За нас

 „ТРЕККИНГ” ООД - Туроператор за планинарство и пътешествия

        Туроператорът за планинарство и пътешествия „ТРЕККИНГ” ООД съществува повече от 4 години в правния мир, но иначе се явява като продължение на „МОНДО” ЕООД  по отношение именно на планинарството и екзотичните пътешествия.

       „ТРЕККИНГ” ООД  е тясно специализирана за планински преходи, изкачвания и пътешествия в България, на Балканите и по големите планини на Света. В България предпочитаме да осъществяваме изкачвания на известни върхове, както лятно, така и зимно, да провеждаме пешеходни преходи в по рядко посещавани /особено гранични/ планини и планинки, да преминаваме технически по-трудни маршрути в Рила, Пирин и Стара планина.  На особена почит са: Алпийското било на Стара планина, Джамджиевият ръб на Вихрен  в Пирин, Мальовишкият дял в Рила, почти девствената, най-западна гранична част на Балкана, красивите върхове около Тетевен и много още!

        На Балканите предпочитани дестинации са ни Гърция /Олимп, Атон, Крит, Самотраки и други/, Сърбия, Македония, Черна гора и Албания с тяхната невероятна природа и с културното им наследство !

        Най-голям интерес, обаче, предизвиква сред аудиторията ни, проявите към далечните и високи планини по света – Алпи, Хималаи, Кавказ, Анди, Атлас, Килиманджаро, където ние сме водеща фирма, предвид дългогодишния ни и богат опит ! 1Himalaya_Bobi_1_600Всяка година организираме и провеждаме /за разлика от някои други, които само обявяват.../ трекинги и изкачвания в Непалските Хималаи, изкачвания и преходи в Алпите /Монблан, Монте Роза, Гранд Парадизо, Триглав,  Доломити/, изкачване на Елбрус, изкачване първенеца на Южна Америка и всички континенти без Азия – Аконкагуа /6962м/, изкачване вулкана Мисти /5835м/ в Перу, изкачване африканския първенец Килиманджаро /5895м/, изкачване първенеца на Атласките планини връх Тубкал, изкачване вулкани в Камчатка, изкачване на Фуджияма в Япония и много още ! Важна част от дейността ни е пътешествията в екзотични /природно и културно/ страни като Тибет, Индия,  Бутан, Непал, Тайланд, Япония, Танзания, Перу, Аржентина, Бразилия, Турция и много още ! В това отношение всяка година прибавяме и нови дестинации.

  Напук на кризата – все по-далеко и по-високо ! Това сме ние: „ТРЕККИНГ” ООД

Евгений Динчев – Управител на „ТРЕККИНГ” ООД

 

 

Изберете от най интересните ни планинарски прояви

3.02 ЗИМНО ЕДНОДНЕВНО НА ЛЮЛИН С ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ДУПЕВИЦА

Един прекрасен еднодневен маршрут близо до София !

3.02 /Неделя/ Сборен пункт в 9,00ч на последната спирка на трамвай № 5 в Княжево. Оттам вземаме автобус № 59 за Мърчаево и слизаме на спирка Черния кос. Оттук тръгваме пеша и за около 2 часа при зимни условия изкачваме първенеца на планината връх Дупевица. В зависимост от метеовремето и състоянието на снега, слизаме към село Мало Бучино или хижа Бонсови поляни. Прибиране в София по светло.

ЦЕНА: 10,00 лв

Цената включва: планински водач.

Екипировка: зимна – студоустойчиви яке и панталон, зимни трекинг обувки, зимна шапка, ръкавици, щеки. Да се носи храна за 1 ядене или подсилки.

Записване: до 1 Февруари /Петък/ срещу цената и 3-те имена.

Минимум 6 участника.

Трудност: лек преход в гористата част, но при зимни условия.

9 и 10.02 ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ВЕЖЕН

ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ВЕЖЕН

9 и 10 ФЕВРУАРИ

Огромният му масив като магнит привлича лете и зиме. Нелеко зимно изкачване, но напълно заслужаващо усилията !

