ПЪРВЕНЕЦА НА ДРАМСКИ БОЗДАГ + ПЪРВЕНЕЦА НА ОСТРОВ САМОТРАКИ В ГЪРЦИЯ 22 – 25 ЮЛИ /Четвъртък-Неделя/

ПЪРВЕНЕЦА НА ДРАМСКИ БОЗДАГ + ПЪРВЕНЕЦА НА ОСТРОВ САМОТРАКИ В ГЪРЦИЯ

22 – 25   ЮЛИ /Четвъртък-Неделя/

Древният остров на траките с великолепната си планина, очарователните плажове и…над 100 000 кози – ужас !

22.07 /Четвъртък/    Сборен пункт в 5,45ч на площад „Руски паметник” в София /от страната на пощата/. Тръгване в 6,00ч с придружаващ транспорт. Влизане в Гърция през ГКПП Илинден. Посещение на планината Драмски Боздаг и изкачване първенеца и връх Профитис Илия /2232м/. Връщане обратно в България и нощувка в манастира „Св.Георги” над град Хаджидимово.

23.07 /Петък/   Отново се влиза в Гърция и през Драма и Ксанти достигане Александропулус. С ферибота до о-в Самотраки. Настаняване в хотел в селището Терма под връх Фенгари.

24.07 /Събота/    Изкачване пеша първенеца на третия по височина остров на Гърция – връх Фенгари /1611м/. Всичко около 8-10 часа ходене.

25.07 /Неделя/    Посещение на долните 2 водопада в каньона на река Фониа за около 2,30 часа. Посещение в Тракийското светилище Палиополи и музея до него с копие от известната статуя на победата Нике. Евентуално плаж в кристалните води на Бяло море. Разглеждане „столицата” на о-ва градчето Хора. В късния следобед придвижване с ферибота до Александропулус и прибиране с микробуса през нощта в София.

 

ЦЕНА: 499 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 1 нощувка в манастир и 2 нощувки в хотел със закуска, ферибот в 2-те посоки вкл. и за придружаващия транспорт, медицинска застраховка, български професионален планински водач, организационни разходи.

Екипировка: като за средновисока лятна българска планина, щеки, челно осветление, бански и летни дрехи за ниското.

Записване: до попълване на групата срещу поне 50% от цената,GSM и фотокопие на ЛК.

Минимум 6 участника.

Трудност: втората част от изкачването на връх Фенгари е скалисто, а някъде и сипеесто.

Posted in 1.