ИЗКАЧВАНЕ КРАСИВИЯ АЛПИЙСКИ ВРЪХ КОЗЯ СТЕНА /1670м/, СРЕД ЦАРСТВОТО НА СТАРОПЛАНИНСКИЯ ЕДЕЛВАЙС !

ИЗКАЧВАНЕ КРАСИВИЯ АЛПИЙСКИ ВРЪХ КОЗЯ СТЕНА /1670м/, СРЕД ЦАРСТВОТО НА СТАРОПЛАНИНСКИЯ ЕДЕЛВАЙС !

 

Чудесен 1-дневен преход сред една от най-красивите части на Троянския Балкан !

 

12   СЕПТЕМВРИ /Неделя/

 

12.09 /Неделя/    Тръгване в 7,00ч от Руски п-к в София с придружаващ транспорт. По подбалканския път достигаме прохода Троян-Кърнаре /Беклемето/, на билото на Стара планина. Оттам поемаме по маршрута на Ком-Емине в Западна посока. Изкачваме по самото било красавеца Козя стена и достигаме едноименната хижа. Панорамата от цялото било и върха е впечатляваща ! Някъде, все още може да се види изсъхнал еделвайс. След като обядваме и починем, се връщаме до прохода /този път подсичаме върха от Юг/ където ни чака транспортът и отпътуване за София, където сме най-късно до 20,00ч. Целият преход е около 7 часа с почивките. Един чудесен преход сред гордия Троянски Балкан !

 

ЦЕНА: 75 лв

В цената е включено: придружаващ транспорт, професионален планински водач, планинска застраховка, организационни разходи.

 

Екипировка: студо и ветро устойчиви яке и панталон, полар, шапка за слънце и студ, ръкавици, телескопични щеки, челно осветление, 3-сезонни трекинг обувки, против дъжд, дрехи за преобличане. Да се носи вода + подсилки.

 

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН, тел. № за връзка и минимум 50 % от цената.

 

Трудност: без технически трудности, но сравнително дълъг преход от 7 часа, включително почивките.

 

Минимум 6 участника.

Posted in 1, Планинарство в България.