За нас

 „ТРЕККИНГ” ООД - Туроператор за планинарство и пътешествия

        Туроператорът за планинарство и пътешествия „ТРЕККИНГ” ООД съществува повече от 4 години в правния мир, но иначе се явява като продължение на „МОНДО” ЕООД  по отношение именно на планинарството и екзотичните пътешествия.

       „ТРЕККИНГ” ООД  е тясно специализирана за планински преходи, изкачвания и пътешествия в България, на Балканите и по големите планини на Света. В България предпочитаме да осъществяваме изкачвания на известни върхове, както лятно, така и зимно, да провеждаме пешеходни преходи в по рядко посещавани /особено гранични/ планини и планинки, да преминаваме технически по-трудни маршрути в Рила, Пирин и Стара планина.  На особена почит са: Алпийското било на Стара планина, Джамджиевият ръб на Вихрен  в Пирин, Мальовишкият дял в Рила, почти девствената, най-западна гранична част на Балкана, красивите върхове около Тетевен и много още!

        На Балканите предпочитани дестинации са ни Гърция /Олимп, Атон, Крит, Самотраки и други/, Сърбия, Македония, Черна гора и Албания с тяхната невероятна природа и с културното им наследство !

        Най-голям интерес, обаче, предизвиква сред аудиторията ни, проявите към далечните и високи планини по света – Алпи, Хималаи, Кавказ, Анди, Атлас, Килиманджаро, където ние сме водеща фирма, предвид дългогодишния ни и богат опит ! 1Himalaya_Bobi_1_600Всяка година организираме и провеждаме /за разлика от някои други, които само обявяват.../ трекинги и изкачвания в Непалските Хималаи, изкачвания и преходи в Алпите /Монблан, Монте Роза, Гранд Парадизо, Триглав,  Доломити/, изкачване на Елбрус, изкачване първенеца на Южна Америка и всички континенти без Азия – Аконкагуа /6962м/, изкачване вулкана Мисти /5835м/ в Перу, изкачване африканския първенец Килиманджаро /5895м/, изкачване първенеца на Атласките планини връх Тубкал, изкачване вулкани в Камчатка, изкачване на Фуджияма в Япония и много още ! Важна част от дейността ни е пътешествията в екзотични /природно и културно/ страни като Тибет, Индия,  Бутан, Непал, Тайланд, Япония, Танзания, Перу, Аржентина, Бразилия, Турция и много още ! В това отношение всяка година прибавяме и нови дестинации.

  Напук на кризата – все по-далеко и по-високо ! Това сме ние: „ТРЕККИНГ” ООД

Евгений Динчев – Управител на „ТРЕККИНГ” ООД

 

 

Изберете от най интересните ни планинарски прояви

ПРЕХОД ОТ ВРЪХ ПОЛОВРАК ДО ПАНЧАРЕВО В ЛОЗЕНСКА ПЛАНИНА 17 ОКТОМВРИ

ПРЕХОД ОТ ВРЪХ ПОЛОВРАК ДО ПАНЧАРЕВО В ЛОЗЕНСКА ПЛАНИНА

17 ОКТОМВРИ

Един нелек целодневен преход в Западната половина на Лозенска планина – издънка на Средна гора.

17.10 /Събота/ Сборен пункт в 8,00ч на автобусната спирка при Окръжна болница – София. С градски автобус № 5 до последната му спирка в село Лозен. Оттам пеша през манастира „Св.Спас” и се изкачва третия по височина връх на планината – Половрак /Орлов взор/ 1182м. Тук се намира скромният паметник на незнайния четник от Хвърковатата чета на Бенковски, загинал в бой с поробителя. Продължаваме на Запад по билото през втория по височина връх Ланина могила /1186м/ – седловина Влаковете – покрай Раковичките могили и след всичко 6-7 часа преход слизаме до стената на Панчаревското езеро. Отчитаме проявата в приятно заведение… Прибиране в София с градски автобус.

ЦЕНА: 20 лв

Цената включва: планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за ниска планина есенно време – туристически обувки, яке, панталон, дъждобран, шапка, челник, щеки, храна за обяд.

Записване: до 16 Октомври /Петък/ срещу 3-те имена и GSM.

Трудност: технически лек, но продължителен преход.

ДО ПЪРВЕНЕЦА НА ПЛАНИНКАТА ЧЕРНА ГОРА – ВРЪХ ТУМБА /1129м/ 18 ОКТОМВРИ

ДО ПЪРВЕНЕЦА НА ПЛАНИНКАТА ЧЕРНА ГОРА – ВРЪХ ТУМБА /1129м/

18 ОКТОМВРИ

Още една невисока и неголяма по площ планинка в Западните краища на Родината ни, която привлича планинарското ни любопитство.

18.10 /Неделя/ Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 9,00ч. През Перник и Батановци достигаме селцето Планиница, в сърцето на планината. Оттук пеша за 1,30-2 часа изкачваме първенеца връх Тумба /1129м/. Наоколо са и другите най-високи върхове на Черна гора. Продължаваме още в Северозападна посока и достигаме действащия старинен Гигински /Черногорски/ манастир „Св.св. Козма и Дамян”. Предълга е вековната му история, но там ще я чуем подробно. Пеша няколко км до близкото село Гигинци, където ни чака транспортът. Правим късен обяд в заведение и се прибираме в София.

