МАЛЬОВИШКИЯ ТРАВЕРС С ИЗКАЧВАНЕ НА ЗЛИЯ ЗЪБ 28 и 29 СЕПТЕМВРИ

МАЛЬОВИШКИЯ ТРАВЕРС С ИЗКАЧВАНЕ НА ЗЛИЯ ЗЪБ

28 и 29   СЕПТЕМВРИ

 

Една проява в сърцето на алпийския „стадион” на България – Мальовишкия дял на Рила планина ! Тук човек попада сред един извънземен свят в който притеглянето е нагоре, към върховете !

 

 

28.09 /Събота/    Тръгване в 7,00 ч с придружаващ транспорт от пл. Руски паметник в София. Пристигане на ЦПШ Мальовица, откъдето за 1 час пеша се достига хижа Мальовица. Настаняване и тръгване по траверса: Втора тераса – Еленино езеро – връх Орлето – по Североизточния ръб до връх Мальовица – Еленин връх – Безименен връх – седловината западно от Петлите – слизане директно до хижа Мальовица, където се нощува.

 

29.09 /Неделя/    Трагване в 7,00 ч и достигане седловината на билото от която предния ден се слезе – Петлите – връх Орловец – изкачване /който желае/ на връх Злия зъб с установка – заслон БАК – хижа Мальовица – ЦПШ Мальовица. Отпътуване с транспорта за София.

 

ЦЕНА: 95,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планинска застраховка, професионален планински водач.

 

Екипировка: лятна като за висока българска планина – задължително, студо и ветроустойчиви яке и панталон, трекинг обувки, ръкавици, шапка за топло и студено, дъждобран, челно осветление, щеки, алпийска седалка, алпийска каска, прусек с 2 карабинера. От фирмата могат да се наемат седалка и каска /наемът е по 5 лв на ден за всяко от нещата/.

 

Записване: до попълване на групата срещу поне 50% цената, 3-те имена, GSM, ЕГН и № на ЛК.

 

Минимум 6 участника.

 

Проявата е сравнително тежка и изисква много добра физическа кондиция и липса на панически страх от височина !

Posted in 2019.