3 ДЕНА СРЕД НАЙ-КРАСИВАТА, ТРУДНА И ВИСОКА ЧАСТ НА БАЛКАНА – СТАРОПЛАНИНСКИЯ ТРАВЕРС 27 – 29 МАРТ /Събота-Понеделник/

3 ДЕНА СРЕД НАЙ-КРАСИВАТА, ТРУДНА И ВИСОКА ЧАСТ НА БАЛКАНА – СТАРОПЛАНИНСКИЯ ТРАВЕРС

27 – 29   МАРТ /Събота-Понеделник/

 

Алпийският траверс Амбарица – Ботев, както и самият първенец зимно време са голямо предизвикателство за всеки планинар ! Но с опитни водачи, нищо не е така страшно !

 

27.03 /Събота/    Сборен пункт в 6,30ч на Централна жп гара София. Отпътуване с бързия влак в 7,00ч и слизане на Карлово. Събиране с участници от централна и Източна България. С градски автобус до Сопот и пеша до долната станция на седалковия лифт. Излизане с лифта до станция Почивалото и пеша за 1,30-2 часа до хижа Добрила. Ако лифтът не работи, се изкачва отдолу пеша до хижата за 4-5 часа.

28.03 /Неделя/    Тръгване рано сутринта, още по тъмно и изкачване на връх Амбарица. Продължаване на Изток по Алпийския траверс през Купените, Кръстците, Костенурката, Жълтец и Млечния чал до заслон Ботев /всичко 10-12 часа/. В случай на разваляне на времето или други някакви проблеми, може да се слезе и на хижа В. Левски.

29.03 /Понеделник/    Изкачване на първенеца връх Ботев /2376м/ и по зимния път през върховете Ушите и Параджика се достига летовище Паниците /6-7 часа/. Оттук се наема транспорт до жп гара Калофер и се отпътува.

 

ЦЕНА: 255 лв

Цената включва: влак в двете посоки, градски автобус Карлово-Сопот, лифт в 1 посока, 2 нощувки в хижи, планинска застраховка, професионални планински водачи /на 3 участника 1 водач/, организационни разходи.

Екипировка: студо и ветроустойчиви горнище и долнище, гети, термобельо, ръкавици 2 чифта, шапка-шлем, скиорска маска, стабилни зимни обувки, алпийски котки, алпийска седалка, алпийска каска, пикел, щеки, прусек с 2-3 карабинера, челник, подсилки. Пикел, седалка и каска могат да се наемат от фирмата по 5 лв на ден.

Записване: до попълване на групата срещу поне 50% от цената, 3-те имена, ЕГН и GSM.

Трудност: това е зимен алпийски траверс от 4-та категория на трудност и е за отлично подготвени физически и психически планинари.

Минимум 3 участника.

Posted in 1.