За нас

 „ТРЕККИНГ” ООД - Туроператор за планинарство и пътешествия

        Туроператорът за планинарство и пътешествия „ТРЕККИНГ” ООД съществува повече от 4 години в правния мир, но иначе се явява като продължение на „МОНДО” ЕООД  по отношение именно на планинарството и екзотичните пътешествия.

       „ТРЕККИНГ” ООД  е тясно специализирана за планински преходи, изкачвания и пътешествия в България, на Балканите и по големите планини на Света. В България предпочитаме да осъществяваме изкачвания на известни върхове, както лятно, така и зимно, да провеждаме пешеходни преходи в по рядко посещавани /особено гранични/ планини и планинки, да преминаваме технически по-трудни маршрути в Рила, Пирин и Стара планина.  На особена почит са: Алпийското било на Стара планина, Джамджиевият ръб на Вихрен  в Пирин, Мальовишкият дял в Рила, почти девствената, най-западна гранична част на Балкана, красивите върхове около Тетевен и много още!

        На Балканите предпочитани дестинации са ни Гърция /Олимп, Атон, Крит, Самотраки и други/, Сърбия, Македония, Черна гора и Албания с тяхната невероятна природа и с културното им наследство !

        Най-голям интерес, обаче, предизвиква сред аудиторията ни, проявите към далечните и високи планини по света – Алпи, Хималаи, Кавказ, Анди, Атлас, Килиманджаро, където ние сме водеща фирма, предвид дългогодишния ни и богат опит ! 1Himalaya_Bobi_1_600Всяка година организираме и провеждаме /за разлика от някои други, които само обявяват.../ трекинги и изкачвания в Непалските Хималаи, изкачвания и преходи в Алпите /Монблан, Монте Роза, Гранд Парадизо, Триглав,  Доломити/, изкачване на Елбрус, изкачване първенеца на Южна Америка и всички континенти без Азия – Аконкагуа /6962м/, изкачване вулкана Мисти /5835м/ в Перу, изкачване африканския първенец Килиманджаро /5895м/, изкачване първенеца на Атласките планини връх Тубкал, изкачване вулкани в Камчатка, изкачване на Фуджияма в Япония и много още ! Важна част от дейността ни е пътешествията в екзотични /природно и културно/ страни като Тибет, Индия,  Бутан, Непал, Тайланд, Япония, Танзания, Перу, Аржентина, Бразилия, Турция и много още ! В това отношение всяка година прибавяме и нови дестинации.

  Напук на кризата – все по-далеко и по-високо ! Това сме ние: „ТРЕККИНГ” ООД

Евгений Динчев – Управител на „ТРЕККИНГ” ООД

 

 

Изберете от най интересните ни планинарски прояви

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЦИТЕ НА ПЛАНИНКАТА СТРАЖИТЕ – ВРЪХ ЛЮБАШ /1398м/ И ПАРАМУНСКИ /1389м/ 16 ЮНИ

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЦИТЕ НА ПЛАНИНКАТА СТРАЖИТЕ – ВРЪХ ЛЮБАШ /1398м/ И ПАРАМУНСКИ /1389м/

16   ЮНИ

 

Прелестните малки български планини към западните ни граници – колко тайни крият и колко малко ги познаваме…

 

 

 

 

16.06 /Неделя/    Тръгване в 7,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. През Перник и Брезник се достига село Ребро в подножието на планината. Оттук пеша за около 2 часа се изкачва първенеца на Стражите – връх Любаш /1398м/. Гледката към околния планински свят е очарователна ! Слизането става директно към близкото село Лялинци, където се обядва със собствена храна.

След обяда следва също около 2 часа изкачване на втория връх в планинката – Парамунски /1389м/. Слизането е по обратния път до село Лялинци, където е транспорта ни. Отбиваме се до известното крайпътно Парамунско ханче за да опитаме вкусните му специалитети. Прибиране в София.

 

ЦЕНА: 45,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт и планински водач.

 

Екипировка: пролетна като за ниска българска планина – студо и ветроустойчиви горнище и долнище, шапка, леки ръкавици, трекинг обувки, сгъваеми щеки,  храна и т.н.

 

Записване: до 11 Юни /Вторник/ срещу 3-те имена, цената и GSM за връзка.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: лека.

БОТЕВ И ВЕЖЕН ЗА 2 ДЕНА 22 и 23 ЮНИ

БОТЕВ И ВЕЖЕН ЗА 2 ДЕНА

22 и 23   ЮНИ

 

Една наистина тежка проява в сърцето на Балкана, която ще бъде сериозно изпитание за физическите и психически възможности на участниците !

