„Хоро на баир” – ХИЖА ТРЪЩЕНИК + ВРЪХ КОВАЧ В РИЛА 26 и 27 ОКТОМВРИ

 „Хоро на баир” – ХИЖА ТРЪЩЕНИК + ВРЪХ КОВАЧ В РИЛА

26 и 27   ОКТОМВРИ

 

В Източния дял на Рила се крият малки езера, заобиколени от стръмен скален венец – наслада за очите и душата !

 

 

 

26.10 /Събота/    Тръгване в 8,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. През Якоруда достигаме хижа Трещеник. Малко преди това спираме и се отбиваме пеша до малко известния и труднодостъпен водопад Чесненско усое. След настаняване и обяд се отдаваме на народни хора – загрявка за очакващия ни утре дълъг преход.

27.10 /Неделя/     Използваме транспорта и се качваме до края на асфалта, откъдето поемаме пеша към Якорудските езера – първата ни спирка за деня. След като им се насладим на кристално чистите им води, поемаме стръмно към връх Ковач. Усилията ни са възнаградени с прекрасна гледка. Поемаме по панорамното било към връх Суха Вапа за още една гледна точка към Якорудските езера на Юг и езерото Грънчар на Север. Оттук се спускаме по едва доловима пътека до транспорта ни с което завършваме панорамната обиколка за общо около 6 часа.

 

ЦЕНА: 90,00 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планински водач, хореограф.

Екипировка:  като за висока българска планина есенно време –  стабилни обувки,  яке, полар, дълги ветроустойчиви панталони, ръкавици, шапка за топло и студено, слънчеви очила, против дъжд, щеки, челно осветление.

Записване: срещу цялата сума, 3-те имена, № на ЛК.

Минимум 8 участника.

Трудност: дълъг преход втория ден без технически трудности.

Posted in 2019, Планинарство в България.