ДВУДНЕВНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЗАПАДНИТЕ РОДОПИ С ПОСЕЩЕНИЕ НА НАЙ-ВИСОКИТЕ ЖП ГАРА И СЕЛО В БЪЛГАРИЯ + ВРЪХ ВЕЛИИЦА /1712м/ 4 и 5   ЮНИ  /Събота и Неделя/

ДВУДНЕВНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЗАПАДНИТЕ РОДОПИ С ПОСЕЩЕНИЕ НА НАЙ-ВИСОКИТЕ ЖП ГАРА И СЕЛО В БЪЛГАРИЯ + ВРЪХ ВЕЛИИЦА /1712м/

4 и 5   ЮНИ  /Събота и Неделя/

 

Много „най“ има в този Родопски преход ! Че и върхът е един от най-историческите у нас !

 

 

4.06 /Събота/    Тръгване от Руски п-к в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. През Костенец, Белово и Юндола, достигаме най-високата жп гара в България – Аврамови колиби /1268м/, откъдето тръгваме пеша. През хубави иглолистни гори изкачваме известния връх Велиица /1712м/, дал името на този Родопски дял – Велишко-Виденишки. На този връх е едно от първите сражения в Балканската война /5.10.1912г/ в което дават живота си за България 42 нейни синове. Има скромен п-к. От върха спускаме по черни пътища и всичко за около 5 часа сме в най-високото село у нас – Орцево, на 1565м над морското равнище. Оттук е най-хубавият изглед към Пирин, който може да си представите ! Спим в единствената къща за гости при изключително любезни и гостоприемни домакини.

5.06 /Неделя/    След закуската поемаме пеша и около 4 часа по-късно сме в рибарника-механа на село Бунцево, където обядваме и приключваме пешеходната част на проявата. Тук ни чака придружаващият ни транспорт и с него се прибираме в София до 18,00ч.

 

ЦЕНА: 75 лв – за хонорара и разходите на водача.

Останалите разходи за транспорт, нощувка със закуска и планинска застраховка възлизат на около 60 лв.

Екипировка: пролетно-лятна – трекинг обувки, сгъваеми щеки, леки ръкавици, шапка, яке и панталон, дъждобран, слънчеви очила, челно осветление, дрехи за преобличане. Да се носи храна за 1 обяд.

Записване: по телефона /0884 207784/ срещу 3-те имена, ЕГН, тел. №   Плащане на сборния пункт.

Трудност: става и за начинаещи планинари.

Минимум 6 участника.

Posted in 1.