ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ШАТЪРА /ЧАДЪР ТЕПЕ/ – 2495м С НОЩУВКА НА ХИЖА ЧАКЪР ВОЙВОДА 19 и 20 МАРТ / Събота и Неделя/

ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ШАТЪРА /ЧАДЪР ТЕПЕ/ – 2495м С НОЩУВКА НА ХИЖА ЧАКЪР ВОЙВОДА

19 и 20   МАРТ / Събота и Неделя/

 

Една приятна двудневна рилска зимна разходка до един личен връх и една уютна хижа !

 

19.03 /Събота/    Тръгване в 8,00ч от Руски п-к в София с придружаващ транспорт. Спиране на автогарата в Самоков за топли мекици. Пристигане в Боровец и със Ситняковския лифт излизаме до Царския дворец „Ситняково“. Пеша за около 2 часа достигаме хижа Чакър войвода с едни от най-гостоприемните домакини в планината. Настаняваме се и обядваме /на хижата се продава чудесна топла храна и за пиене/. След обяд правим лека и приятна разходка до Царския дворец „Саръгьол“ и обратно. Весела планинарска вечер.

 

20.03 /Неделя/    Които желаят, в 7,30ч тръгваме със снегоходки за връх Шатъра и за около 3 – 4 часа /в зависимост от снега и метеорологичните условия/ го изкачваме. Гледката /ако имаме такава/ към най-високите върхове на Рила е впечатляваща ! Връщане по обратния път до хижата и обяд. Следобед слизаме до горна станция на лифта и с него спускаме в Боровец, където ни чака нашият транспорт. Прибиране в София до 19,00ч.

 

ЦЕНА: 60 лв за водач /всичките му разходи + хонорара/

Всички останали разходи за: придружаващ транспорт, нощувка в хижа, лифт в 2-те посоки, планинска застраховка, възлизат на около: 70 лв.

Екипировка: като за висока зимна планина – зимни трекинг обувки, студо и ветро устойчиви яке и панталон, полар, зимна шапка, 2 чф ръкавици, челно осветление, дрехи за преобличане, телескопични щеки, снегоходки /за тези, които ще качват върха/. Котки не са необходими.

Записване: срещу цената, ЕГН, GSM и 3-те имена до запълване на групата.

Минимум 6 участника.

Трудност: няма технически трудности, но изкачването и слизането от върха е продължително – около 6 часа.

Posted in 1.