 

 

 

9.02 /Събота/    Тръгване в 07,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. През Тетевен и Рибарица, достигане началото на пътеката за хижа Вежен. Следва около 5 часа стръмно изкачване през гора и се достига голямата, но уютна Старопланинска хижа Вежен. Настаняване в общи стаи и весела планинарска вечер.

 

10.02 /Неделя/    Тръгване в 7,00ч от хижата и следва стръмно изкачване по Северния ръб /на места има метални парапети/. След това по билното плато се достига връхната точка на могъщия Вежен /2198м/, за 3-4 часа от хижата. Ако времето е хубаво и има видимост, половин България се вижда. По обратния път се прибираме в хижата и обядваме. Слизаме до транспорта ни и отпътуване за София, където се пристига до 20,00ч.

 

ЦЕНА: 90,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планинска застраховка, планински водач.

 

Екипировка: зимно яке и панталон мембрана, гети, двуслойни ръкавици-лапи, зимна шапка, сгъваеми щеки, очила с фактор 3 или 4, зимни обувки да стават за котки, алпийски котки /за тези, които катерят върха/.

 

Записване: до попълване на групата срещу трите имена, № на ЛК, ЕГН, GSM и поне 50% от цената.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: изкачването до хижата е дълго, а до върха и трудно. Необходима е добра физическа кондиция и елементарно боравене с алпийски котки.

16 и 17.02 „ХОРО НА БАИР” – СЕЛО ОРЦЕВО В РОДОПИТЕ.

ЗИМНА ПРИКАЗКА В ОРЦЕВО С ТЕСНОЛИНЕЙКА И „Хоро на баир”

16 и 17 ФЕВРУАРИ

Сред зимната красота на Родопите и с прекрасните български хора и танци – каква по-невероятна поезия за душата !

16.02 /Събота/ Тръгване с придружаващ транспорт от Руски паметник в София в 6,30ч. Пристигане на гарата в Септември малко преди 8,00ч и настаняване в теснолинейката. Отпътуване в 8,30ч. В 11,00ч слизаме на най-високата гара на Балканите Аврамови колиби и се отправяме към Орцево покрай селата Аврамово и Смолево със снегоходки. Около 17,00 – 17,30ч пристигаме в Орцево и се настаняваме в къщата за гости на Фатме /стаи за двама и четирима/. Вечеря край бумтящата печка и народни танци.

17.02 /Неделя/ Закуска и тръгване около 9,00ч за село Бунцево. Ходи се около 3 часа по черни пътища през иглолистна гора. Обядваме в рибарника /предварителна заявка за менюто/. След това с местно бусче се превозваме до жп гарата в Якоруда и в 15,00ч се качваме на теснолинейката. Пристигаме около 18,30ч на гара Септември и с придружаващия транспорт се прибираме в София.

ЦЕНА: 125,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в къща за гости със закуска и вечеря, планински водач, хореограф.

Екипировка: зимна и задължително със снегоходки.

Записване: до запълване на групата срещу цялата сума, 3-те имена, № на ЛК и GSM за връзка.

Минимум 8 участника.

Трудност: без технически трудности, но преходи в зимни условия със снегоходки.

ПЛАНИНАРСКИ ДОМ БАБИН ЗУБ В СЪРБИЯ – КАРАНЕ НА СКИ И СКИ-ПРЕХОДИ /ПО ЖЕЛАНИЕ/ 2 – 4 МАРТ

 

ПЛАНИНАРСКИ ДОМ БАБИН ЗУБ В СЪРБИЯ – КАРАНЕ НА СКИ И СКИ-ПРЕХОДИ /ПО ЖЕЛАНИЕ/

2 – 4   МАРТ

 

Един сравнително нов и нескъп зимен планински курорт в Сърбия и то в близост до границата. Все повече българи го предпочитат и има за какво !

 

 

 

2.03 /Събота/    Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. През ГКПП Калотина/Градина, Пирот и Кална достигане курорта Бабин зъб и настаняване в хубав Планинарски дом. Още същия ден могат да се карат ски.

