За нас

 „ТРЕККИНГ” ООД - Туроператор за планинарство и пътешествия

        Туроператорът за планинарство и пътешествия „ТРЕККИНГ” ООД съществува повече от 4 години в правния мир, но иначе се явява като продължение на „МОНДО” ЕООД  по отношение именно на планинарството и екзотичните пътешествия.

       „ТРЕККИНГ” ООД  е тясно специализирана за планински преходи, изкачвания и пътешествия в България, на Балканите и по големите планини на Света. В България предпочитаме да осъществяваме изкачвания на известни върхове, както лятно, така и зимно, да провеждаме пешеходни преходи в по рядко посещавани /особено гранични/ планини и планинки, да преминаваме технически по-трудни маршрути в Рила, Пирин и Стара планина.  На особена почит са: Алпийското било на Стара планина, Джамджиевият ръб на Вихрен  в Пирин, Мальовишкият дял в Рила, почти девствената, най-западна гранична част на Балкана, красивите върхове около Тетевен и много още!

        На Балканите предпочитани дестинации са ни Гърция /Олимп, Атон, Крит, Самотраки и други/, Сърбия, Македония, Черна гора и Албания с тяхната невероятна природа и с културното им наследство !

        Най-голям интерес, обаче, предизвиква сред аудиторията ни, проявите към далечните и високи планини по света – Алпи, Хималаи, Кавказ, Анди, Атлас, Килиманджаро, където ние сме водеща фирма, предвид дългогодишния ни и богат опит ! 1Himalaya_Bobi_1_600Всяка година организираме и провеждаме /за разлика от някои други, които само обявяват.../ трекинги и изкачвания в Непалските Хималаи, изкачвания и преходи в Алпите /Монблан, Монте Роза, Гранд Парадизо, Триглав,  Доломити/, изкачване на Елбрус, изкачване първенеца на Южна Америка и всички континенти без Азия – Аконкагуа /6962м/, изкачване вулкана Мисти /5835м/ в Перу, изкачване африканския първенец Килиманджаро /5895м/, изкачване първенеца на Атласките планини връх Тубкал, изкачване вулкани в Камчатка, изкачване на Фуджияма в Япония и много още ! Важна част от дейността ни е пътешествията в екзотични /природно и културно/ страни като Тибет, Индия,  Бутан, Непал, Тайланд, Япония, Танзания, Перу, Аржентина, Бразилия, Турция и много още ! В това отношение всяка година прибавяме и нови дестинации.

  Напук на кризата – все по-далеко и по-високо ! Това сме ние: „ТРЕККИНГ” ООД

Евгений Динчев – Управител на „ТРЕККИНГ” ООД

 

 

Изберете от най интересните ни планинарски прояви

ДЯВОЛСКАТА ЕКОПЪТЕКА В ЗАПАДНИТЕ РОДОПИ 31 АВГУСТ И 1 СЕПТЕМВРИ

ДЯВОЛСКАТА ЕКОПЪТЕКА В ЗАПАДНИТЕ РОДОПИ

31   АВГУСТ И 1   СЕПТЕМВРИ

 

Родопа – на пръв поглед спокойна, лежерна, гальовна… Задълбай ли човек из нейните дебри, обаче, може тотално да си промени представата за нея !

 

 

 

31.08 /Събота/    Тръгване в 8,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. Достигаме селцето Чала /Девинско/, където нощуваме в къща за гости.

 

1.09 /Неделя/    Преминаваме пеша по цялата Дяволска екопътека и се любуваме на невероятните гледки ! Споменът остава завинаги !

 

 

ЦЕНА: 115,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в къща за гости, планински водач.

 

Екипировка: лятна, лека, но и срещу дъжд.

 

Записване: до запълване на групата срещу 3-те имена, № на ЛК и GSM.

 

Трудност: на места пътеката е стръмна, но е обезопасена.

 

Минимум 6 участника.

ХИЖА ВИХРЕН – ХИЖА ДЕМЯНИЦА – ВЪРХОВЕТЕ ГАЗЕЙ И ПОЛЕЖАН – ХИЖА БЕЗБОГ – ТЕВНО ЕЗЕРО – ХИЖА ВИХРЕН 5 – 8 СЕПТЕМВРИ

ХИЖА ВИХРЕН – ХИЖА ДЕМЯНИЦА – ВЪРХОВЕТЕ ГАЗЕЙ И ПОЛЕЖАН – ХИЖА БЕЗБОГ – ТЕВНО ЕЗЕРО – ХИЖА ВИХРЕН

5 – 8   СЕПТЕМВРИ

 

Един магически кръг в сърцето на Ирин – Пирин !

