За нас

 „ТРЕККИНГ” ООД - Туроператор за планинарство и пътешествия

        Туроператорът за планинарство и пътешествия „ТРЕККИНГ” ООД съществува повече от 4 години в правния мир, но иначе се явява като продължение на „МОНДО” ЕООД  по отношение именно на планинарството и екзотичните пътешествия.

       „ТРЕККИНГ” ООД  е тясно специализирана за планински преходи, изкачвания и пътешествия в България, на Балканите и по големите планини на Света. В България предпочитаме да осъществяваме изкачвания на известни върхове, както лятно, така и зимно, да провеждаме пешеходни преходи в по рядко посещавани /особено гранични/ планини и планинки, да преминаваме технически по-трудни маршрути в Рила, Пирин и Стара планина.  На особена почит са: Алпийското било на Стара планина, Джамджиевият ръб на Вихрен  в Пирин, Мальовишкият дял в Рила, почти девствената, най-западна гранична част на Балкана, красивите върхове около Тетевен и много още!

        На Балканите предпочитани дестинации са ни Гърция /Олимп, Атон, Крит, Самотраки и други/, Сърбия, Македония, Черна гора и Албания с тяхната невероятна природа и с културното им наследство !

        Най-голям интерес, обаче, предизвиква сред аудиторията ни, проявите към далечните и високи планини по света – Алпи, Хималаи, Кавказ, Анди, Атлас, Килиманджаро, където ние сме водеща фирма, предвид дългогодишния ни и богат опит ! 1Himalaya_Bobi_1_600Всяка година организираме и провеждаме /за разлика от някои други, които само обявяват.../ трекинги и изкачвания в Непалските Хималаи, изкачвания и преходи в Алпите /Монблан, Монте Роза, Гранд Парадизо, Триглав,  Доломити/, изкачване на Елбрус, изкачване първенеца на Южна Америка и всички континенти без Азия – Аконкагуа /6962м/, изкачване вулкана Мисти /5835м/ в Перу, изкачване африканския първенец Килиманджаро /5895м/, изкачване първенеца на Атласките планини връх Тубкал, изкачване вулкани в Камчатка, изкачване на Фуджияма в Япония и много още ! Важна част от дейността ни е пътешествията в екзотични /природно и културно/ страни като Тибет, Индия,  Бутан, Непал, Тайланд, Япония, Танзания, Перу, Аржентина, Бразилия, Турция и много още ! В това отношение всяка година прибавяме и нови дестинации.

  Напук на кризата – все по-далеко и по-високо ! Това сме ние: „ТРЕККИНГ” ООД

Евгений Динчев – Управител на „ТРЕККИНГ” ООД

 

 

Изберете от най интересните ни планинарски прояви

ПАНАГЮРСКИ КОЛОНИ – ХИЖА ПАВЕЛ ДЕЛИРАДЕВ – КОПРИВЩИЦА 13 и 14 АПРИЛ

ПАНАГЮРСКИ КОЛОНИ – ХИЖА ПАВЕЛ ДЕЛИРАДЕВ – КОПРИВЩИЦА

13 и 14   АПРИЛ

 

 

Бунтовната Средна гора и възрожденската Копривщица – какво му трябва повече на човек за два дни !

 

 

 

13.04 /Събота/    Сборен пункт на Руски паметник в София и тръгване с придружаващ транспорт в 8,00ч. Достигаме Панагюрски колони и след около 3 часа сме на хижа Павел Делирадев, разположена на голямата поляна Манзул. Нощувка в общи стаи.

 

14.04 /Неделя/    Тръгване в 8,00ч и след около 4 – 5 часа пеша стигаме града-музей Копривщица. Разглеждаме го и обядваме. С придружаващия ни транспорт се прибираме в София.

 

 

ЦЕНА: 80,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планински водач.

 

Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, трекинг обувки, дъждобран, ръкавици, шапка, челно осветление, дрехи за преобличане, сгъваеми щеки. В хижата има за ядене и пиене, но който иска, може да си носи.

 

Записване: срещу цената, трите имена, GSM, № на ЛК, до запълване на групата.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: сравнително лесно.

ВЕЛИКДЕНСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ СТРАНДЖА 26 – 29 АПРИЛ

ВЕЛИКДЕНСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ СТРАНДЖА

26 – 29   АПРИЛ

 

Ясен месец веч изгрява над зелената гора,

в цяла Странджа роб запява, песен нова юнашка…

 

26.04 /Петък/    Тръгване в 7,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. През Пловдив, Хасково, Харманли и Тополовград пристигане в Странджа. През село Звездец достигане Петрова нива – Странджанското Оборище ! Разглеждане това свято кътче на България, задължаващо ни да се гордеем като българи ! След това придвижване до село Бръшлянархитектурно-исторически резерват. Разхождане по тесните улички между старите къщи, покланяне пред старата историческа църква в центъра – свидетел на първото неравно сражение от Преображенското въстание. Същия ден пристигане в Малко Търново, като по пътя се разглежда древна тракийска гробница. Настаняване в туристическа база /стаи с по 2 и 3 легла със собствен санитарен възел/ или в къща за гости.

27.04 /Събота/    С местен високопроходим транспорт влизане в граничната зона и посещение на известното култово Тракийско светилище „Мишкова нива”. Изкачване пеша до пещерата на Тракийската богиня Бастет и до първенеца на Българската част на Странджа – връх Градище /710м/. Прибиране в Малко Търново и втора нощувка там.

28.04 /Неделя/    Преди обед разглеждане на Малко Търново, вкл. и Историческия музей. Следобед придвижване до Ямбол и достигане тур. база на рида Бакаджиците, където се нощува. Разглеждане курортната зона наоколо и големия паметник.

29.04 /Понеделник/    С придружаващия транспорт слизане до Ямбол и придвижване до района на село Кабиле, където се разглеждат археологическите останки на древния град. Изкачване пеша до малкото скалисто връхче Башкая – най-източната кота на Средна гора. Прибиране в София.

 

ЦЕНА: 280,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 3 нощувки в тур.база или къща за гости, вход музеи, високопроходим местен транспорт за граничната зона, водач от фирмата, както и местен екскурзовод.

Екипировка: пролетна като за ниска българска планина – дъждобран, челно осветление, може с маратонки. Храна има навсякъде по пътя.

Записване: до попълване на групата срещу поне 50% от цената, № на ЛК и GSM.

Минимум 6 участника.

Трудност: лека.

СЕЛО ИЗВОР – ВРЪХ КОЛОШ 1 МАЙ

СЕЛО ИЗВОР – ВРЪХ КОЛОШ

1   МАЙ

 

 

Един еднодневен преход в рядко посещавания Колошки дял на Конявска планина !

 

 

Сборен пункт в 7,30ч на Руски паметник в София. С придружаващ транспорт, през Перник и Радомир, се стига в село Извор /в полите на Конявска планина/. От селото се тръгва пеша и през хижа Момин кладенец и резервата Божурица, се изкачва първенеца на този дял – връх Колош /1315м/. Гледката от него към останалата част на Конявска планина и високите планини е прекрасна. По обратния път се връщаме до село Извор и се прибираме в София.

 

ЦЕНА: 40,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, планински водач.

 

Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, трекинг обувки, дъждобран, ръкавици, шапка, челно осветление, сгъваеми щеки.

 

Записване: срещу цената, трите имена, GSM, до запълване на групата.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: сравнително леснo.

ПЛАНИНАРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ В РОДОПИТЕ – СЕЛО СТИКЪЛ, ГЕЛА, ВРЪХ КАРЛЪК, ШИРОКА ЛЪКА, ВРЪХ ТУРЛАТА 4 – 6 МАЙ

ПЛАНИНАРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ В РОДОПИТЕ – СЕЛО СТИКЪЛ, ГЕЛА, ВРЪХ КАРЛЪК, ШИРОКА ЛЪКА, ВРЪХ ТУРЛАТА

4 – 6   МАЙ

 

Може да се каже, че районът е „сърцето” на Родопа планина ! Тук са първенците и – Голям Перелик /2191м/ и Широколъшки Снежник /2188м/, както и безкрайни иглолистни и смесени гори  със сгушени между тях живописни селца и махали !

 

 

4.05 /Събота/    Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. Спиране при Бачковския манастир и разглеждането му. Спиране в село Широка лъка и разглеждането му. Достигане село Стикъл /едно от най-красивите в планината/ и настаняване в къща за гости.

5.05 /Неделя/    Пешеходен преход /без много багаж/ от село Гела до хижа Ледницата и изкачване на връх Широколъшки Снежник /Карлъка/ и евентуално Чаена чука. Връщане по обратния път до село Гела и Стикъл. Всичко около 8 часа пеша.

6.05 /Понеделник/    Отново пешеходен лъч, до красивия връх Турлата. Връщане пак до Стикъл и отпътуване за София.

