За нас

 „ТРЕККИНГ” ООД - Туроператор за планинарство и пътешествия

        Туроператорът за планинарство и пътешествия „ТРЕККИНГ” ООД съществува повече от 4 години в правния мир, но иначе се явява като продължение на „МОНДО” ЕООД  по отношение именно на планинарството и екзотичните пътешествия.

       „ТРЕККИНГ” ООД  е тясно специализирана за планински преходи, изкачвания и пътешествия в България, на Балканите и по големите планини на Света. В България предпочитаме да осъществяваме изкачвания на известни върхове, както лятно, така и зимно, да провеждаме пешеходни преходи в по рядко посещавани /особено гранични/ планини и планинки, да преминаваме технически по-трудни маршрути в Рила, Пирин и Стара планина.  На особена почит са: Алпийското било на Стара планина, Джамджиевият ръб на Вихрен  в Пирин, Мальовишкият дял в Рила, почти девствената, най-западна гранична част на Балкана, красивите върхове около Тетевен и много още!

        На Балканите предпочитани дестинации са ни Гърция /Олимп, Атон, Крит, Самотраки и други/, Сърбия, Македония, Черна гора и Албания с тяхната невероятна природа и с културното им наследство !

        Най-голям интерес, обаче, предизвиква сред аудиторията ни, проявите към далечните и високи планини по света – Алпи, Хималаи, Кавказ, Анди, Атлас, Килиманджаро, където ние сме водеща фирма, предвид дългогодишния ни и богат опит ! 1Himalaya_Bobi_1_600Всяка година организираме и провеждаме /за разлика от някои други, които само обявяват.../ трекинги и изкачвания в Непалските Хималаи, изкачвания и преходи в Алпите /Монблан, Монте Роза, Гранд Парадизо, Триглав,  Доломити/, изкачване на Елбрус, изкачване първенеца на Южна Америка и всички континенти без Азия – Аконкагуа /6962м/, изкачване вулкана Мисти /5835м/ в Перу, изкачване африканския първенец Килиманджаро /5895м/, изкачване първенеца на Атласките планини връх Тубкал, изкачване вулкани в Камчатка, изкачване на Фуджияма в Япония и много още ! Важна част от дейността ни е пътешествията в екзотични /природно и културно/ страни като Тибет, Индия,  Бутан, Непал, Тайланд, Япония, Танзания, Перу, Аржентина, Бразилия, Турция и много още ! В това отношение всяка година прибавяме и нови дестинации.

  Напук на кризата – все по-далеко и по-високо ! Това сме ние: „ТРЕККИНГ” ООД

Евгений Динчев – Управител на „ТРЕККИНГ” ООД

 

 

Изберете от най интересните ни планинарски прояви

ХИЖА ИЗВОРА – ГОЦЕВ ВРЪХ – ХИЖА ИЗВОРА В СЛАВЯНКА 12 и 13 ОКТОМВРИ

ХИЖА ИЗВОРА – ГОЦЕВ ВРЪХ – ХИЖА ИЗВОРА В СЛАВЯНКА

12 и 13   ОКТОМВРИ

 

Славянка – царството на Пиринския чай !  Една планина с изключително биоразнообразие и не случайно за кратко е носела името „Китка” !

 

 

12.10 /Събота/    Тръгване в 8,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. През Сандански /спиране и разглеждане прекрасния му парк/ и село Петрово достигане хижа Изгрев, където се нощува.

 

13.10 /Неделя/    Тръгване пеша в 7,00ч и за около 5 часа достигане първенеца на СлавянкаГоцев връх /2212м/. Панорамата е впечатляваща ! Връщане обратно до хижата. С транспорта прибиране до София.

 

ЦЕНА: 95,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, застраховка, планински водач.

 

Екипировка: като за висока българска планина есенно време – трисезонни туристически обувки, студо и ветроустойчиви горнище и долнище, ръкавици, шапка, срещу дъжд, челно осветление, сгъваеми щеки, малко храна.

 

Записване: до попълване на групата срещу поне 50% от цената, 3-те имена, № на ЛК, ЕГН и GSM за връзка.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: сравнително дълъг преход, но без технически трудности.

ЧЕРНИЯ КОС – ГРАД БАНКЯ В ЛЮЛИН 20 ОКТОМВРИ

ЧЕРНИЯ КОС – ГРАД БАНКЯ В ЛЮЛИН

20   ОКТОМВРИ

 

Като за еднодневен преход – чудесна възможност, поне за софиянци !