 

 

 

5.09 /Четвъртък/    Тръгване от Руски паметник в София в 7,00ч с придружаващ транспорт. През Предела и Банско достигаме хижа Вихрен, откъдето тръгваме пеша. За около 5 часа достигаме хижа Демяница, където нощуваме.

6.09 /Петък/    През Газейския циркус излизаме на билото на Полежанското отклонение и изкачваме върховете Газей и Полежан. Слизаме до хижа Безбог /около 7 часа/ и нощувка.

7.09 /Събота/    По маркираната пътека през Демиркапийска и Дясна Кралевдворска порти достигаме заслон Тевно езеро /около 6 часа/. Нощувка.

8.09 /Неделя/    По маркировката през няколко порти и Типиците, слизаме до хижа Вихрен за около 7 часа и отпътуваме за София.

 

ЦЕНА: 175,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, 3 нощувки в хижа, професионален планински водач, планинска застраховка.

Екипировка: като за висока българска планина лятно време – стабилни обувки, горнище и долнище срещу студ, вятър и дъжд, ръкавици, челно осветление,  телескопични щеки и т.н.

Записване: до запълване на групата срещу поне 50% от цената, № на ЛК, GSM, ЕГН и

трите имена

Минимум 6 участника. 

Трудност: средна с продължителни преходи – необходима е добра физическа кондиция.

ВИХРЕН ПО ДЖАМДЖИЕВИЯ РЪБ 14 и 15 СЕПТЕМВРИ

ВИХРЕН ПО ДЖАМДЖИЕВИЯ РЪБ

14 и 15   СЕПТЕМВРИ

 

Една нелека проява в сърцето на невероятната Пирин планина за истински ценители !

 

 

 

14.09 /Събота/    Тръгване от Руски паметник в София в 7,00 ч с придружаващ транспорт. През Предела /спиране за хубаво кисело мляко/ и Банско, достигане хижа „Бъндерица”, където се нощува. Още същия ден изкачване до Муратово езеро – една приятна следобедна разходка. Всичко около 4 часа пеша.

 

15.09 /Неделя/    Тръгване в 7,00 ч от хижата и през Малкия Казан излизане на Джамджиевия ръб. Изкачване по ръба до връх Вихрен /2914м/ – първенец на Пирин, втори в България и трети по височина на Балканите. Слизане до хижа „Бъндерица” по маркировката през Премката /всичко около 8 часа/. Отпътуване за София.

 

ЦЕНА: 115,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планинска застраховка, професионален планински водач.

 

Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, трекинг обувки, дъждобран, ръкавици, шапка, слънчеви очила, челно осветление, дрехи за преобличане, сгъваеми щеки, каска и алпийска седалка /задължително/ – дават се под наем за по 5 лв всяко на ден. На хижата се продава за ядене и пиене, но който иска, може да си носи.

 

Записване: срещу цената, трите имена, GSM, ЕГН и № на ЛК до запълване на групата.

 

Минимум 6 участника.

 

Теренът е труден /втория ден/ и участниците трябва да са в много добра физическа кондиция и да нямат панически страх от височина !

ХИЖА БЕГОВИЦА – ХИЖА ПИРИН – РОЖЕН 21 – 23 СЕПТЕМВРИ

ХИЖА БЕГОВИЦА – ХИЖА ПИРИН – РОЖЕН

21 – 23   СЕПТЕМВРИ

 

Ой красив си Ирин Пирин, най-красив си на света,

Покоряваш ти сърцата на най-смелите чеда !

 

 

 

21.09 /Събота/    Тръгване от Руски паметник в София в 7,00 ч с придружаващ транспорт. През Благоевград и Сандански достигане летовището Попина лъка. Оттам за около 2-3 часа се изкачваме до хижа Беговица, където нощуваме.

 

22.09 /Неделя/    През Кукленски езеро и порта, за 4-5 часа, сме на легендарната хижа Пирин. Хубава ротонда, построена между изворната област на 3 реки /не случайно първото и име е точно „Три реки”/.