 

 

 

 

 

22.06 /Събота/    Тръгване с придружаващ транспорт в 06,00ч от Руски паметник в София. През Тетевен пристигане в Рибарица и подвозване възможно най-високо по маршрута за хижа Вежен. Пеша през хижа Вежен до едноименния връх за около 6 часа. Слизане обратно до транспорта – всичко около 10 часа. Отпътуване и през Троян достигане град Априлци. Нощувка в хижа или семеен хотел.

 

23.06 /Неделя/    Сутринта рано с транспорта до паркинга под пътеката за хижа Плевен. Пеша през хижа Плевен до първенеца на Балкана – връх Ботев /около 5 часа пеша/. Обратно до транспорта – всичко около 9 часа. Отпътуване и пристигане в София до 21,00 ч.

 

 

ЦЕНА: 105,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, нощувка в хижа или семеен хотел, планински водач, планинска застраховка.

 

Екипировка: като за висока българска планина лятно време, но да е прецизирана като тежест заради трудността на проявата.

 

Записване: най-късно до 14 Юни /Петък/ срещу поне 50% от цената, трите имена, № на ЛК, ЕГН и GSM за връзка.

 

Минимум 6 участника.

ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ВЕЙКАТА В РОДОПИТЕ – НАЙ-ЮЖНАТА ТОЧКА НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ 29 и 30 ЮНИ

ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ВЕЙКАТА В РОДОПИТЕ – НАЙ-ЮЖНАТА ТОЧКА НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ

29 и 30   ЮНИ  

 

Едно прекрасно кътче от Родината в Източните Родопи, на самата българо-гръцка граница – най-южната точка на страната.

 

 

29.06 /Събота/    Тръгване от Руски паметник в София в 08,00ч с придружаващ транспорт. През Пловдив, Асеновград, Кърджали, Момчилград /отбиване до Златоград и разглеждането му/, разглеждане природния феномен „Крокодила” и пристигане в село Горно Къпиново, до самата граница с Гърция. Настаняване в къща за гости с възможност да опитаме от чудесната родопска кухня.

 

30.06 /Неделя/    Тръгване рано сутринта с джип до бившата хижа и после пеша по маршрута. Излиза се на самата граница, по билото на  рида Гюмурджински Снежник, и се достига най-южната точка на България – връх Вейката /1463м/, откъдето се открива невероятна панорама към Гърция и България. Връщане до селото по същия път. Всичко около 7 часа пеша. Пристигане в София около 20ч.

 

ЦЕНА: 145,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, местен джип, нощувка в семеен хотел със закуска, водач от фирмата /Евгений Динчев, застраховка.

 

Екипировка: като за средно висока планина – трекинг обувки, яке, панталон, ръкавици, шапка, щеки, челно осветление и т.н.

 

Записване: до попълване на групата срещу 3-те имена, № на ЛК, ЕГН и поне 50% от цената.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: няма технически трудности. Продължителност на прехода около 7 часа.

ХИЖА ЛЕВСКИ – КРЪСТЦИТЕ – КУПЕНА – АМБАРИЦА – ХИЖА ДОБРИЛА – ЛИФТА 6 и 7 ЮЛИ

ХИЖА ЛЕВСКИ – КРЪСТЦИТЕ – КУПЕНА – АМБАРИЦА – ХИЖА ДОБРИЛА – ЛИФТА

6 и 7   ЮЛИ

 

Един нелек 2-дневен преход сред най-красивите и недостъпни дебри на Хайдушкия Балкан – истинско изпитание за всеки участник !

 

 

 

6.07 /Събота/    Сборен пункт в 6,30ч пред Информацията на ЦГ София. Тръгване с влак в 7,05ч и в 9,30ч сме в Карлово. Оттам пеша през хижите Хубавец и Балкански рози /срещу течението на Стара река/ за около 5 часа до хижа В. Левски. Обядва се на една от предишните 2 хижи. Нощувка.

 

7.07 /Неделя/    Тръгва се в 7,00ч и се изкачва до Централното било между Костенурката и Кръстците. Върви се в Западна посока по билото и през Кръстците, Купена и Амбарица, се достига хижа Добрила, където се обядва. Следва спускане до лифта и слизане с него до Сопот, откъдето с влак се прибираме в София.

 

ЦЕНА: 90,00 лв

Цената включва: влак в 2-те посоки, 1 нощувка в хижа, лифт в 1 посока, планински водач, планинска застраховка.

 

Екипировка: като за висока българска планина лятно време – топло и ветроустойчиви яке и панталони, полар, трекинг обувки, шапка за топло и студено, леки ръкавици, челно осветление, щеки. Да се носи и храна за няколко яденета. В хижите се продава за ядене и пиене.

 

Записване: до 28 Юни /Петък/ срещу поне 50% от цената, 3-те имена, № на ЛК, ЕГН и GSM.

