ФЕСТИВАЛ НА КЕСТЕНА В БЕЛАСИЦА 10 и 11 ОКТОМВРИ

ХОРО НА БАИР”: ФЕСТИВАЛ НА КЕСТЕНА В БЕЛАСИЦА

10 и 11 ОКТОМВРИ

Едно приятно съчетание на народното творчество с традиционния и известен фестивал, а като прибавим и ходенето пеша до природни и исторически забележителности, става нещо прекрасно !

10.10 /Събота/ Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 7,00. Пристигане около 10,00ч в село Самуилово. Настаняване в къщата за гости на Вальо Янкиш. С транспорта отиваме в село Коларово, където посещаваме фестивала на кестена – фолклорна програма от местни състави, домашно приготвена храна. Около 16,00ч се връщаме в Самуилово и разучаваме народни танци.

11.10 /Неделя/ След закуска тръгваме пеша в 8,30ч и отиваме до водопад Срамежливия, разглеждаме го и се връщаме обратно. С транспорта до село Чурилово, където посещаваме Чуриловския манастир „Свето Успение Богородично”. Отново с транспорта отиваме на Рупите и разглеждане Хераклея Синтика. Има опция за минерален басейн. Прибиране в София около 21,00ч.

ЦЕНА: 100 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в къща за гости, хореограф, планински водач от фирмата, местен водач, организационни разходи.

Екипировка: като за ниска планина есенно време – трекинг обувки, горнище и долнище, дъждобран, челно осветление, телескопични щеки, дрехи за преобличане и т.н. .

Записване: най-късно до края на Август за тези, които искат да спат на легло, срещу 3-те имена, 50% от цената, № на ЛК, GSM до изчерпване на местата.

Трудност: без технически трудности и дълги преходи.

Минимум 6 участника.

Posted in 1.