За нас

 „ТРЕККИНГ” ООД - Туроператор за планинарство и пътешествия

        Туроператорът за планинарство и пътешествия „ТРЕККИНГ” ООД съществува повече от 4 години в правния мир, но иначе се явява като продължение на „МОНДО” ЕООД  по отношение именно на планинарството и екзотичните пътешествия.

       „ТРЕККИНГ” ООД  е тясно специализирана за планински преходи, изкачвания и пътешествия в България, на Балканите и по големите планини на Света. В България предпочитаме да осъществяваме изкачвания на известни върхове, както лятно, така и зимно, да провеждаме пешеходни преходи в по рядко посещавани /особено гранични/ планини и планинки, да преминаваме технически по-трудни маршрути в Рила, Пирин и Стара планина.  На особена почит са: Алпийското било на Стара планина, Джамджиевият ръб на Вихрен  в Пирин, Мальовишкият дял в Рила, почти девствената, най-западна гранична част на Балкана, красивите върхове около Тетевен и много още!

        На Балканите предпочитани дестинации са ни Гърция /Олимп, Атон, Крит, Самотраки и други/, Сърбия, Македония, Черна гора и Албания с тяхната невероятна природа и с културното им наследство !

        Най-голям интерес, обаче, предизвиква сред аудиторията ни, проявите към далечните и високи планини по света – Алпи, Хималаи, Кавказ, Анди, Атлас, Килиманджаро, където ние сме водеща фирма, предвид дългогодишния ни и богат опит ! 1Himalaya_Bobi_1_600Всяка година организираме и провеждаме /за разлика от някои други, които само обявяват.../ трекинги и изкачвания в Непалските Хималаи, изкачвания и преходи в Алпите /Монблан, Монте Роза, Гранд Парадизо, Триглав,  Доломити/, изкачване на Елбрус, изкачване първенеца на Южна Америка и всички континенти без Азия – Аконкагуа /6962м/, изкачване вулкана Мисти /5835м/ в Перу, изкачване африканския първенец Килиманджаро /5895м/, изкачване първенеца на Атласките планини връх Тубкал, изкачване вулкани в Камчатка, изкачване на Фуджияма в Япония и много още ! Важна част от дейността ни е пътешествията в екзотични /природно и културно/ страни като Тибет, Индия,  Бутан, Непал, Тайланд, Япония, Танзания, Перу, Аржентина, Бразилия, Турция и много още ! В това отношение всяка година прибавяме и нови дестинации.

  Напук на кризата – все по-далеко и по-високо ! Това сме ние: „ТРЕККИНГ” ООД

Евгений Динчев – Управител на „ТРЕККИНГ” ООД

 

 

Изберете от най интересните ни планинарски прояви

КРАСОТИТЕ НА КАРАНДИЛА + ВРЪХ БЪЛГАРКА 23 – 25 МАЙ

КРАСОТИТЕ НА КАРАНДИЛА + ВРЪХ БЪЛГАРКА

23 – 25 МАЙ

Как да не хване гората човек при вида на този пусти Сливенси Балкан… Ето откъде идват тези 100 войводи !

23.05 /Събота/ Сборен пункт в 6,30ч пред Информацията на Централна жп гара София. Отпътуване с бързия влак в 7,00ч и пристигане в Сливен около 12,00ч. Придвижване с градски транспорт и пеша до долната станция на седалковия лифт. Изкачване с лифта до горната станция в м. Карандила. Пеша за 10 мин. до къщата за гости, където се настаняваме. Обядваме в хижа Карандила и опитваме от чудесната местна червена бира. Следобед разходка в района на Карандила и запознаване със забележителностите.

24.05 /Неделя/ Целодневен 7-8 часов преход с изкачване на първенеца на Източна Стара планина връх Българка /1181м/, запознаване визуално със скалистите грамади на Кутелка, Малка и Голяма Чаталка. Посещение на известната Драгиева чешма и връщане до Карандила по друг маршрут. Да се носи малко храна за обяд.

