ЕДНОДНЕВНО НА ВЕЖЕН 2 ЮЛИ /Събота/

ЕДНОДНЕВНО НА ВЕЖЕН

2   ЮЛИ /Събота/

 

Нелеко изкачване на един от най-личните върхове на Стара планина, изискващ добра физическа кондиция !

 

2.07 /Събота/    Тръгване с придружаващ транспорт от Руски п-к в София в 7,00ч. През Тетевен и Рибарица стигаме до паркинга на пътя за хижа Вежен. Оттук тръгваме пеша и за около 2 часа достигаме хижа Вежен. Обядваме в хижата и малко след това тръгваме към върха по зимния път. Ако някой не желае да изкачва върха, може да остане да ни изчака на хижата. За още около 2 часа сме на него /2198м/. Най-високата точка на върховото плато ! Панорамата няма да ви я разказвам, елате и я вижте ! На слизаме минаваме през Каменната порта /за разнообразие/ и по лятната пътека сме пак на хижа Вежен. Всичко от хижата до хижата за около 3,30 часа. Почиваме малко и за по-малко от 2 часа сме обратно при транспорта ни. Всичко за деня около 9 часа, включително и почивките. В София се прибираме най-късно до 22,00ч.

 

ЦЕНА: 40 лв – за хонорара и разходите на водача.

Останалите разходи за транспорт и планинска застраховка възлизат на още 40 лв.

 

Екипировка: лятна като за висока българска планина – стабилни 3-сезонни трекинг обувки, топло и ветроустойчиви яке и панталон, полар, ветровка, шапки за топло и студено, ръкавици, против дъжд, дрехи за преобличане, сгъваеми щеки, челно осветление, вода 1 л, хранителни подсилки.

Записване: при водача на тел. 0884 207784 срещу 3-те имена, GSM и ЕГН /ако нямате планинска застраховка/.

Трудност: сравнително трудна като продължителност. Няма технически трудни участъци. Необходима е добра физическа кондиция.

Минимум 6 участника.

Posted in 1.