 

23.09 /Понеделник/    За около 5 часа слизаме до село Рожен. Разглеждане на Роженския манастир. С придружаващия ни транспорт спираме и в Мелник и се запознаваме най-общо с града-музей. Отпътуване за София.

 

ЦЕНА: 145,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, 2 нощувки в хижа, професионален планински водач, планинска застраховка.

Екипировка: като за висока българска планина лятно време – стабилни обувки, горнище и долнище срещу студ, вятър и дъжд, ръкавици, челно осветление,  телескопични щеки и т.н.

Записване: до запълване на групата срещу поне 50% от цената, № на ЛК, GSM, ЕГН и

трите имена

Минимум 6 участника. 

Трудност: средна – необходима е добра физическа кондиция.

МАЛЬОВИШКИЯ ТРАВЕРС С ИЗКАЧВАНЕ НА ЗЛИЯ ЗЪБ 28 и 29 СЕПТЕМВРИ

МАЛЬОВИШКИЯ ТРАВЕРС С ИЗКАЧВАНЕ НА ЗЛИЯ ЗЪБ

28 и 29   СЕПТЕМВРИ

 

Една проява в сърцето на алпийския „стадион” на България – Мальовишкия дял на Рила планина ! Тук човек попада сред един извънземен свят в който притеглянето е нагоре, към върховете !

 

 

28.09 /Събота/    Тръгване в 7,00 ч с придружаващ транспорт от пл. Руски паметник в София. Пристигане на ЦПШ Мальовица, откъдето за 1 час пеша се достига хижа Мальовица. Настаняване и тръгване по траверса: Втора тераса – Еленино езеро – връх Орлето – по Североизточния ръб до връх Мальовица – Еленин връх – Безименен връх – седловината западно от Петлите – слизане директно до хижа Мальовица, където се нощува.

 

29.09 /Неделя/    Трагване в 7,00 ч и достигане седловината на билото от която предния ден се слезе – Петлите – връх Орловец – изкачване /който желае/ на връх Злия зъб с установка – заслон БАК – хижа Мальовица – ЦПШ Мальовица. Отпътуване с транспорта за София.

 

ЦЕНА: 95,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планинска застраховка, професионален планински водач.

 

Екипировка: лятна като за висока българска планина – задължително, студо и ветроустойчиви яке и панталон, трекинг обувки, ръкавици, шапка за топло и студено, дъждобран, челно осветление, щеки, алпийска седалка, алпийска каска, прусек с 2 карабинера. От фирмата могат да се наемат седалка и каска /наемът е по 5 лв на ден за всяко от нещата/.

 

Записване: до попълване на групата срещу поне 50% цената, 3-те имена, GSM, ЕГН и № на ЛК.

 

Минимум 6 участника.

 

Проявата е сравнително тежка и изисква много добра физическа кондиция и липса на панически страх от височина !

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ЯБЛАНИШКОТО И ЕРМЕНСКОТО ЖДРЕЛО И ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ РУЙ 5 и 6 ОКТОМВРИ

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ЯБЛАНИШКОТО И ЕРМЕНСКОТО ЖДРЕЛО И ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ РУЙ

5 и 6   ОКТОМВРИ

 

„Какво, Швейцария ли…” възкликва Алеко Константинов като вижда ждрелото на Ерма ! С още по-голяма сила важи за Ябланишкото ждрело, което най-вероятно Алеко е пропуснал…

 

5.10 /Събота/    Сборен пункт в 7,45ч. на Руски паметник в София. Тръгване в 8,00ч с придружаващ транспорт. През Перник и Брезник достигане трънското село Банкя. За около 3,00 часа минаване в двете посоки по екопътеката на изключително живописното Ябланишко ждрело. Разглеждане на китното планинско селце Банкя, на самата граница със Сърбия. Придвижване до Трън и обяд.

След обяда с микробуса до ждрелото на Ерма и минаване пеша по екопътеката около него за 2 часа. С транспорта се придвижваме до село Зелениград, където нощуваме в семеен хотел.

 

6.10 /Неделя/    Тръгваме в 7,00ч пеша от самото село по маркирана пътека и след около 3,30 часа сме на граничния връх Руй /1706м/ – първенец на едноименната планина. За още 2,30 – 3 часа, през хижа Руй /обядваме/, слизаме до село Ломница, откъдето с транспорта се прибираме в София.

