ЕДНО ПРЕКРАСНО ПЛАНИНАРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ НА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ ЗАПАДНИТЕ И ИЗТОЧНИ РОДОПИ ПОД ЗНАКА НА ВЕЛИКДЕН 22 – 25 АПРИЛ /Петък-Понеделник/

ЕДНО ПРЕКРАСНО ПЛАНИНАРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ НА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ ЗАПАДНИТЕ И ИЗТОЧНИ РОДОПИ ПОД ЗНАКА НА ВЕЛИКДЕН

22 – 25   АПРИЛ  /Петък-Понеделник/

 

4 дена сред магията на Родопа планина, около водослива на големите реки Арда и Боровица, край бреговете на живописните изкуствени езера на тези реки !

 

22.04 /Петък/    Тръгване с придружаващ транспорт от Руски п-к в София в 8,00ч. По магистрала „Тракия“  – Асеновград – Комунига – село Женда, където спираме и разглеждаме първо скалите Небеска, а после през Асаркая до Каменната гъба. Обратно до транспорта и по долината на река Боровица достигаме хотел Сандим, на брега на язовир Кърджали. Настаняваме се и обядваме. Слеобед се придвижваме с транспорта до подхода за село Сухово. Минаваме пеша през уникалния висящ мост и разглеждаме китното родопско селце. Обратно до хотела.

23.04 /Събота/    Този ден ще посветим на причудливите скални масиви Шан кая, Сиран кая, Кючук кая и Казана. Тези скални образования са в района на величествения връх Бездивен, който ще е непрекъснато пред очите ни, но няма да е наша цел. Без да си поставяме задължителни цели, ще качим толкова от каите, колкото успеем с темпото на групата. Всичко за деня 7-8 часа пеша. Суха храна за 1 обяд.

24.04 /Неделя/    С транспорта се придвижваме срещу река Боровица и покрай едноименния язовир, до село Безводно. Оттук изкачваме първенеца на Родопсксия дял Каракулас и най-висок връх в Кърджалийска област – Чиляка /1459м/. Панорамата от него е Божествена !  Обедна почивка на него. Да се носи храна за 1 обяд. Обратно до Безводно. Всичко пеша за деня около 5-6 часа. Прибиране с транспорта до хотела.

25.04 /Понеделник/    След закуската в 9,00ч напускаме хотела и с транспорта се придвижваме до началото на пътеката за известната пещера Утробата. Изкачваме се пеша до нея, разглеждаме я и обратно до шосето. Всичко за 2,30-3 часа. Тръгваме с транспорта по обратния път за София, като спираме в село Червен, преди Асеновград, за да обядваме. В София сме до 17,00ч

 

ЦЕНА: 140 лв – за хонорара и разходите на водача.

Останалите разходи за транспорт, 3 нощувки със закуска и планинска застраховка възлизат на около 155 лв.

Екипировка: пролетна – трекинг обувки, сгъваеми щеки, ръкавици, шапка за топло и студено, ветро и студоустойчиви яке и панталон, дъждобран, слънчеви очила, челно осветление, дрехи за преобличане.

Записване: по телефона /0884 207784/ срещу 3-те имена, ЕГН, тел. №   Плащане на капаро от 100 лв по банков път /сметката се дава при поискване/. Остатъкът на сборния пункт.

Трудност: средна трудност.

Минимум 6 участника. Местата са ограничени !

Posted in 1.