ЦЕНА: 55 лв

Цената включва: придружаващ транспорт,планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за ниска планина есенно време – туристически обувки, яке, панталон, дъждобран, шапка, челник, щеки, подсилки.

Записване: до запълване на групата срещу 3-те имена и GSM.

Трудност: лека

Минимум 6 участника.

ДО ВРЪХ ЦЕРИЯ /1234м/ – ПЪРВЕНЕЦ НА МАЛА ПЛАНИНА /ПОДДЯЛ НА ЗАПАДНА СТАРА ПЛАНИНА/ 21 НОЕМВРИ

ДО ВРЪХ ЦЕРИЯ /1234м/ – ПЪРВЕНЕЦ НА МАЛА ПЛАНИНА /ПОДДЯЛ НА ЗАПАДНА СТАРА ПЛАНИНА/

21 НОЕМВРИ

Един хубав и обгледен маршрут на един хвърлей от София, за който никога не остава време…

21.11 /Събота/ Сборен пункт в 7,15ч пред Информацията на Централна жп гара София. С пътнически влак до гара Томпсън. Оттук тръгваме пеша по камионния път в Западна посока. През село Церецел за 5-6 часа се достига връх Церия /1234м/, първенец на Старопланинския поддял Мала планина. Има малко параклисче и маси с пейки. По черен път за още 2-2,30 часа слизаме до град Своге и се прибираме с влак до София.

ЦЕНА: 40 лв

Цената включва: жп транспорт,планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за ниска планина есенно време – туристически обувки, яке, панталон, дъждобран, шапка, челник, щеки, подсилки.

Записване: до запълване на групата срещу 3-те имена и GSM.

Трудност: лека, но продължителен преход.

Минимум 4 участника.

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ВЕРИЛА ПЛАНИНА – ВРЪХ ГОЛЯМ ДЕБЕЛЕЦ /1415м/ 22 НОЕМВРИ

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА ВЕРИЛА ПЛАНИНА – ВРЪХ ГОЛЯМ ДЕБЕЛЕЦ /1415м/

22 НОЕМВРИ

Връзката между Витоша и Рила. Верила /Безводна планина – трак./ е в сянката на двете си по-големи посестрими, но е изключително приятна през междинните сезони.

22.11 /Неделя/ Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 8,00ч. През Перник достигане село Дрен. Оттук пеша за 2-3 часа се изкачва първенеца на планината връх Голям Дебелец /1415м/. От върха, в зависимост от условията, продължаване до село Клисура, слизане до село Крайници или обратно да село Дрен. С придружаващия транспорт прибиране в София.

ЦЕНА: 55 лв

Цената включва: придружаващ транспорт,планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за ниска планина есенно време – туристически обувки, яке, панталон, дъждобран, шапка, челник, щеки, подсилки.

Записване: до запълване на групата срещу 3-те имена и GSM.

Трудност: средна с продължителен преход.

Минимум 6 участника.

НА ХИЖА И ВРЪХ ВАСИЛЬОВ /1490м/ 28 и 29 НОЕМВРИ

НА ХИЖА И ВРЪХ ВАСИЛЬОВ /1490м/

28 и 29 НОЕМВРИ

Красивата Васильовска планина – Северна издънка от главната Старопланинска верига.

28.11 /Събота/ Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 7,00ч. Пристигане в село Шипково и оттам за около 2,30 часа изкачване до хижа Васильов.

29.11 /Неделя/ Достигане връх Васильов /1490м/, първенец на едноименния дял и слизане обратно до хижата – за максимум 1,30 часа.Спускане между 2 и 3 часа до хижа Коман, откъдето отпътуваме с придружаващия транспорт за София. Преди това обядваме в хубаво заведение.

ЦЕНА: 145 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планински водач, планинска застраховка, организационни разходи.

Екипировка: като за ниска планина зимно време – зимни туристически обувки, студо и ветроустойчиви яке и панталон, ръкавици, шапка, челник, щеки, подсилки, дрехи за преобличане.

Записване: до запълване на групата срещу 3-те имена, ЕГН и GSM.

Трудност: средна.

Минимум 6 участника.

ЕДНОДНЕВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ ГОЛО БЪРДО 6 ДЕКЕМВРИ

ЕДНОДНЕВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЗ ГОЛО БЪРДО

6 ДЕКЕМВРИ

Разпростряла се между градовете Перник и Радомир, планинката е една от най-богатите на редки растителни видове в България. Неслучайно тук се намира биосферният резерват Острица.