 

 

ЦЕНА: 165,00 лв

В цената влиза: придружаващ транспорт, 2 нощувки в селска къща за гости, планински водач.

Екипировка: като за висока българска планина пролетно време. Задължително против дъжд, челно осветление, 3-сезонни туристически обувки, студо и ветроустойчиви горнище и долнище, шапка, ръкавици.

Записване: до попълване на групата срещу поне 50% от цената, 3-те имена, № на ЛК и GSM за връзка.

Минимум 6 участника.

Трудност: лека до средна.

ПЛАНИНАРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОСТРОВ КРИТ 25 АПРИЛ – 1 МАЙ

ПЛАНИНАРСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОСТРОВ КРИТ

25   АПРИЛ – 1   МАЙ

 

Каквото и да се каже за Крит все ще е недостатъчно – най-високите островни планини на Гърция, едни от най-дълбоките и красиви планински каньони, останките от древната Минойска цивилизация, краят на Европа и много още !

 

25.04 /Четвъртък/    Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 00,00ч. През ГКПП Кулата/Промахом, Солун и Атина, достигане пристанището Пирея. Тръгване с ферибот за о-в Крит.

26.04 /Петък/    Пристигане в Ираклио и пътуване до Ханя. Настаняване в неголям хотел и разглеждане на красивия град.

27.04 /Събота/    Отиване с транспорта до входа на втория по дълбочина в Европа каньон Самария. Преминаване пеша по него и достигане Средиземно море. С корабче до пункта, откъдето може да ни вземе нашия транспорт. Обратно в Ханя.

28.04 /Неделя/    С транспорта до красивия старинен град Ретимно и разглеждането му. Обратно до Ханя. Свободно време.

29.04 /Понеделник/    С транспорта до Кносос и разглеждане останките от главния град на Минойската цивилизация. Придвижване до Ираклио и разглеждането му. Вечерта отпътуване с ферибот за Пирея.

30.04 /Вторник/    Пристигане с ферибота в Пирея и тръгване с транспорта в посока България. Около 10,00ч пристигаме в ски-център Фтеролака в свещенната планина Парнас. За около 4 часа изкачваме първенеца на планината връх Лиакура /2456м/ и се връщаме обратно  до транспорта ни. Продължаваме директно към границата.

1.05 /Сряда/    Пристигане в София около разсъмване.

 

ЦЕНА: 1050,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 3 нощувки в хотел, 2 във ферибот и 1 в придружаващия ни транспорт /на връщане/, ферибот в двете посоки, застраховка, български планински водач.

Екипировка: като за висока българска планина пролетно време – стабилни обувки, яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, дъждобран, ръкавици, шапка, челно осветление, сгъваеми щеки и др.

Записване: срещу поне 50% от цената, фотокопие на ЛК и GSM до запълване на групата.

Минимум 6 участника.

Трудност: без технически трудности, среднодълги преходи.

ПЪТЕШЕСТВИЕ НА ОСТРОВ ТАСОС С ИЗКАЧВАНЕ НА ПЪРВЕНЕЦА МУ 4 – 6 МАЙ

ПЪТЕШЕСТВИЕ НА ОСТРОВ ТАСОС С ИЗКАЧВАНЕ НА ПЪРВЕНЕЦА МУ

4 – 6   МАЙ

 

Най-близкият голям Беломорски остров до територията на България, още помнещ българската реч…

 

 

 

4.05 /Събота/    Тръгване с придружаващ транспорт от стадион „В.Левски” в 06,00ч. През граничен пункт Илинден пристигане до пещерата Ангистис /Маара/ и разглеждането и. Придвижване до пещерата Алистрати /разглеждане на пещерата и близкия каньон/. Отиване до Кавала и разглеждане на църквата „Св.Богородица”, акведукта, крепостната стена. Придвижване до Керамоти и с ферибот до остров Тасос. Пристигане в град Лименас и настаняване в хотел със закуска.

5.05 /Неделя/    С транспорта до село Потамя, откъдето започва целодневния преход в планината Ипсарион с изкачване на едноименния и първенец – връх Ипсарион /1206м/ и преход по скалистия панорамен рид Каменос врахос. Обратно с буса до хотела в Лименас.

6.05 /Понеделник/    Панорамна обиколка с транспорта на целия остров Тасос с посещение на женския манастир „Св.Архангел Михаил” /от 18-ти век/. С ферибота до Керамоти и придвижване до древния град Филипи /разглеждането му/. Отпътуване за България и пристигане най-късно до 22,00ч в София.

