ИЗКАЧВАНЕ НА ПАНОРАМНИЯ ВРЪХ КОЛОШ, ПЪРВЕНЕЦ НА ЕДНОИМЕННИЯ ДЯЛ НА КОНЯВСКА ПЛАНИНА + ПЪРВЕНЕЦА НА ЦЯЛАТА ПЛАНИНА – ВРЪХ ВИДЕН 14 ЯНУАРИ /Събота/

ИЗКАЧВАНЕ НА ПАНОРАМНИЯ ВРЪХ КОЛОШ, ПЪРВЕНЕЦ НА ЕДНОИМЕННИЯ ДЯЛ НА КОНЯВСКА ПЛАНИНА + ПЪРВЕНЕЦА НА ЦЯЛАТА ПЛАНИНА – ВРЪХ ВИДЕН

14   ЯНУАРИ /Събота/

 

Един еднодневен преход в две част в Конявска планина с изкачване двата и най-лични върха !

 

 

14.01 /Събота/   Тръгваме в 7,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. През Перник и по магистрала „Струма“, се стига в центъра на село Голема Фуча /в полите на Конявска планина/. От селото се тръгва пеша и през ловна хижа Ведрица, се изкачва първенеца на този дял – връх Колош /1315м/. Гледката от него към останалата част на Конявска планина и високите планини е прекрасна. От върха слизаме по друг маршрут отново в село Голема Фуча. Целият преход е около 4 часа, като обяда ще направим в селото. От селото с придружаващия ни транспорт ще се придвижим до Стражата /Конявския проход/, откъдето ще достигнем ретранслаторната кула, недалеч от връх Виден. За около час отиване и връщане, ще стъпим на първенеца на Конявска планина – връх Виден /1478м/. Прибиране в София между 18 и 19ч.

 

ЦЕНА: 40 лв – за хонорар и разходи на водача.

Останалите разходи за транспорт и планинска застраховка възлизат на около 25 лв.

 

Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, трекинг обувки, ръкавици, шапка, челно осветление, сгъваеми щеки, вода, храна за 1 обяд.

 

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН и GSM за тези, които нямат планинска застраховка и 2-те имена + GSM за тези, които имат, до запълване на групата. Заплащане на място.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: без никакви технически трудности, но в зимни условия.

Posted in 1.