 1.