ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ОГРАЖДЕН ПЛАНИНА – ВРЪХ ОГРАЖДЕНЕЦ /1748м/ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ 4 и 5 НОЕМВРИ /Събота и Неделя/

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ОГРАЖДЕН ПЛАНИНА – ВРЪХ ОГРАЖДЕНЕЦ /1748м/ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

4 и 5   НОЕМВРИ /Събота и Неделя/

 

Една гранична планина между България и Македония, която винаги остава в сянка, още повече, че най-високата и точка е извън нашата страна.

 

4.11 /Събота/    Тръгване от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 8,00ч. Спиране в Рупите и траверс по билото на планинката Кожух с разглеждане останките от древния град Хераклея Синтика. Всичко пеша около 3 часа. Придвижване до село Самуилово и настаняване в къща за гости.

 

5.11 /Неделя/    Тръгване рано сутринта с придружаващия ни транспорт. Пресичане границата при Ново село и покрай град Струмица достигаме местния курорт Суви лаки между планините Огражден и Малашевска. Оттук изкачваме първенеца на Огражден – връх Огражденец /1748м/ за 3-4 часа и връщане по обратния път. Прибиране в България и София до 21ч.

 

ЦЕНА: 90 лв – за водач /всичките му разходи, вкл. и хонорара/

Всички останали разходи за: придружаващ транспорт, 1 нощувка в къща за гости,  медицинска застраховка, възлиза на около 90 лв.

Екипировка: като за висока българска планина есенно време /топли, ветро и дъждоустойчиви дрехи, стабилни обувки, ръкавици, шапка зимна и лятна, щеки, челно осветление и т.н./.

Записване: срещу цената, GSM и фотокопие на ЛК до запълване на групата.

Минимум 6 участника.

Трудност: без технически трудности, но преходът е около 6-7 часа.

Posted in 1.