 

ЦЕНА: 345,00лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 2 нощувки в семеен хотел, български водач, ферибот в двете посоки, медицинска застраховка, гранични такси.

Цената не включва: входните такси за забележителностите, храната.

Екипировка: като за ниска българска планина пролетно време – дрехи против вятър, дъжд, тънки ръкавици, шапка, челно осветление, щеки и т.н.

Записване: срещу поне 50% от цената, фотокопие на ЛК и GSM до запълване на групата.

Минимум 6 участника.

Трудност: средна.

АТОН – ИЗКАЧВАНЕ НА ЕДНОИМЕННИЯ ВРЪХ /2033м/ И ПОСЕЩЕНИЕ НА 4 МАНАСТИРА, ВКЛ. ЗОГРАФ 29 МАЙ – 2 ЮНИ

АТОН – ИЗКАЧВАНЕ НА ЕДНОИМЕННИЯ ВРЪХ /2033м/ И ПОСЕЩЕНИЕ НА 4 МАНАСТИРА, ВКЛ. ЗОГРАФ

29   МАЙ – 2   ЮНИ

 

Един консервативен и уникален свят, оцелял от 1000 години и призоваващ за повече смирение и съединение с вечността…

 

29.05 /Сряда/    Тръгване от пл. „Руски паметник” в София /от страната на пощата/ в 8,00 ч /сборен пункт в 7,45ч/ с придружаващ транспорт. През ГКПП Кулата/Промахон пристигане в градчето Йерисо в началото на п-ов Атон. Плаж на Бяло море. Нощувка в семеен хотел.

30.05 /Четвъртък/  С микробуса до Уранополи, входна врата за Атонския полуостров. С ферибот до главното пристанище на Света гора – Дафни. Оттам с друг ферибот до пристанището на скита „Св.Ана”. Оттук се тръгва пеша и през скита „Св.Ана” и параклиса-заслон „Панагия” се изкачва връх Атон /2033м/, където се нощува в затворени помещения със спални чували и шалтета. Цялото изкачване е около 8 часа. Ако не се стигне върха, се нощува на параклиса-заслон „Панагия” /1500м.н.в./.

31.05 /Петък/    Посрещане изгрева на връх Атон /2033м/. Ако се нощува на Панагия, се тръгва 1,30 часа преди изгрева за върха, по тъмно. Слизане и придвижване до  манастира Великата Лавра /пръв и най-голям на Атон/, където се и нощува. Всичко за деня 8-9 часа ходене.

1.06 /Събота/    Придвижване с транспорт до столицата на Света гора – Карея и разглеждането и. Отново с транспорт до манастира Ватопед /най-богатият на Света гора/и разглеждането му. От него с пешеходен преход около 3 часа се пристига на българската светиня „Зограф”. Нощувка.

2.06 /Неделя/    Пешеходна разходка до пещерата на Св.Козма. Слизане пеша до пристанището на Зографския манастир. С ферибот до Уранополи. Прибиране с придружаващия транспорт до България. В София се пристига най-късно 22,00ч.

 

ЦЕНА: 495,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, български водач, медицинска застраховка, 1 нощувка в хотел в Йерисо, 1 в планински заслон и 2 в манастири, пермит за Атон, фериботи за влизане и излизане от Монашеската Република, вътрешен транспорт в Света гора.

Екипировка: като за висока българска планина пролетно време, щеки, спален чувал, шалте, челно осветление и храна за 2 дена.

Записване: до запълване на групата от 8 участника срещу поне 50% от цената,  GSM и фотокопие на ЛК.

Минимум 6, максимум 8  участника – САМО МЪЖЕ !

Трудност: без технически трудности, но дълго изкачване.

ЕВЕРЕСТ ТРЕКИНГ + ЕЗЕРАТА ГОКИО ИЛИ ИЗКАЧВАНЕ НА АЙЛАНД ПИК /6189м/ В НЕПАЛ 1 – 23 АПРИЛ

ЕВЕРЕСТ ТРЕКИНГ +  ЕЗЕРАТА ГОКИО ИЛИ ИЗКАЧВАНЕ

НА АЙЛАНД ПИК /6189м/ В НЕПАЛ

1 – 23   АПРИЛ

 

Кой планинар не е мечтал за най-високата и велика планина на Земята – Хималаите ?! Лице с лице срещу покрива на Света – Еверест, издигащ се до приоблачните близо 9000 метра, срещу Лотце, Макалу, Чо Ойо – все имена, предизвикващи възхита и преклонение пред майката Природа !!!

