ВИХРЕН ПО ДЖАМДЖИЕВИЯ РЪБ 14 и 15 СЕПТЕМВРИ

ВИХРЕН ПО ДЖАМДЖИЕВИЯ РЪБ

14 и 15   СЕПТЕМВРИ

 

Една нелека проява в сърцето на невероятната Пирин планина за истински ценители !

 

 

 

14.09 /Събота/    Тръгване от Руски паметник в София в 7,00 ч с придружаващ транспорт. През Предела /спиране за хубаво кисело мляко/ и Банско, достигане хижа „Бъндерица”, където се нощува. Още същия ден изкачване до Муратово езеро – една приятна следобедна разходка. Всичко около 4 часа пеша.

 

15.09 /Неделя/    Тръгване в 7,00 ч от хижата и през Малкия Казан излизане на Джамджиевия ръб. Изкачване по ръба до връх Вихрен /2914м/ – първенец на Пирин, втори в България и трети по височина на Балканите. Слизане до хижа „Бъндерица” по маркировката през Премката /всичко около 8 часа/. Отпътуване за София.

 

ЦЕНА: 115,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планинска застраховка, професионален планински водач.

 

Екипировка: яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, трекинг обувки, дъждобран, ръкавици, шапка, слънчеви очила, челно осветление, дрехи за преобличане, сгъваеми щеки, каска и алпийска седалка /задължително/ – дават се под наем за по 5 лв всяко на ден. На хижата се продава за ядене и пиене, но който иска, може да си носи.

 

Записване: срещу цената, трите имена, GSM, ЕГН и № на ЛК до запълване на групата.

 

Минимум 6 участника.

 

Теренът е труден /втория ден/ и участниците трябва да са в много добра физическа кондиция и да нямат панически страх от височина !

Posted in 2019.