 

 

 

20.10 /Неделя/    Сборен пункт в 8,00ч на последната спирка на трамвай № 5 в Княжево. С градския рейс за Мърчаево се придвижваме до Черния кос, откъдето тръгваме пеша из Люлин. Минаваме под хижа Бонсови поляни и през малкия манастир „Св. Кирил и Методий”. След около 2,30-3 часа ходене достигаме село Мало Бучино. Не влизаме в селото, а заобикаляме от ляво /южно/ и минаваме под естакадата на магистрала „Люлин”. Минаваме през кв. Градоман и от него по алеята на здравето достигаме базата за спортен риболов „Язовир Михайлово”. Обядваме в уютния ресторант и през кв. Михайлово слизаме в центъра на град Банкя. Всичко около 6 часа пеша. С градски рейс се прибираме в София.

 

ЦЕНА: 20,00 лв

 

Цената включва: планински водач.

 

Екипировка: като за ниска планина есенно време + дъждобран.

 

Записване: срещу предварително обаждане и заплащане на сборния пункт. Може и направо на него.

 

Трудност: продължителността на прехода.

 

Минимум 6 участника.

„Хоро на баир” – ХИЖА ТРЪЩЕНИК + ВРЪХ КОВАЧ В РИЛА 26 и 27 ОКТОМВРИ

 „Хоро на баир” – ХИЖА ТРЪЩЕНИК + ВРЪХ КОВАЧ В РИЛА

26 и 27   ОКТОМВРИ

 

В Източния дял на Рила се крият малки езера, заобиколени от стръмен скален венец – наслада за очите и душата !

 

 

 

26.10 /Събота/    Тръгване в 8,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. През Якоруда достигаме хижа Трещеник. Малко преди това спираме и се отбиваме пеша до малко известния и труднодостъпен водопад Чесненско усое. След настаняване и обяд се отдаваме на народни хора – загрявка за очакващия ни утре дълъг преход.

27.10 /Неделя/     Използваме транспорта и се качваме до края на асфалта, откъдето поемаме пеша към Якорудските езера – първата ни спирка за деня. След като им се насладим на кристално чистите им води, поемаме стръмно към връх Ковач. Усилията ни са възнаградени с прекрасна гледка. Поемаме по панорамното било към връх Суха Вапа за още една гледна точка към Якорудските езера на Юг и езерото Грънчар на Север. Оттук се спускаме по едва доловима пътека до транспорта ни с което завършваме панорамната обиколка за общо около 6 часа.

 

ЦЕНА: 90,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планински водач, хореограф.

Екипировка:  като за висока българска планина есенно време –  стабилни обувки,  яке, полар, дълги ветроустойчиви панталони, ръкавици, шапка за топло и студено, слънчеви очила, против дъжд, щеки, челно осветление.

Записване: срещу цялата сума, 3-те имена, № на ЛК.

Минимум 8 участника.

Трудност: дълъг преход втория ден без технически трудности.

КАНЬОНА НА РЕКА ШЕГАВА И ВРЪХ РИШ В КОНЯВСКА ПЛАНИНА 27 ОКТОМВРИ

КАНЬОНА НА РЕКА ШЕГАВА И ВРЪХ РИШ В КОНЯВСКА ПЛАНИНА

27   ОКТОМВРИ

 

Едно рядко посещавано, но прекрасно планинско кътче в майка България !

 

 

 

 

27.10 /Неделя/    Тръгване с придружаващ транспорт в 7,30ч от Руски паметник в София. Пристигане в Кюстендилското село Раждавица , откъдето се тръгва по каньон Шегава. Преминава се по нега и се изкачва връх Риш /1442м/ – първенец на Ришкия дял на Конявска планина. Обратно до село Раждавица, но за разнообразие, се минава през село Гърбино. Всичко около 8 часа пеша. Прибиране с придружаващия ни транспорт до София.

 

ЦЕНА: 50,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт и планински водач.

 

Екипировка: като за ниска планина есенно време + дъждобран.

 

Записване: срещу предварително обаждане и заплащане на поне 50% от цената.

 

Трудност: продължителността на прехода.

 

Минимум 6 участника.

СЕНО ОСЕНОВЛАГ И ВРЪХ КОЗНИЦА В СТАРА ПЛАНИНА 3 НОЕМВРИ

 

СЕНО ОСЕНОВЛАГ И ВРЪХ КОЗНИЦА В СТАРА ПЛАНИНА

3   НОЕМВРИ

 

Един красив и почти девствен кът от Балкана със симетричен връх и китно селце под него !

 

 

 

 

 

3.11 /Неделя/    Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 7,30ч. През Своге,  Елисейна и манастира 7-те престола, достигаме скътаното в Балкана селце Осеновлаг. Оттук за 3-3,30 часа изкачваме личния връх Козница /1632м/ – първенец на дела Ржана. Гледката е великолепна и си заслужава ! Обратно до село Осеновлаг и посещение на известния селски чифлик Ненкови с ресторант, предлагащ уникални специалитети. Колкото и да не ни се тръгва, накрая се прибираме в София.

