Далечни дестинации

Планински походи, изкачвания на върхове и приключения на из целия свят

Планинарски приключения и походи.


Планинарските прояви, изкачванията на върхове и планинските преходи из целия свят.

Предлагаме Ви уникални изживявания, планинарски преходи и изкачвания на върхове из целия свят. Всяка една от тези дестинации, може би ще се окаже едно от  най-интересните преживявания в живота Ви. Изкачвания на върхове в Хималаите, Андите, Алпите, пътувания в Африка и Мадагаскар - всичко, което трябва да се преживее и да се покори за истинските планинари и трекинг фенове можете да намерите в нашия календар на прояви за Далечни дестинации!

Кой планинар не е мечтал за най-високата и велика планина на Земята – Хималаите ?! Лице с лице срещу покрива на Света – Еверест, издигащ се до приоблачните близо 9000 метра, срещу Лотце, Макалу, Чо Ойо – все имена, предизвикващи възхита и преклонение пред майката Природа !!! 

Далечната и привлекателна Южна Америка със своите колоритни магаполюси, с уникалните си природни чудеса, с тангото и още нещо…

Най голямата и известна пустиня на Земята – Сахара ! Със своите финни пясъчни дюни, с върховете си, със скалните си рисунки, с уникалния си климат, с чудатите си селища и гостоприемните си обитатели !

Аконкагуа /6962м/ - Първенец на Аржентина, на Южна Америка, на двете Америки, на Южното полукълбо, на всички континенти без Азия ! Един от малкото високи върхове в Света, които могат да се изкачат без сериозни технически трудности ! Е, всички останали екстри си ги има – височина, ниски температури, силни ветрове и т.н.


 

Азия

Африка

Eвропа

Южна Америка

Екзотични дестинации