25.05 /Понеделник/ Предиобед изкачване на връх Кулата /с телевизионната кула/ и любуване на невероятния пейзаж пред нас. След обяда напускаме къщата за гости и слизаме с лифта до Сливен. Пеша и с градски транспорт се придвижваме до къща-музей Хаджи Димитър и я разглеждаме. С градски транспорт до жп гарата. Прибиране с влак до София около 21,00ч.

ЦЕНА: 185 лв

Цената включва: влак в 2-те посоки, лифт в 2-те посоки, градски транспорт, 2 нощи в къща за гости, планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за ниска българска планина пролетно време. Да се носят и дъждобран, челник, евентуално щеки, дрехи за преобличане. Целия багаж ще се носи само 10 мин. до мястото за настаняване.

Записване: до запълване на групата срещу поне 50% от цената, 3-те имена, № на ЛК и GSM.

Трудност: между лека и средна.

Минимум 4 участника.

ВРЪХ ТУРЛАТА И КАНЬОНА НА ВОДОПАДИТЕ В РОДОПИТЕ 30 и 31 МАЙ

ВРЪХ ТУРЛАТА И КАНЬОНА НА ВОДОПАДИТЕ В РОДОПИТЕ

30 и 31 МАЙ

Колкото и да изглежда на пръв поглед спокойна и лежерна, Родопа планина къта и остри върхове и шеметни каньони !

30.05 /Събота/ Тръгване от Руски паметник в София в 8,00ч с придружаващ транспорт. Пристигаме в селото-музей Широка лъка и обядваме в някоя от механите му. След това с транспорта се придвижваме до живописното селце Стикъл, откъдето тръгваме пеша. Покрай параклис с хубава студена вода се изкачваме стръмно до личния Родопски връх Турлата /1823м/, един от символите на Орфеевата планина. Обратно до транспорта – всичко около 3 часа пеша. Придвижваме се до хижа Смолянски езера, където нощуваме.

31.05 /Неделя/ С придружаващия ни транспорт достигаме подхода за Каньона на водопадите в покрайнините на Смолян. За около 4 часа правим живописен кръг по Еко-пътеката, наслаждавайки се на невероятните творения на Майката Природа. Обядваме в уютен Смолянски ресторант и се прибираме в София навреме.

ЦЕНА: 155 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планинска застраховка, планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за висока българска планина пролетно време – студо и ветроустойчиво горнище и долнище, дъждобран, ръкавици, шапка за топло и студено, трекинг обувки, челник, щеки, дрехи за преобличане.

Записване: до запълване на групата срещу поне 50% от цената, 3-те имена, ЕГН и GSM.

Трудност: средна.

Минимум 6 участника.

ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ВЕЙКАТА В РОДОПИТЕ – НАЙ-ЮЖНАТА ТОЧКА НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ 6 и 7 ЮНИ

ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ВЕЙКАТА В РОДОПИТЕ – НАЙ-ЮЖНАТА ТОЧКА НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ

6 и 7 ЮНИ

Едно прекрасно кътче от Родината в Източните Родопи, на самата българо-гръцка граница – най-южната точка на страната.

6.06 /Събота/ Тръгване от Руски паметник в София в 08,00ч с придружаващ транспорт. През Пловдив, Асеновград, Кърджали, Момчилград /отбиване до Златоград и разглеждането му/, разглеждане природния феномен „Крокодила” и пристигане в село Горно Къпиново, до самата граница с Гърция. Настаняване в къща за гости с възможност да опитаме от чудесната родопска кухня.

7.06 /Неделя/ Тръгване рано сутринта с джип до бившата хижа и после пеша по маршрута. Излиза се на самата граница, по билото на рида Гюмурджински Снежник, и се достига най-южната точка на България – връх Вейката /1463м/, откъдето се открива невероятна панорама към Гърция и България. Връщане до селото по същия път. Всичко около 7 часа пеша. Пристигане в София около 20ч.