 

 

 

ЦЕНА: 45,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, планински водач.

 

Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, трекинг обувки, дъждобран, ръкавици, шапка, челно осветление, сгъваеми щеки и др.

 

Записване: срещу цената, трите имена, GSM, до запълване на групата.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: средна

„Хоро на баир” – ХИЖА ФЕНЕРА, ВРЪХ КОЗИ ГРАМАДИ, СТАРОСЕЛ /СРЕДНА ГОРА/ 9 и 10 НОЕМВРИ

„Хоро на баир” – ХИЖА ФЕНЕРА, ВРЪХ КОЗИ ГРАМАДИ, СТАРОСЕЛ /СРЕДНА ГОРА/

9 и 10   НОЕМВРИ

 

Средна гора предлага много срещи с древната История и тази именно е такава !

 

 

 

9.11 /Събота/    Тръгване с придружаващ транспорт в 7,00ч от Руски паметник в  София. Пристигане в Старосел около 10,00ч. Оставаме придружаващия транспорт тук и пеша за около 7 часа се стига хижа Фенера. Пътьом се разглеждат тракийски светилища, обядваме на пикник. Вечерта – народни танци.

 

10.11 /Неделя/    Посрещане изгрева на връх Кози грамади, разглеждаме останките. Следва 3-4 часов преход до Четиньова могила – разглеждаме нея и Хоризонт. При интерес, правим винен тур във винарска изба Старосел. Прибиране в София около 19,00ч.

 

ЦЕНА: 110,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планински водач, хореограф.

 

Екипировка: като за ниска планина зимно време и задължително щеки, срещу дъжд, челно осветление и т.н.

 

Записване: до 6 Ноември срещу цялата сума, 3-те имена, № на ЛК и GSM за връзка.

 

Минимум 8 участника.

 

Трудност: без технически трудности, но дълъг преход в Събота.

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ЛОЗЕНСКА ПЛАНИНА – ВРЪХ ПОПОВ ДЯЛ /1191м/ 10 НОЕМВРИ

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ЛОЗЕНСКА ПЛАНИНА – ВРЪХ ПОПОВ ДЯЛ /1191м/

10 НОЕМВРИ

 

Толкова близо до София и толкова непознато…

 

 

 

 

10.11 /Неделя/    Сборен пункт в 8,00ч на спирката на градски автобус № 5 на Окръжна болница в София. С автобуса до последната му спирка в село Долни Лозен, откъдето се тръгва пеша. Минава се през манастира Свети Спас и се разглежда. Отбива се до скривалището на Ботевия четник, а на билото се посещава мемориалния парк в негова чест. В източна посока по билото се достига първенеца на планината – връх Попов дял /1191м/. Дотук около 5 часа пеша. Прибиране по обратния път до село Долни Лозен и с градския автобус до София. Всичко ходене за деня 8 – 9 часа.

 

 

ЦЕНА: 15,00 лв

 

Цената включва: планински водач.

 

Екипировка: зимна като за ниска българска планина – студо и ветроустойчиви горнище и долнище, шапка за топло и студ, ръкавици, трекинг обувки, сгъваеми щеки, челно осветление, храна и т.н.

 

Записване: до 8 Ноември /Петък/ срещу 3-те имена, цената и GSM за връзка.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: продължителен преход без други трудности.

ЕДНОДНЕВНО ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ЧЕПЪН ПЛАНИНА – ПЕТРОВСКИ КРЪСТ /1206м/ 17 НОЕМВРИ

ЕДНОДНЕВНО ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ЧЕПЪН ПЛАНИНА – ПЕТРОВСКИ КРЪСТ /1206м/

17  НОЕМВРИ

 

Чепън е една от малките и ниски планинки на България, но заради своя карстов състав е известна като „Малкия Пирин”. Огряна от слънцето и гледана отдалеч, тя наистина прилича на именития си събрат !

 

 

 

 

 

 

 

17.11 /Неделя/    Тръгване в 9,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. Достигане Драгоман, откъдето се продължава пеша. За около 5-6 часа всичко се достига първенеца на планинката връх Петровски кръст /1206м/, където се обядва и се слиза обратно до Драгоман по друг маршрут, като пътьом се посещава и Драгоманското блато – природна забележителност. Прибиране в София.

 

ЦЕНА: 45,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт и планински водач.

 

Екипировка: зимна като за ниска планина, но все пак – обувки, яке, ръкавици, шапка, щеки, челно осветление.

 

Записване: до 12 Ноември /Вторник/ срещу цената, GSM и 3-те имена.

 

Минимум 6 участника.