ТРАДИЦИОННО ПРЕДКОЛЕДНО НА ХИЖА ОСОГОВО 17 и 18 Декември /Събота и Неделя/

ТРАДИЦИОННО ПРЕДКОЛЕДНО НА ХИЖА ОСОГОВО

17 и 18   Декември /Събота и Неделя/

 

Една прекрасна традиция с много празнично настроение, музика, песни, танци, подаръци, викторина и…с немного, но качествено ходене !!!

 

 

17.12 /Събота/    Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 9,00ч. През Радомир и Кюстендил достигане хижа Осогово в едноименната планина. Още  същия ден ще направим лека разходка до хотел 3-те буки за по едно питие и обратно. Следва планинарска вечер с много музика, танци, предметна викторина и т.н. В хижата се продава за ядене и пиене.

 

18.12 /Неделя/    След масовото ставане от дълбок и здравословен сън, изкачваме връх Кюнека и се прибираме за обяд в хижата. Тръгваме с транспорта за София, но при село Богослов се отбиваме да видим уникалната гора от Секвоя-гигантея, голяма рядкост за нашите ширини.

 

 

ЦЕНА: 80 лв /за хонорара и разходите на водача/

 

Останалите разходи, като: придружаващ транспорт, 1 нощувка в хижа, подаръци за викторината, планинска застраховка, организационни разходи възлизат на около 60 лв.

 

Екипировка: зимна – яке и панталони /студо и ветроустойчиви/, зимни трекинг обувки,  ръкавици, шапка, гети, челно осветление, сгъваеми щеки, дрехи за преобличане и др.

 

Записване: срещу трите имена, ЕГН /който няма планинска застраховка/, GSM, до запълване на групата.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: и леко и трудно…

Posted in 1.