ЦЕНА: 185,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, местен джип, нощувка в семеен хотел със закуска, водач от фирмата, планинска застраховка, организационни разходи.

Екипировка: като за средно висока планина – трекинг обувки, яке, панталон, ръкавици, шапка, щеки, челно осветление, дъждобран и т.н.

Записване: до попълване на групата срещу 3-те имена, ЕГН, GSM и поне 50% от цената.

Минимум 6 участника.

Трудност: няма технически трудности. Продължителност на прехода около 7 часа.

ЕДНОДНЕВНО ИЗ ВРАЧАНСКИЯ БАЛКАН 7 ЮНИ

ЕДНОДНЕВНО ИЗ ВРАЧАНСКИЯ БАЛКАН

7 ЮНИ

Тук човек попада в друг свят, сякаш няма нищо общо със Стара планина. Навсякъде карст и никакво централно било, но пък това му е интересното !

7.06 /Неделя/ Сборен пункт в 7,00 ч пред Информацията на Централна жп гара София. Отпътуване с бързия влак в 7,25 ч и пристигане във Враца около 10,00ч. Тръгване пеша и през пролома Вратцата-село Згориград-водопада Боров камък-хижа Пършевица-село Миланово достигане гара Лакатник. Целият преход е 9-10 часа и изисква добра физическа кондиция. Прибиране с влак до София.

ЦЕНА: 55 лв

Цената включва: влак в 2-те посоки, планинска застраховка, планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за средновисока българска планина лятно време – студо и ветроустойчиво горнище и долнище, дъждобран, ръкавици, шапка, трекинг обувки, челник, щеки, дрехи за преобличане. Храна за един обяд.

Записване: до запълване на групата срещу поне 50% от цената, 3-те имена, ЕГН и GSM.

Трудност: средна. Без технически трудности, но дълъг преход.

Минимум 4 участника.

ЧЕТИРИ ПЛАНИНСКИ ПЪРВЕНЦИ В БЪЛГАРСКОТО КРАИЩЕ 13 и 14 ЮНИ

4 ПЛАНИНСКИ ПЪРВЕНЦИ В БЪЛГАРСКОТО КРАИЩЕ

13 и 14 ЮНИ

Едно пътешествие сред непознати красоти в Трънския край ! В 4 планини за два дена, но със спомени за цял живот ! Едно истинско планинарско удоволствие !

13.06 /Събота/ Тръгване с придружаващ транспорт от Руски паметник в София в 8,00ч. През Перник и Брезник достигаме село Издемирци, откъдето изкачваме първенеца на Ездимирска планина Големи връх /1219м/ и слизаме обратно към селото. Всичко около 3 часа пеша. Още същия ден се прехвърляме с придружаващия ни транспорт в Еловишка планина, където от село Горочевци изкачваме първенеца и връх Плоча /1329м/. Нощуваме в хотелския комплекс Горочевци с превъзходна кухня. Планинарска вечер.

14.06 /Неделя/ Сутринта закусваме и в 8,00 ч тръгваме пеша към Големи връх /1481м/ – най-високият в чисто българската част на Краището. Връщаме се обратно до Горочевци /всичко пеша 5-6 часа/. С придружаващия ни транспорт се придвижваме до подхода за Конски връх /1187м/. За около 4 часа всичко се изкачваме до първенеца на Пенкьовска планина и слизаме обратно до транспорта с който се прибираме в София.

ЦЕНА: 125,00 лв

В цената влиза: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хотелски комплекс със закуска, планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за средновисока българска планина пролетно време – яке, шапка, 3-сезонни трекинг обувки, чифт леки ръкавици, сгъваеми щеки, челно осветление, против дъжд и т.н.

Записване: до попълване на групата срещу цената, 3-те имена и № на ЛК. Местата са ограничени !