3.03 /Неделя/    Целия ден пързаляне по великолепните писти. Който желае, може да изкачи първенеца на Сърбия – връх Миджур /2168м/ със турноски с българския планински водач. Може и по-леки преходи със ски в района.

4.03 /Понеделник/    До обяд каране на ски и след това прибиране в София.

 

ЦЕНА: 295,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 2 пълни пансиона /2 нощувки, 2 закуски, 2 обяда, 2 вечери/ + 1 обяд, застраховка, български планински водач със ски.

Цената не включва: картите за ски-пистите, питиетата.

Екипировка: скиорска. Теренът е чудесен и за ски-преходи.

Записване: срещу поне 50% от цената, 3-те имена на латиница, № на ЛК, ЕГН и GSM до попълване на групата.

Минимум 6 участника.

Трудност: има и леки и трудни писти.

ПЛАНИНАРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОСТРОВ КРИТ 25 АПРИЛ – 1 МАЙ

ПЛАНИНАРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОСТРОВ КРИТ

25   АПРИЛ – 1   МАЙ

 

Каквото и да се каже за Крит все ще е недостатъчно – най-високите островни планини на Гърция, едни от най-дълбоките и красиви планински каньони, останките от древната Минойска цивилизация, краят на Европа и много още !

 

25.04 /Четвъртък/    Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 00,00ч. През ГКПП Кулата/Промахом, Солун и Атина, достигане пристанището Пирея. Тръгване с ферибот за о-в Крит.

26.04 /Петък/    Пристигане в Ираклио и пътуване до Ханя. Настаняване в неголям хотел и разглеждане на красивия град.

27.04 /Събота/    Отиване с транспорта до входа на втория по дълбочина в Европа каньон Самария. Преминаване пеша по него и достигане Средиземно море. С корабче до пункта, откъдето може да ни вземе нашия транспорт. Обратно в Ханя.

28.04 /Неделя/    С транспорта до красивия старинен град Ретимно и разглеждането му. Обратно до Ханя. Свободно време.

29.04 /Понеделник/    С транспорта до Кносос и разглеждане останките от главния град на Минойската цивилизация. Придвижване до Ираклио и разглеждането му. Вечерта отпътуване с ферибот за Пирея.

30.04 /Вторник/    Пристигане с ферибота в Пирея и тръгване с транспорта в посока България. Около 10,00ч пристигаме в ски-център Фтеролака в свещенната планина Парнас. За около 4 часа изкачваме първенеца на планината връх Лиакура /2456м/ и се връщаме обратно  до транспорта ни. Продължаваме директно към границата.

1.05 /Сряда/    Пристигане в София около разсъмване.

 

ЦЕНА: 1050,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 3 нощувки в хотел, 2 във ферибот и 1 в придружаващия ни транспорт /на връщане/, ферибот в двете посоки, застраховка, български планински водач.

Екипировка: като за висока българска планина пролетно време – стабилни обувки, яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, дъждобран, ръкавици, шапка, челно осветление, сгъваеми щеки и др.

Записване: срещу поне 50% от цената, фотокопие на ЛК и GSM до запълване на групата.

Минимум 6 участника.

Трудност: без технически трудности, среднодълги преходи.

ПЪТЕШЕСТВИЕ НА ОСТРОВ ТАСОС С ИЗКАЧВАНЕ НА ПЪРВЕНЕЦА МУ 4 – 6 МАЙ

ПЪТЕШЕСТВИЕ НА ОСТРОВ ТАСОС С ИЗКАЧВАНЕ НА ПЪРВЕНЕЦА МУ

4 – 6   МАЙ

 

Най-близкият голям Беломорски остров до територията на България, още помнещ българската реч…

 

 

 

4.05 /Събота/    Тръгване с придружаващ транспорт от стадион „В.Левски” в 06,00ч. През граничен пункт Илинден пристигане до пещерата Ангистис /Маара/ и разглеждането и. Придвижване до пещерата Алистрати /разглеждане на пещерата и близкия каньон/. Отиване до Кавала и разглеждане на църквата „Св.Богородица”, акведукта, крепостната стена. Придвижване до Керамоти и с ферибот до остров Тасос. Пристигане в град Лименас и настаняване в хотел със закуска.