6.12 /Неделя/ Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 8,30ч. През Перник достигане хижа Славеите в Голо бърдо. Пием по 1 кафе или бира…и тръгваме пеша. Като излезем на билото, вървим по черен път на Запад. Отбиваме се и изкачваме първенеца на планината връх Ветрушка /1158м/ и слизаме до хижа Орлите, която за съжаление не работи, но околността и е чудесно място за отдих. От хижата, първо по шосе, а после по пътеки, се спускаме до виждащия се град Радомир. Всичко пеша за деня около 4-5 часа. Пием боза и се прибираме с чакащия ни транспорт до София.

ЦЕНА: 45 лв

Цената включва: придружаващ транспорт,планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за ниска планина зимно време – зимни туристически обувки, студо и ветроустойчиво яке и панталон, ръкавици, шапка, челник, щеки, подсилки.

Записване: до запълване на групата срещу 3-те имена и GSM.

Трудност: лека, но в зимни условия.

Минимум 6 участника.

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА БОХОВСКАТА ПЛАНИНА – ВРЪХ ОГОРЕЛИЦА /1318м/ 13 ДЕКЕМВРИ

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА БОХОВСКАТА ПЛАНИНА – ВРЪХ ОГОРЕЛИЦА /1318м/

13 ДЕКЕМВРИ

Има ли или няма отделна Боховска планина ? Всъщност няма значение. Ние да си го качим, пък…

13.12 /Неделя/ Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 8,00ч. През Перник, Брезник и Трън достигаме село Бохова, в подножието на планината. За около 2 часа изкачваме първенеца и връх Огорелица /1318м/, на самата граница със Сърбия. Обратно до селото и отпътуване с чакащия ни транспорт. Късен обяд в подходяща механа…

ЦЕНА: 65 лв

Цената включва: придружаващ транспорт,планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за ниска планина зимно време – зимни туристически обувки, студо и ветроустойчиво яке и панталон, ръкавици, шапка, челник, щеки, подсилки.

Записване: до запълване на групата срещу 3-те имена и GSM.

Трудност: лека, но в зимни условия.

Минимум 6 участника.

АЛБАНСКИТЕ АЛПИ /ПРОКЛЕТИЯ/ 22 – 29 АВГУСТ

АЛБАНСКИТЕ АЛПИ /ПРОКЛЕТИЯ/

22 – 29 АВГУСТ

Една нелека, но невероятно емоционална проява в сърцето на най-красивата планина на Балканите – Албанските Алпи !

Ту в Черна Гора, ту в Албания, но без чакане по КПП-та, без паспорти, без надути митничари и полицаи – това може само в планината и то съвсем законно, а и безкрайно красиво…

22.08 /Събота/ Тръгване в 7,00ч с придружаващ транспорт от площад „Руски паметник” в София. През Калотина, Ниш, Нови Пазар, Рожай и Беране, достигане градчето Плав в Черна Гора, край едноименното езеро. Нощувка в пансион.

23.08 /Неделя/ С транспорта: Плав – Гусиньесело Вусанье.

Пеша: село Вусаньевръх Колац /2534м – първенец на Черна гора, на самата граница/ – връх Мая е Колац /2556м – изцяло на албанска територия/ – връх Мали Колац /2526м – на самата граница/. Слизане обратно пеша до село Вусанье /около 10 часа всичко/ и прибиране с транспорта до Плав. Втора нощувка в пансиона.

24.08 /Понеделник/ Тръгване в 8,00ч с придружаващия транспорт и достигане максимално далеко в долината Вруя. Продължаване пеша, пресичане границата и влизане в Албания и достигане алпийското езеро под връх Езерце, където се нощува на палатки.

25.08 /Вторник/ Изкачване нелекия първенец на Албанските Алпи – Езерце /2693м/, като е много вероятно използването на алпийски котки. Слизане до Бивака и втора нощувка на него. Около 8-9 часа.

26.08 /Сряда/ Събиране на бивака и обратно надолу до чакащия транспорт. Прибиране в пансиона в Плав /стаите в пансиона се запазват след първата нощувка/.

27.08 /Четвъртък/ Тръгване в 7,00ч с транспорта до долината Грбая. Оттам маршрут над долината по върховете Валушница, Талянка, Попадия, с директен поглед към красивия алпийски дял Каранфилите. Слизане обратно до транспорта в долината и прибиране в Плав.

28.08 /Петък/ Отново в долината Грбая. Изкачване връх Северен Каранфил и евентуално Големия Каранфил. Обратно в Плав.

29.08 /Събота/ Пътуване с транспорта по обратния път до България.

ЦЕНА: 645 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 5 нощувки в пансион, 2 нощувки във фирмени палатки /който няма собствена/, медицинска застраховка, такса Нац. парк, български планински водач, организационни разходи.

Екипировка: Като за висока българска планина лятно време + алпийски котки /ако са необходими/ + прусек с 2 карабинера + каска + алпийска седалка, телескопични щеки, челно осветление и бивачни съоръжения /палатка, спален чувал и шалте/. Каска и алпийска седалка може да се наемат от фирмата срещу наем от 5 лв на ден.

Записване: срещу поне 50% от цената, GSM и фотокопие на ЛК, до запълване на групата.

Минимум 6 участника.

Трудност: връх Езерце и Каранфилите са трудни технически.