 

 hghghg

1 и 2.04    Полет София до Катманду. Трансфер и  настаняване в трекинг хотел в туристическия квартал Тамел.

3.04    Из Катманду – уреждане формалности и разглеждане забележителности.

4.04    Самолетен полет от Катманду до Лукла /2850м/ и пеша до Мондзо /2850м/, 6 часа/. Настаняване в лоджа /всички нощувки в планината са в лоджи/.

5.04    Изкачване за 4-5 часа до Намче Базар /3440м/.

6.04    Аклиматизационен ден около Намче Базар с достигане 3850м при Японския хотел „Еверест Вю”най-големите шерпски села Кумджунг и Кунде с построените в тях училище и болница от първопокорителя на Еверест – сър Едмънд Хилари. Втора нощувка в Намче Базар.

7.04    6-часов преход до известния манастир Тянг Боче /3850м/.

8.04    6-7 часов преход до Фериче /4250м/.

9.04    Аклиматизационен ден около Фериче с достигане 5109м. Втора нощувка във Фериче.

10.04    6-часов преход до Лобуче /4950м/.

11.04    3-часов преход до Горак Шеп /5140м/. Следобед отиване до Базов лагер Еверест /5360м/ и обратно до Горак Шеп /около 5 часа/.

12.04    Изкачване трекинг върха Кала Патар /5630м/ и слизане до Фериче – 10 часа.

13.04    Разделяне на групата: трекинг групата достига до Форце /3900м/ за 5-6 часа, а изкачващите Айланд пик, до Чукунг /4750м/ за 4-5 часа.

14.04    Трекинг групата достига На или Фанга /4445м/ за 6-7 часа, а катерачите до Базовия лагер на Айланд пик /5100м/ за около 3 часа, където се настаняват в палатки на обслужващата фирма.

15.04    Трекинг групата достига езерата Гокио /4750м/ за 3 часа и прави разходка около тях, а катерачите изкачват връх Айланд пик /6189м/ и слизат обратно до Базовия лагер /цял ден/.

16.04    Трекинг групата изкачва трекинг върха Гокио Ри /5350м/ и слиза надолу до Доле – около 8 часа всичко, а катерачите слизат до Панг Боче за около 6 часа.

17.04    И двете групи се придвижват до Намче Базар, където се събират.

18.04    Около 9 часов преход до Лукла.

19.04    Полет Лукла – Катманду.

20.04    Сити тур на Катманду с разглеждане на Сваямбуднат /Маймунския храм/, бившата столица Бактапур и най-голямата ступа в Непал – Буднат ступа.

21 и 22.04    Свободни дни в Катманду с опция за Нагаркот.

23.04    По обратния път, прибиране до София.

 

ЦЕНА: 3990,00лв /само за трекинга/                                        

              4990,00лв /и с Айланд пик/

 

Цената включва: самолет от София до Катманду и обратно, самолет от Катманду до Лукла и обратно, вътрешен транспорт /трансфери от и до летището в Катманду, автобус за Сити тур в Катманду/, всички нощувки, носачи по трекинга, вкл. до и от Базовия лагер на Айланд пик, български водач за трекинга и непалски високопланински водач за Айланд пик, пълно обслужване на Базовия лагер /3-4 дена, вкл. и храна/, пермит за върха и Нац.парк, медицинска застраховка,  виза за Непал, гранични такси, вход музеи.

 

Цената не включва: храната извън Базовия лагер на Айланд пик /по около 30 $ на ден/, напитки, бакшиши /по 30 $ на човек всичко/..

 

Екипировка: само за трекинга – като за висока българска планина зимно време, но без котки, пикел, прусек и т.н., но с щеки; за катерачната група – освен екипировката за трекинга, още – стабилни зимни обувки,  котки, пикел, алпийска седалка,  прусек с 3-4 карабинера, осмица за рапел, самохват, каска.

 

Записване: най-късно до края на Януари срещу поне 50% от цената и фотокопие от задграничния паспорт /валидност 6 месеца/ + 3 снимки, GSM.

 

При записване до 15 Ноември с цялата сума – 5% отстъпка !

 

Минимум 6 участника общо.

 

Трудност: за трекинга – без технически трудности, но някои дълги преходи на височина. За върха – необходими са алпийски умения по придвижване в стръмни участъци с лед и фирн. Спускане на рапел.

 

ВОДАЧ: Евгений Динчев – с 35-годишен опит в Хималаите !