ИЗКАЧВАНЕ ВРЪХ ГРОХОТЕН НАД СВОГЕ 8 ЯНУАРИ /Неделя/

ИЗКАЧВАНЕ ВРЪХ ГРОХОТЕН НАД СВОГЕ

8   ЯНУАРИ /Неделя/

 

Една емоционална разходка сред красотите на Искърския пролом !

 

 

8.01 /Неделя/    Сборен пункт пред Информацията на ЦжпГара София в 8,00ч. С пътнически влак до Своге. От гарата тръгваме пеша по уличките на града в северна посока и скоро навлизаме в горския пояс, заобикалящ върха. По едва личаща си пътечка достигаме район с истински горолом и се налага да хванем директно през гората към скалистия, но обрасъл връх. Последните около 150м са по интересен скален ръб, предизвикващ нашите сетива и емоции. Най-после сме на скалата, увенчаваща върха !

Слизането става по пътеки и черни пътища, през скален навес и фургон с огнище /чудесно място за обяд/. Накрая пак по уличките на Своге до жп гарата. Всичко пеша около 5 часа. С влак се прибираме в София, най-късно до 16,00ч.

 

ЦЕНА: 40 лв – за хонорар и разходи на водача.

Останалите разходи за влак и планинска застраховка възлизат на около 15 лв.

 

Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, трекинг обувки, ръкавици, шапка, челно осветление, сгъваеми щеки, вода, храна за 1 обяд.

 

Записване: срещу 3-те имена, ЕГН и GSM за тези, които нямат планинска застраховка и 2-те имена + GSM за тези, които имат, до запълване на групата. Заплащане на място.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: средна трудност, но с водач няма проблем.

Posted in 1.