 

Трудност: вторият ден се минава по трудното Старопланинско било.

 

Минимум 6 участника.

ИЗКАЧВАНЕ ВЪРХОВЕТЕ КОНГУР И РАДОМИР В БЕЛАСИЦА 13 и 14 ЮЛИ

ИЗКАЧВАНЕ ВЪРХОВЕТЕ КОНГУР И РАДОМИР В БЕЛАСИЦА

13 и 14   ЮЛИ

 

В най-южния край на страната ни се издига Беласица – граничният исполин, разделящ България от Гърция. Все още не много популярна, планината има с какво да ни изненада !

 

 

 

13.07 /Събота/    Тръгване с придружаващ транспорт в 8,00ч от Руски паметник в София. Спиране на Рупите и разглеждане. През Петрич се качваме до хижа Беласица, където оставяме транспорта. Пеша за около 2 часа до хижа Конгура, където нощуваме.

 

14.07 /Неделя/    Тръгваме рано в 6,00ч и за около 2 часа изкачваме връх Конгур /втори по височина в планината/. От него по билото в Западна посока достигаме за още около 3 часа първенеца Радомир /Калабак/. Обратно през хижа Конгура до хижа Беласица /всичко около 8-9 часа пеша/, откъдето с транспорта ни се прибираме в София.

 

ЦЕНА: 99,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планински водач, планинска застраховка.

 

Екипировка: лятна, като за висока българска планина – топло и ветроустойчиви яке и панталони, полар, трекинг обувки, шапка за топло и студено, леки ръкавици, челно осветление, щеки. Да се носи и храна за 2 яденета. В хижите се продава за ядене и пиене.

 

Записване: до 5 Юли /Петък/ срещу поне 50% от цената, 3-те имена, № на ЛК, ЕГН и GSM.

 

Трудност: вторият ден преходът е дълъг, но не и труден.

 

Минимум 6 участника.

6-ТЕ НАЙ-ВИСОКИ ВЪРХА НА БАЛКАНИТЕ ЗА 72 ЧАСА С „Трудни терени” 21 – 23 ЮНИ

6-ТЕ НАЙ-ВИСОКИ ВЪРХА НА БАЛКАНИТЕ ЗА 72 ЧАСА С „Трудни терени”

21 – 23   ЮНИ

 

Едно истинско изпитание за физиката, духа и волята на всеки участник, но си заслужава усилията !

 

 

21.06 /Петък/    Тръгва се с придружаващ транспорт в 00,00ч от пл. Руски паметник в София. Пристигане около 6,00ч на заслон Приония, откъдето се тръгва пеша с леки раници. През хижа Агапитос се изкачват последователно Стефани /2909м/, Митикас /2917м/ и Сколио /2911м/. Обратно до хижата, където се нощува. Общо за деня преходът е около 12 часа.

 

22.06 /Събота/    Тръгване в 6,00ч пеша и от Приония с транспорта обратно в България. Пристигане пред хижа Бъндерица, откъдето се изкачват върховете Вихрен /2914м/ и Кутело /2908м/. Слизане до хижа Бъндерица, където се нощува.

 

23.06 /Неделя/    В 6,30ч се тръгва с транспорта и около 9,00ч се пристига в летовище Трещеник. Тръгва се пеша и около 15,00ч се достига връх Мусала /2925м/. Почива се и се слиза пеша до Боровец най-късно до 19,00ч. Трансфер до София, където се пристига до 21,00ч.

 

ЦЕНА: 300,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, 2 нощувки в хижи, медицинска застраховка, професионален планински водач.

 

Екипировка: лека и функционална екипировка, съобразена със сезона, щеки, челно осветление, течности, подсилки. Раничката за ходене да не е повече от 4 кг !

 

Записване: най-късно до 14 Юни /Петък/ срещу поне 50% от цената + фотокопие на ЛК и GSM.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: Проявата е тежка и изисква много добра физическа кондиция, висока мотивация и минимални катерачни умения за по-трудните участъци !

ЗА 4 ДЕНА НА 4 ВЪРХА В СЪРБИЯ – МИДЖУР /ПЪРВЕНЕЦ НА СТРАНАТА/, ШИЛЯК /ПЪРВЕНЕЦ НА ЗАГАДЪЧНАТА РТАН/ И ТРЕМ /ПЪРВЕНЕЦ НА АЛПИЙСКАТА СУВА ПЛАНИНА/, ЧЕ И ОЩЕ 1 ! 27 – 30 ЮНИ

ЗА 4 ДЕНА НА 4 ВЪРХА В СЪРБИЯ –  МИДЖУР /ПЪРВЕНЕЦ НА СТРАНАТА/, ШИЛЯК /ПЪРВЕНЕЦ НА ЗАГАДЪЧНАТА РТАН/ И ТРЕМ /ПЪРВЕНЕЦ НА АЛПИЙСКАТА СУВА ПЛАНИНА/, ЧЕ И ОЩЕ 1 !

