4 ДЕНА СРЕД НАЙ-КРАСИВАТА, ТРУДНА И ВИСОКА ЧАСТ НА БАЛКАНА, ВКЛ. И ТРАВЕРСА 29 ФЕВРУАРИ – 3 МАРТ

4 ДЕНА СРЕД НАЙ-КРАСИВАТА, ТРУДНА И ВИСОКА ЧАСТ НА БАЛКАНА, ВКЛ. И ТРАВЕРСА

29 ФЕВРУАРИ – 3 МАРТ

Алпийският траверс Амбарица – Ботев, както и самият първенец зимно време са голямо предизвикателство за всеки планинар ! Но с опитни водачи, нищо не е така страшно !

29.02 /Събота/ Сборен пункт в 6,30ч на Централна жп гара София. Отпътуване с бързия влак в 7,00ч и слизане на Карлово. Събиране с участници от централна и Източна България. С градски автобус до Сопот и пеша до долната станция на седалковия лифт. Излизане с лифта до станция Почивалото и пеша за 1,30-2 часа до хижа Добрила. Ако лифтът не работи, се изкачва отдолу пеша до хижата за 4-5 часа.

1.03 /Неделя/ Тръгване рано сутринта, още по тъмно и изкачване на връх Амбарица. Продължаване на Изток по Алпийския траверс през Купените, Кръстците, Костенурката, Жълтец и Млечния чал до заслон Ботев /всичко 10-12 часа/. В случай на разваляне на времето или други някакви проблеми, може да се слезе и на хижа В. Левски.

2.03 /Понеделник/ Изкачване на първенеца връх Ботев /2376м/ и през върховете Ушите, Параджика и Юрушка грамада, се достига хижа Тъжа /5-6 часа/.

3.03 /Вторник/ По долината на река Тъжа се слиза в село Тъжа и прибиране в София с влак.

ЦЕНА: 285 лв

Цената включва: влак в двете посоки, градски автобус Карлово-Сопот, лифт в 1 посока, 3 нощувки в хижи, хеликоптерна планинска застраховка, професионални планински водачи /на 3 участника 1 водач/, организационни разходи.

Екипировка: студо и ветроустойчиви горнище и долнище, гети, термобельо, ръкавици 2 чифта, шапка-шлем, скиорска маска, стабилни зимни обувки, алпийски котки, алпийска седалка, алпийска каска, пикел, щеки, прусек с 2-3 карабинера, челник, подсилки. Пикел, седалка и каска могат да се наемат от фирмата по 5 лв на ден.

Записване: до попълване на групата срещу поне 50% от цената, № на ЛК, ЕГН и GSM.

Трудност: това е зимен алпийски траверс от 4-та категория на трудност и е за отлично подготвени физически и психически планинари.

Минимум 3 участника.

Posted in 1.