Трудност: без технически трудности, но с изкачване на 4 върха.

Минимум 6 участника.

ПЪТЕШЕСТВИЕ НА ОСТРОВ ТАСОС С ИЗКАЧВАНЕ НА ПЪРВЕНЕЦА МУ 1 – 3 МАЙ

ПЪТЕШЕСТВИЕ НА ОСТРОВ ТАСОС С ИЗКАЧВАНЕ НА ПЪРВЕНЕЦА МУ

1 – 3 МАЙ

Най-близкият голям Беломорски остров до територията на България, още помнещ българската реч…

1.05 /Петък/ Тръгване с придружаващ транспорт от стадион „В.Левски” в 06,00ч. През граничен пункт Илинден пристигане до пещерата Ангистис /Маара/ и разглеждането и. Придвижване до пещерата Алистрати /разглеждане на пещерата и близкия каньон/. Отиване до Кавала и разглеждане на църквата „Св.Богородица”, акведукта, крепостната стена. Придвижване до Керамоти и с ферибот до остров Тасос. Пристигане в град Лименас и настаняване в хотел със закуска.

2.05 /Събота/ С транспорта до село Потамя, откъдето започва целодневния преход в планината Ипсарион с изкачване на едноименния и първенец – връх Ипсарион /1206м/ и преход по скалистия панорамен рид Каменос врахос. Обратно с буса до хотела в Лименас.

3.05 /Неделя/ Панорамна обиколка с транспорта на целия остров Тасос с посещение на женския манастир „Св.Архангел Михаил” /от 18-ти век/. С ферибота до Керамоти и придвижване до древния град Филипи /разглеждането му/. Отпътуване за България и пристигане най-късно до 22,00ч в София.

ЦЕНА: 375,00лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 2 нощувки в семеен хотел, български водач, ферибот в двете посоки, медицинска застраховка, гранични такси, организационни разходи.

Цената не включва: входните такси за забележителностите, храната.

Екипировка: като за ниска българска планина пролетно време – дрехи против вятър, дъжд, тънки ръкавици, шапка, челно осветление, щеки и т.н.

Записване: срещу поне 50% от цената, фотокопие на ЛК и GSM до запълване на групата.

Минимум 6 участника.

Трудност: средна.

АТОН – ИЗКАЧВАНЕ НА ЕДНОИМЕННИЯ ВРЪХ /2033м/ И ПОСЕЩЕНИЕ НА 4 МАНАСТИРА, ВКЛ. ЗОГРАФ 3 – 7 ЮНИ

АТОН – ИЗКАЧВАНЕ НА ЕДНОИМЕННИЯ ВРЪХ /2033м/ И ПОСЕЩЕНИЕ НА 4 МАНАСТИРА, ВКЛ. ЗОГРАФ

3 – 7 ЮНИ

Един консервативен и уникален свят, оцелял от 1000 години и призоваващ за повече смирение и съединение с вечността…

3.06 /Сряда/ Тръгване от пл. „Руски паметник” в София /от страната на пощата/ в 8,00 ч /сборен пункт в 7,45ч/ с придружаващ транспорт. През ГКПП Кулата/Промахон пристигане в градчето Йерисо в началото на п-ов Атон. Плаж на Бяло море. Нощувка в семеен хотел.

4.06 /Четвъртък/ С микробуса до Уранополи, входна врата за Атонския полуостров. С ферибот до главното пристанище на Света гора – Дафни. Оттам с друг ферибот до пристанището на скита „Св.Ана”. Оттук се тръгва пеша и през скита „Св.Ана” и параклиса-заслон „Панагия” се изкачва връх Атон /2033м/, където се нощува в затворени помещения със спални чували и шалтета. Цялото изкачване е около 8 часа. Ако не се стигне върха, се нощува на параклиса-заслон „Панагия” /1500м.н.в./.