По път групата ще се отбие до стария и най-известен манастир в Трънско –  „Св.Архангел Михаил” – около 1 час пеша. Разглежда се само отвън, защото е затворен.

 

ЦЕНА: 85,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в семеен хотел, застраховка и планински водач.

Екипировка: есенна като за висока планина – обувки, яке, подходящ панталон, ръкавици, шапка, дъждобран, щеки и т.н.

Записване: до попълване на групата срещу цената, 3-те имена, GSM, № на ЛК и GSM.

Минимум 6 участника.

Трудност: екопътеките са стръмни и не много добре обезопасени. Втория ден преходът е продължителен.

ХИЖА ИЗВОРА – ГОЦЕВ ВРЪХ – ХИЖА ИЗВОРА В СЛАВЯНКА 12 и 13 ОКТОМВРИ

ХИЖА ИЗВОРА – ГОЦЕВ ВРЪХ – ХИЖА ИЗВОРА В СЛАВЯНКА

12 и 13   ОКТОМВРИ

 

Славянка – царството на Пиринския чай !  Една планина с изключително биоразнообразие и не случайно за кратко е носела името „Китка” !

 

 

12.10 /Събота/    Тръгване в 8,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. През Сандански /спиране и разглеждане прекрасния му парк/ и село Петрово достигане хижа Изгрев, където се нощува.

 

13.10 /Неделя/    Тръгване пеша в 7,00ч и за около 5 часа достигане първенеца на СлавянкаГоцев връх /2212м/. Панорамата е впечатляваща ! Връщане обратно до хижата. С транспорта прибиране до София.

 

ЦЕНА: 95,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, застраховка, планински водач.

 

Екипировка: като за висока българска планина есенно време – трисезонни туристически обувки, студо и ветроустойчиви горнище и долнище, ръкавици, шапка, срещу дъжд, челно осветление, сгъваеми щеки, малко храна.

 

Записване: до попълване на групата срещу поне 50% от цената, 3-те имена, № на ЛК, ЕГН и GSM за връзка.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: сравнително дълъг преход, но без технически трудности.

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА КОСОВО /В АЛБАНСКИТЕ АЛПИ/ – ВРЪХ ДЖЕРАВИЦА /2656м/ ОТКЪМ ДЕЧАНИ В КОСОВО 5 – 8 СЕПТЕМВРИ

ИЗКАЧВАНЕ ПЪРВЕНЕЦА НА КОСОВО /В АЛБАНСКИТЕ АЛПИ/ – ВРЪХ ДЖЕРАВИЦА /2656м/ ОТКЪМ ДЕЧАНИ В КОСОВО

 5 – 8   СЕПТЕМВРИ  

 

Още едно екзотично изкачване в най-красивата Балканска планина – Албанските Алпи, но този път от непознатото Косово !

 

 

5.09 /Четвъртък/    Тръгване с придружаващ транспорт в 06,00ч от Руски паметник в София. През ГКПП Гюешево/Деве баир, Ниш, Прокупле, Куршумлия и Прищина се достига Дечански манастир. Разглеждане на манастира. Придвижване до град Печ и нощувка в хотел. Разглеждане на Патриаршията.

6.09 /Петък/    Излизане с нает местен джип или джипове по черен път докъдето може срещу течението на река Дечанска Бистрица. Изкачване първенеца на Косово – връх Джеравица /2656м/ в Албанските Алпи. Обратно до джиповете и прибиране в Печ. Втора нощувка в същия хотел.

7.09 /Събота/    С придружаващия транспорт до град Призрен и разглеждането му. Влизане в Македония и достигане каньона Матка /край Скопие/ и нощувка в едноименния хотел.

8.09 /Неделя/    Преди обед разглеждане каньона и посещение на някои от старите манастири в района. Прибиране до София.

 

ЦЕНА: 465,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, зелена карта за Косово, 3 нощувки в хотел и хостел, джипове за планината, медицинска застраховка, български планински водач.

Екипировка: като за висока българска планина лятно време – топли, ветро и дъждоустойчиви дрехи, стабилни обувки, ръкавици, шапка зимна и лятна, щеки, челно осветление и т.н

Записване: срещу поне 50% от цената, GSM и фотокопие на паспорта, до запълване на групата.

Минимум 6 участника.

Трудност: без технически трудности.