ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА БЪЛГАРСКАТА ЧАСТ ОТ ОГРАЖДЕН – ВРЪХ БИЛСКА ЧУКА /1644м/ И ВУЛКАНА КОЖУХ КРАЙ РУПИТЕ 9 и 10 ОКТОМВРИ /Събота и Неделя/

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА БЪЛГАРСКАТА ЧАСТ ОТ ОГРАЖДЕН – ВРЪХ БИЛСКА ЧУКА /1644м/ И ВУЛКАНА КОЖУХ КРАЙ РУПИТЕ

9 и 10   ОКТОМВРИ /Събота и Неделя/

 

Една рядко посещавана планина, като Огражден, винаги предлага нещо различно и интересно – да видим какво е то !

 

9.10 /Събота/    Тръгване в 8,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. През Благоевград и Кресна достигаме Рупите с топлите открити минерални извори и храмът „Св. Петка“ на незабравимата Ванга. Разглеждаме всичко интересно и правим траверс по билото на единствения вулкан /недействащ/ у нас – Кожух, който е една малка планинка с максимална височина 281м и страхотни панорами към Петричкото и Санданско полета. Това ни отнема 3 часа. След това се придвижваме с транспорта ни до къщата за гости в село Самуилово, където ще пренощуваме. Можем да си купим ядливи кестени от Беласица.

10.10 /Неделя/    Закусваме рано и в 7,00ч тръгваме с транспорта ни. През село Гега достигаме село Чурилово в планината Огражден. Оттук тръгваме пеша с местен водач и изкачваме първенеца на българската част от планината – връх Билска чука /1644м/ след което се връщаме обратно до транспорта. Разглеждаме Чуриловския манастир. Минаваме пак през къщата ни за гости в Самуилово, където правим късен обяд и до вечерта се прибираме в София по светло.

 

ЦЕНА: 145 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в къща за гости, професионален планински водач, местен водач, планинска застраховка, организационни разходи.

Екипировка: като за средновисока българска  планина есенно време – трекинг обувки, яке, панталон, шапка, щеки, челно осветление, дъждобран, дрехи за преобличане и т.н. Да се носи вода.

Записване: до попълване на групата срещу 3-те имена, ЕГН, GSM и поне 50% от цената.

Минимум 6 участника.

Трудност: няма технически трудности. Продължителността на преходите е нормална.

Posted in 1, Планинарство в България.