ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО РУПИТЕ НА ВАНГА И ТРАВЕРС НА ЕДИНСТВЕНИЯ ВУЛКАН У НАС – ПЛАНИНКАТА КОЖУХ 30 ЯНУАРИ /Събота/

ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО РУПИТЕ НА ВАНГА И ТРАВЕРС НА ЕДИНСТВЕНИЯ ВУЛКАН У НАС – ПЛАНИНКАТА КОЖУХ

30   ЯНУАРИ /Събота/

 

Едно от най-светите и енергийни места в България в комплект с вулканичния Кожух предизвиква интерес в планинарската душа !

 

30.01 /Събота/    Тръгване в 7,00ч от Руски паметник в София с придружаващ транспорт. По магистрала „Струма“ и през Кресненското дефиле достигаме местността Рупите, където се намират храмът „Св. Петка“, къщата и гробът на българската пророчица Ванга. Разглеждаме ги и отдаваме почит на великата българка. Тук са и естествените минерални извори в които всеки може да се натопи под открито небе. Разбира се, не идваме само за това, а и да направим 3-часов траверс /по желание/ по малката планинка Кожух /281м/, известна, че е единственият вулкан /угаснал/ у нас. Ще отидем пеша и до параклис, кацнал сред скалите над мътната Струма. След приключване на програмата се прибираме в София най-късно до 20,00ч.

 

ЦЕНА: 75 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, професионален планински водач, организационни разходи.

 

Екипировка: нормална зимна като за ниска планина – трекинг обувки /които ще правят траверса/, ръкавици, студо и ветро устойчиво яке и панталони, зимна шапка, телескопични щеки, шише с вода, челно осветление /за всеки случай/, против дъжд.

 

Записване: срещу 3-те имена и GSM. Заплащане в офиса или на сборния пункт.

 

Минимум 6 участника.

 

Трудност: няма технически трудности, а двата прехода са общо около 4 часа.

Posted in 1.