ЕДНОДНЕВНО НА БОТЕВ 3 ЮЛИ /Неделя/

ЕДНОДНЕВНО НА БОТЕВ

3   ЮЛИ /Неделя/

 

Изтощително изкачване и слизане на най-високия и личен връх на  Балкана, изискващ много добра физическа и психическа кондиция !

 

3.07 /Неделя/    Тръгване с придружаващ транспорт от Руски п-к в София в 6,00ч. През Троян и Априлци стигаме до паркинга под хижа Плевен, в м. Мазането. Оттук тръгваме пеша и за около 5 часа по пътеката на кабела и през заслон Ботев, достигаме първенеца на Балкана – връх Ботев /2376м/. Обядваме в заслона или на върха, където продават за ядене и пиене. ! Панорамата пак няма да ви я разказвам, за да дойдете и я видите на живо ! На слизаме минаваме по лятната пътека през хижа Плевен /за разнообразие/ и слизаме пак до м. Мазането, при транспорта ни. Всичко за деня около 11 часа, включително и почивките. В София се прибираме най-късно до 22,30ч.

 

ЦЕНА: 45 лв – за хонорара и разходите на водача.

Останалите разходи за транспорт и планинска застраховка възлизат на още 40 лв.

 

Екипировка: лятна като за висока българска планина – стабилни 3-сезонни трекинг обувки, топло и ветроустойчиви яке и панталон, полар, ветровка, шапки за топло и студено, ръкавици, против дъжд, дрехи за преобличане, сгъваеми щеки, челно осветление, вода 1 л, хранителни подсилки.

Записване: при водача на тел. 0884 207784 срещу 3-те имена, GSM и ЕГН /ако нямате планинска застраховка/.

Трудност: трудна като продължителност. Няма технически трудни участъци. Необходима е много добра физическа кондиция.

Минимум 6 участника.

Posted in 1.