5.05 /Неделя/    С транспорта до село Потамя, откъдето започва целодневния преход в планината Ипсарион с изкачване на едноименния и първенец – връх Ипсарион /1206м/ и преход по скалистия панорамен рид Каменос врахос. Обратно с буса до хотела в Лименас.

6.05 /Понеделник/    Панорамна обиколка с транспорта на целия остров Тасос с посещение на женския манастир „Св.Архангел Михаил” /от 18-ти век/. С ферибота до Керамоти и придвижване до древния град Филипи /разглеждането му/. Отпътуване за България и пристигане най-късно до 22,00ч в София.

 

ЦЕНА: 345,00лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 2 нощувки в семеен хотел, български водач, ферибот в двете посоки, медицинска застраховка, гранични такси.

Цената не включва: входните такси за забележителностите, храната.

Екипировка: като за ниска българска планина пролетно време – дрехи против вятър, дъжд, тънки ръкавици, шапка, челно осветление, щеки и т.н.

Записване: срещу поне 50% от цената, фотокопие на ЛК и GSM до запълване на групата.

Минимум 6 участника.

Трудност: средна.

ЕВЕРЕСТ ТРЕКИНГ + ЕЗЕРАТА ГОКИО ИЛИ ИЗКАЧВАНЕ НА АЙЛАНД ПИК /6189м/ В НЕПАЛ 1 – 23 АПРИЛ

ЕВЕРЕСТ ТРЕКИНГ +  ЕЗЕРАТА ГОКИО ИЛИ ИЗКАЧВАНЕ

НА АЙЛАНД ПИК /6189м/ В НЕПАЛ

1 – 23   АПРИЛ

 

Кой планинар не е мечтал за най-високата и велика планина на Земята – Хималаите ?! Лице с лице срещу покрива на Света – Еверест, издигащ се до приоблачните близо 9000 метра, срещу Лотце, Макалу, Чо Ойо – все имена, предизвикващи възхита и преклонение пред майката Природа !!!

 

 hghghg

1 и 2.04    Полет София до Катманду. Трансфер и  настаняване в трекинг хотел в туристическия квартал Тамел.

3.04    Из Катманду – уреждане формалности и разглеждане забележителности.

4.04    Самолетен полет от Катманду до Лукла /2850м/ и пеша до Мондзо /2850м/, 6 часа/. Настаняване в лоджа /всички нощувки в планината са в лоджи/.

5.04    Изкачване за 4-5 часа до Намче Базар /3440м/.

6.04    Аклиматизационен ден около Намче Базар с достигане 3850м при Японския хотел „Еверест Вю”най-големите шерпски села Кумджунг и Кунде с построените в тях училище и болница от първопокорителя на Еверест – сър Едмънд Хилари. Втора нощувка в Намче Базар.

7.04    6-часов преход до известния манастир Тянг Боче /3850м/.

8.04    6-7 часов преход до Фериче /4250м/.

9.04    Аклиматизационен ден около Фериче с достигане 5109м. Втора нощувка във Фериче.

10.04    6-часов преход до Лобуче /4950м/.

11.04    3-часов преход до Горак Шеп /5140м/. Следобед отиване до Базов лагер Еверест /5360м/ и обратно до Горак Шеп /около 5 часа/.

12.04    Изкачване трекинг върха Кала Патар /5630м/ и слизане до Фериче – 10 часа.

13.04    Разделяне на групата: трекинг групата достига до Форце /3900м/ за 5-6 часа, а изкачващите Айланд пик, до Чукунг /4750м/ за 4-5 часа.

14.04    Трекинг групата достига На или Фанга /4445м/ за 6-7 часа, а катерачите до Базовия лагер на Айланд пик /5100м/ за около 3 часа, където се настаняват в палатки на обслужващата фирма.