27 – 30   ЮНИ

 

Четири от най-интересните, високи и красиви върхове на съседна Сърбия и то наведнаж !

 

27.06 /Четвъртък/    Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. През ГКПП Калотина/Градина и Пирот достигане планинския курорт Бабин зуб в сръбската част на Стара пранина. Настаняване в планинарския дом и обяд. След обяда пеша за около 2 часа траверсиране на връх Бабин зуб /1757м/. Емоционална планинарска вечер с музика и вечеря.

28.06 /Петък/  След закуската изкачване за 3 часа първенеца на Западна Стара планина и на Сърбия – връх Миджур /2168м/. Обратно за 2 часа до планинарския дом. Обяд. С придружаващия транспорт през Княжевац и Сокол баня до хотела в село Ртан. Вечеря.

29.06 /Събота/    След закуската изкачване за около 4 часа първенеца на Ртан – връх Шиляк /1560м/ и обратно за 2,30 часа. Обяд и отпътуване с придружаващия транспорт. През Алексинац достигане курортния град Нишка баня, където се нощува в къща за гости.

30.06 /Неделя/    Тръгване в 7,00ч с придружаващия транспорт и достигане местността Боянине воде, откъдето се тръгва пеша. За около 3 часа се изкачва първенеца на Сува планина, красивия скалист карстов връх Трем /1810м/. Слиза се обратно до седловината Девоиче гроб и прибиране до Боянине воде при транспорта. Всичко пеша около 6-7 часа. С транспорта прибиране до София.

 

ЦЕНА: 355,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в планинарски дом /с вечеря, закуска и обяд/, 1 в хотел /с вечеря, закуска и обяд/ и 1 в къща за гости, медицинска застраховка, гранични такси, български планински водач.

Екипировка: като за висока българска планина пролетно време /топли, ветро и дъждоустойчиви дрехи, стабилни обувки, ръкавици, шапка зимна и лятна, щеки, челно осветление и т.н./.

Записване: срещу поне 50% от цената, GSM и фотокопие на ЛК до запълване на групата.

Минимум 6 участника.

Трудност: без технически трудности и преходи до 6-7 часа.

ПЪРВЕНЕЦА НА ДРАМСКИ БОЗДАГ + ПЪРВЕНЕЦА НА ОСТРОВ САМОТРАКИ В ГЪРЦИЯ 11 – 14 ЮЛИ

ПЪРВЕНЕЦА НА ДРАМСКИ БОЗДАГ + ПЪРВЕНЕЦА НА ОСТРОВ САМОТРАКИ В ГЪРЦИЯ

11 – 14   ЮЛИ

Древният остров на траките с великолепната си планина, очарователните плажове и…над 100 000 кози – ужас !

11.07 /Четвъртък/    Сборен пункт в 5,45ч на площад „Руски паметник” в София /от страната на пощата/. Тръгване в 6,00ч с придружаващ транспорт. Влизане в Гърция през ГКПП Илинден. Посещение на планината Драмски Боздаг и изкачване първенеца и връх Профитис Илия /2232м/. Връщане обратно в България и нощувка в манастира „Св.Георги” над град Хаджидимово.

12.07 /Петък/   Отново се влиза в Гърция и през Драма и Ксанти достигане Александропулус. С ферибота до о-в Самотраки. Настаняване в хотел в селището Терма под връх Фенгари.

13.07 /Събота/    Изкачване пеша първенеца на третия по височина остров на Гърция – връх Фенгари /1611м/. Всичко около 8-10 часа ходене.

14.07 /Неделя/    Посещение на долните 2 водопада в каньона на река Фониа за около 2,30 часа. Посещение в Тракийското светилище Палиополи и музея до него с копие от известната статуя на победата Нике. Евентуално плаж в кристалните води на Бяло море. Разглеждане „столицата” на о-ва градчето Хора. В късния следобед придвижване с ферибота до Александропулус и прибиране с микробуса през нощта в София.

 

ЦЕНА: 475,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в манастир и 2 нощувки в хотел със закуска, ферибот в 2-те посоки вкл. и за придружаващия транспорт, медицинска застраховка, български планински водач.

Екипировка: като за средновисока лятна българска планина, щеки, челно осветление, бански и летни дрехи за ниското.

Записване: до попълване на групата срещу поне 50% от цената,GSM и фотокопие на ЛК.

Минимум 6 участника.

Трудност: втората част от изкачването на връх Фенгари е скалисто, а някъде и сипеесто.