5.06 /Петък/ Посрещане изгрева на връх Атон /2033м/. Ако се нощува на Панагия, се тръгва 1,30 часа преди изгрева за върха, по тъмно. Слизане и придвижване до манастира Великата Лавра /пръв и най-голям на Атон/, където се и нощува. Всичко за деня 8-9 часа ходене.

6.06 /Събота/ Придвижване с транспорт до столицата на Света гора – Карея и разглеждането и. Отново с транспорт до манастира Ватопед /най-богатият на Света гора/и разглеждането му. От него с пешеходен преход около 3 часа се пристига на българската светиня „Зограф”. Нощувка.

7.06 /Неделя/ Пешеходна разходка до пещерата на Св.Козма. Слизане пеша до пристанището на Зографския манастир. С ферибот до Уранополи. Прибиране с придружаващия транспорт до България. В София се пристига най-късно 22,00ч.

ЦЕНА: 499,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, български водач, медицинска застраховка, 1 нощувка в хотел в Йерисо, 1 в планински заслон и 2 в манастири, пермит за Атон, фериботи за влизане и излизане от Монашеската Република, вътрешен транспорт в Света гора, организационни разходи.

Екипировка: като за висока българска планина пролетно време, щеки, спален чувал, шалте, челно осветление и храна за 2 дена.

Записване: до запълване на групата от 8 участника срещу поне 50% от цената, GSM и фотокопие на ЛК.

Минимум 6, максимум 8 участника – САМО МЪЖЕ !

Трудност: без технически трудности, но дълго изкачване.

ИЗКАЧВАНЕ НА ОЛИМП /МИТИКАС – 2917м/ И ПОСЕЩЕНИЕ НА МЕТЕОРИТЕ В ГЪРЦИЯ 11 – 14 ЮНИ

ИЗКАЧВАНЕ НА ОЛИМП /МИТИКАС – 2917м/ И ПОСЕЩЕНИЕ НА МЕТЕОРИТЕ В ГЪРЦИЯ

11 – 14 ЮНИ

Божествената планина – на една крачка от нас ! Пантеонът на боговете, тронът на Зевс – тук митологията оживява и ти си част от нея ! Не пропускай този шанс !

11.06 /Четвъртък/ Тръгване в 07,00ч /сборен пункт в 6,45ч/ с придружаващ транспорт от площад Руски паметник в София /от страната на пощата/. Пресичане българо-гръцката граница при Кулата. Достигане с автобуса заслон Приония /1100м/, откъдето за 3-3,30ч се изкачва пеша до хижа Агапитос /2100м/. Нощувка.
12.06 /Петък/ Изкачване за 3-4 часа първенеца на Олимп – връх Митикас /2917м/ и връх Скала /2864м/. Слизане обратно през хижата до заслон Приония, откъдето с придружаващия транспорт се отива до хотела край морето, където са следващите 2 нощувки.
13.06 /Събота/ На следващия ден се прави целодневна екскурзия до известните скални манастири Метеорите /разглеждат се 2 манастира/. След прибирането в хотела има време за плаж на Бяло море.
14.06 /Неделя/ Последния ден – плаж на Бяло море до обяд/, след което по обратния път се пристига в София най-късно до 20,00ч.
ЦЕНА: 415,00 лв
Цената включва: придружаващ транспорт, 3 нощувки /1 в хижа и 2 в хотел край морето със закуска/, застраховка, български планински водач или водачи, организационни разходи.
Цената не включва: храната и входа за манастирите.
Екипировка: като за висока българска планина лятно време /топли, ветро и дъждоустойчиви дрехи, стабилни обувки, ръкавици, шапка зимна и лятна, щеки, челно осветление и т.н./ + 1 прусек с 2 карабинера + каска + алпийска седалка + бански.
Записване: срещу поне 50% от цената, GSM и фотокопие на ЛК до запълване на групата.
Минимум 10 участника.
Трудност: последният участък до върха е труден технически, но преодолим.