15.04    Трекинг групата достига езерата Гокио /4750м/ за 3 часа и прави разходка около тях, а катерачите изкачват връх Айланд пик /6189м/ и слизат обратно до Базовия лагер /цял ден/.

16.04    Трекинг групата изкачва трекинг върха Гокио Ри /5350м/ и слиза надолу до Доле – около 8 часа всичко, а катерачите слизат до Панг Боче за около 6 часа.

17.04    И двете групи се придвижват до Намче Базар, където се събират.

18.04    Около 9 часов преход до Лукла.

19.04    Полет Лукла – Катманду.

20.04    Сити тур на Катманду с разглеждане на Сваямбуднат /Маймунския храм/, бившата столица Бактапур и най-голямата ступа в Непал – Буднат ступа.

21 и 22.04    Свободни дни в Катманду с опция за Нагаркот.

23.04    По обратния път, прибиране до София.

 

ЦЕНА: 3990,00лв /само за трекинга/                                        

              4990,00лв /и с Айланд пик/

 

Цената включва: самолет от София до Катманду и обратно, самолет от Катманду до Лукла и обратно, вътрешен транспорт /трансфери от и до летището в Катманду, автобус за Сити тур в Катманду/, всички нощувки, носачи по трекинга, вкл. до и от Базовия лагер на Айланд пик, български водач за трекинга и непалски високопланински водач за Айланд пик, пълно обслужване на Базовия лагер /3-4 дена, вкл. и храна/, пермит за върха и Нац.парк, медицинска застраховка,  виза за Непал, гранични такси, вход музеи.

 

Цената не включва: храната извън Базовия лагер на Айланд пик /по около 30 $ на ден/, напитки, бакшиши /по 30 $ на човек всичко/..

 

Екипировка: само за трекинга – като за висока българска планина зимно време, но без котки, пикел, прусек и т.н., но с щеки; за катерачната група – освен екипировката за трекинга, още – стабилни зимни обувки,  котки, пикел, алпийска седалка,  прусек с 3-4 карабинера, осмица за рапел, самохват, каска.

 

Записване: най-късно до края на Януари срещу поне 50% от цената и фотокопие от задграничния паспорт /валидност 6 месеца/ + 3 снимки, GSM.

 

При записване до 15 Ноември с цялата сума – 5% отстъпка !

 

Минимум 6 участника общо.

 

Трудност: за трекинга – без технически трудности, но някои дълги преходи на височина. За върха – необходими са алпийски умения по придвижване в стръмни участъци с лед и фирн. Спускане на рапел.

 

ВОДАЧ: Евгений Динчев – с 35-годишен опит в Хималаите !

ПЪТЕШЕСТВИЕ В ТИБЕТ – ТРЕКИНГ ОБИКОЛКА НА ВРЪХ КАЙЛАШ + МАНАСТИРА РОНГБУК И БАЗОВ ЛАГЕР НА ЕВЕРЕСТ + ЛАСА + ШИГАТЦЕ + СТОЛИЦАТА НА НЕПАЛ КАТМАНДУ 26 АПРИЛ – 18 МАЙ

ПЪТЕШЕСТВИЕ В ТИБЕТ – ТРЕКИНГ ОБИКОЛКА НА ВРЪХ КАЙЛАШ + МАНАСТИРА РОНГБУК И БАЗОВ ЛАГЕР НА ЕВЕРЕСТ + ЛАСА + ШИГАТЦЕ + СТОЛИЦАТА НА НЕПАЛ КАТМАНДУ

26   АПРИЛ – 18   МАЙ

 

Тибет – една далечна, непозната и мистична страна ! Векове наред привличала световни пътешественици и изследователи, но малцина допуснала до себе си… Бъди един от тях !

 

 

26 и 27.04    Полет от София до Катманду. Трансфер от летището до трекерски хотел в туристическия квартал „Тамел”.

 

28.04    Сити-тур в долината на Катманду – Сваямбуднат, Бактапур и Буднат ступа.

