9 и 10.02 ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ВЕЖЕН

ЗИМНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ВЕЖЕН

9 и 10 ФЕВРУАРИ

Огромният му масив като магнит привлича лете и зиме. Нелеко зимно изкачване, но напълно заслужаващо усилията !

 

 

 

9.02 /Събота/    Тръгване в 07,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. През Тетевен и Рибарица, достигане началото на пътеката за хижа Вежен. Следва около 5 часа стръмно изкачване през гора и се достига голямата, но уютна Старопланинска хижа Вежен. Настаняване в общи стаи и весела планинарска вечер.

 

10.02 /Неделя/    Тръгване в 7,00ч от хижата и следва стръмно изкачване по Северния ръб /на места има метални парапети/. След това по билното плато се достига връхната точка на могъщия Вежен /2198м/, за 3-4 часа от хижата. Ако времето е хубаво и има видимост, половин България се вижда. По обратния път се прибираме в хижата и обядваме. Слизаме до транспорта ни и отпътуване за София, където се пристига до 20,00ч.

 

ЦЕНА: 90,00 лв

 

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, планинска застраховка, планински водач.

 

Екипировка: зимно яке и панталон мембрана, гети, двуслойни ръкавици-лапи, зимна шапка, сгъваеми щеки, очила с фактор 3 или 4, зимни обувки да стават за котки, алпийски котки /за тези, които катерят върха/.

 

Записване: до попълване на групата срещу трите имена, № на ЛК, ЕГН, GSM и поне 50% от цената.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: изкачването до хижата е дълго, а до върха и трудно. Необходима е добра физическа кондиция и елементарно боравене с алпийски котки.

Posted in 1.