ТРЕКИНГ ВЪВ ВИСОКИТЕ ПИРИНЕИ – ФРАНЦИЯ И ИСПАНИЯ 14 – 21 ЮЛИ 2018

ТРЕКИНГ ВЪВ ВИСОКИТЕ ПИРИНЕИ – ФРАНЦИЯ И ИСПАНИЯ

14 – 21   ЮЛИ

  

Това пътуване ще ни отведе до сърцето на Пиринеите, преминавайки пеша през двете най-големи защитени територии на планината – Национален парк на Френските Пиринеи и Испанския Национален парк Ордеса и Монте Пердито. Ще видим знаменития циркус на Гаварни със своята невероятна морфология, както и Гранд Каскад, най-високият водопад в Европа. Ще минем през скалния феномен Бреш дьо Роланд. После ще изкачим третия по височина връх на Пиринеите Монт Пердю /Монте Пердито – 3355м/, ще открием прекрасния каньон на Ордеса и долината Аразас. И накрая ще посетим Тулуза – Червения град, един от най-големите и красиви градове на Френския Юг !

 

 

 

 

14.07    Пътуване със самолет от София до Тулуза и с влак от Тулуза до Лурд /известен поклоннически център/. Настаняване в туристическа спалня. Разходка из града. Нощувка и закуска.

15.07    Сутришен трансфер с обществен транспорт до началото на трекинга – малкото планинско селце Гаварни. Пазаруване за следващите 4 дни. Излишния багаж може да се остави в Гаварни. Изкачваме се до хижа Сарадет, наричана още Бреш дьо Ролан /2590м/. Вечеря, нощувка и закуска в хижата. Общо 5 часа преход за деня и +1200м положителна денивилация.

16.07    Хубаво изкачване до забележителния билен процеп Бреш дьо Ролан /2807м/, откъдето ще преминем на Испанска територия. Факултативно изкачване на връх Тайон /2 часа отиване и връщане от превала/. Хубава гледка към Винемал и билата на Гаварни. Слизаме по Испанския склон до Колада де Миларис /2500м/ и превала Дескаргадор, за да достигнем хижа Гориц /2160м/. Настаняване за 2 нощувки. Вечеря, нощувка и закуска в хижата. Общо за деня около 6 часа преход и денивилация: +570м и – 890м.

17.07    Постепенно изкачване до малкото езеро. Следва по-стръмен склон, достигане на превал и след още около 100м диневилация се изкачва връх Монте Пердито /3355м/. Панорамата е фантастична ! Слизане по обратния път до хижата и втора нощувка в нея. Вечеря и закуска. Целият лъч е около 6 часа, а диневилацията: + 1200м и – 1200м.

18.07    От хижа Гориц се слиза към долината на Ордеса. От долната част на циркуса Соасо /1800м/, се тръгва по каньона, който в продължение на 8 км ни предлага необикновени гледки. Слиза се до паркинга Ла Прадела /1360м/ и после следваме известния маршрут GR11, който през Понт де лос Наварос /1060м/ и през ждрелата на Рио Ара ще ни отведе до уютната хижа Бухарело /1380м/. Вечеря, нощувка и закуска в хижата. Общо 8 часа преход и денивилация: +320м и – 1100м.

19.07    Приятно изкачване около 3 часа до превала Бушаро /2270м/, откъдето отново ще се завърнем на Френска територия. Слизане по друга пътека в знаменития циркус на Гаварни, за да видим Гранд Каскад – първенец сред водопадите в Европа /423м височина на пада/. Настаняване в туристическа спалня в Гаварни. Нощувка и закуска. Всичко 7 часа преход за деня и денивилация: + 1050м и – 1050м.

20.07    Трансфер около 50 км с обществен транспорт до град Лурд. Свободно време за разглеждане на поклонническия град. Следобяд с влак около 3 часа до Тулуза. Настаняване в хотел 2* в центъра на града. Вечерна разходка из центъра.

21.07    Трансфер до летище Бланяк. Полет до София.

 

ЦЕНА: 2100,00 лв

Цената включва: самолетните билети с летищните такси, всички местни трансфери с влак и автобус, 4 полупансиона в хижите, 2 нощувки в туристически спални със закуски, 1 нощувка в хотел 2* в центъра на Тулуза, медицинска застраховка „Асистанс”, професионален български планински водач.

Самолетните билети София-Тулуза-София са калкулирани на база 250 евро. При по-късно записване и невъзможност да се намерят билети до тази цена, разликата се доплаща.

 

Цената не включва: храната през Ден 1 и Ден 8, обядите, вечерите през Ден 6 и Ден 7, напитки, музеи.

 

Екипировка: като за висока българска планина лятно време + спален чувал.

 

Записване: най-късно 2 месеца преди датата на тръгване срещу минимум 50% от цената /остатъка от сумата до 30 дни преди тръгване/, фотокопие на паспорта /с валидност минимум 6 месеца/ или ЛК, GSM и E-mail за връзка.

 

Минимум 8, максимум 15 участника.

 

Трудност: преходи от 5 до 8 часа дневно. Маршрут за ходещи в добра физическа форма, по добре трасирани пътеки, по всякакъв терен.

 

 

Posted in 1.