 

29.04    Посещение Историческия център на Катманду Дарбър Скуеър с виждане на единствената жива богиня в света – Кумари. Свободно време.

 

30.04    С микробуса до Кодари/Цангму – Непало-Китайския граничен пост. Преминаване на границата и нощувка в Цангму в трекерски хотел.

 

1.05    Прехвърляне в китайски транспорт с местен водач. Достигане на Ниалам /3750м.н.в./. Настаняване в трекерски хотел.

 

2.05    Аклиматизационен ден в Ниалам. Втора нощувка там.

 

3.05    С транспорта до Сага /около 4100м.н.в./. Настаняване в трекерски хотел.

 

4.05    С транспорта до Чиу гомпа на езерото Манасаровар /около 4560м.н.в./. Настаняване в гест-хауз

 

5.05    Аклиматизационен ден край езерото Манасаровар.

 

6.05    С транспорта до Дарчен /4600м.н.в./. Настаняване в гест-хауз. Разходка из градчето.

 

7.05    Стартиране на Кора /пешеходната обиколка на връх Кайлаш/ и преход до Дирапук Гомпа /около 5000м.н.в./. Настаняване в Гест Хауз.

 

8.05    Трекинг през седловината Дролма ла /5660м.н.в./ и достигане Зутулпук Гомпа /4850м/. Настаняване в Гест Хауз.

 

9.05    Приключване на трекинга в Дарчен и отпътуване за Донгпа. Настаняване в трекерски хотел.

 

10.05    С транспорта до Тингри. Настаняване в трекерски хотел.

 

11.05    С транспорта до манастира Ронгбук /4980м.н.в./ и Базовия лагер на Еверест /5200м/. Обратно до Тингри и нощувка в същия хотел.

 

12.05    С транспорта до втория по големина град в Тибет – Шигатце. Нощувка в хотел 3*.

 

13.05    Разглеждане на манастира Ташилумпо – седалище на Панчен лама.С транспорта до Ласа – столицата на Тибет. Нощувка в хотел 2-3*.

 

14 и 15.05   Два цели дни разглеждане забележителностите на „Забранения град” – двореца Потала, храма Джоканг, пазара Баркур, манастирите Дрепунг и Сера. Нощувки в същия  хотел.

 

16.05    Трансфер до летището и полет от Ласа до Катманду. Трансфер до Тамел и нощувка в същия хотел.

 

17.05    Свободен ден в Катманду.

 

18.05    Трансфер от хотела до летището. Полети до София.

 

 

ЦЕНА: 5999,00 лв

При включване от Катманду: 4790 лв или 2400 евро, като си вадят многократна непалска виза на летището за 40 $.

Цената включва: самолетни полети: София – Катманду и обратно, Ласа-Катманду, 4 трансфера летище-хотел; хотел-летище, придружаващ транспорт от Катманду до Ласа, сити-тур на Катманду и на Ласа, 21 нощувки в трекерски хотели, лоджи и гест хаузи, като при нощувките в Тибет има и закуска, входни такси за музеите, якове и водачи на яковете за обиколката на Кайлаш, английскоговорящи водачи от Непалска и Тибетска страна,травел-пермити за Тибет и Кайлаш, Непалска и Китайска визи, медицинска застраховка, български водач от фирмата.

Цената не включва: цялата храна в Непал, обядите и вечерите в Тибет, бакшишите /от порядъка на 40-50 $ всичко/.

Екипировка: яке и панталони горатекс, полар горнище, термобельо, стабилни 3-сезонни трекинг обувки, ръкавици вътрешни и външни /лапи/, шапки за топло и за студено, слънчеви очила с UV защита, челно осветление, летни дрехи и обувки /маратонки, сандали/ и т.н.

Записване: най-късно до края на Март срещу поне 50% от цената, фотокопие на паспорта /валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране/ + 4 снимки, GSM.

Минимум 6 участника.

Трудност: без технически трудности, но с един дълъг преход на голяма височина. Ежедневните пътувания също са доста дълги.