ПРЕХОД В РОДОПИТЕ ОТ ГАРА АВРАМОВИ КОЛИБИ ПРЕЗ СЕЛАТА ОРЦЕВО И БУНЦЕВО ДО ЯКУРУДА 27 и 28 ФЕВРУАРИ /Събота и Неделя/

ПРЕХОД В РОДОПИТЕ ОТ ГАРА АВРАМОВИ КОЛИБИ ПРЕЗ СЕЛАТА ОРЦЕВО И БУНЦЕВО ДО ЯКУРУДА

27 и 28   ФЕВРУАРИ /Събота и Неделя/

 

Уникална красота е зимната Родопа ! Полюбувайте и се !

 

27.02 /Събота/    Сборен пункт на Централна гара пред Информацията в 6,00ч. В 6,25ч тръгва влакът за гара Септември. На нея имаме 10 минути ,за да се прехвърлим на теснолинейка, която тръгва в 8,30ч. На  най -високата гара в България, Аврамови колиби, сме в 11,30ч. Групата тръгва към близкото селце и по черен път се продължава по билната част на планината. Около 16,00ч сме на връх Велийца/1712м/, откъдето слизаме покрай заслон Велийца /почивка, наблизо има вода/ и около
18,30ч сме в къща за гости в Орцево. Настаняване и вечеря. Общо преходът отнема около 5 часа и половина за група.

28.02 /Неделя/    Закуска в 7,30ч и в 8,30ч тръгваме в североизточна посока през гората към село Бунцево. В 12,30ч сме там, отсядаме за обяд и почивка на рибарник Бунцево.
Хапваме вкусна риба и местни манджи. Има възможност за закупуване на домашно масло, сирене, извара, мляко и мътеница със заявка от предния ден.
Около 14,30ч ни взема местно бусче и ни кара до гара Якоруда. Оттам пак с теснолинейката тръгваме в 15,30ч  за Септември. Около 10,00ч сме на Ц.гара София.

ЦЕНА:    130 лв

В цената влизат: организиран транспорт с влак, теснолинейка и бусче, една нощувка в къща за гости с вечеря и закуска, професионален планински водач, планинска застраховка, организационни разходи.
Екипировка:    като за средновисока зимна планина – гети, ръкавици, шапки, защитни очила, термос с чай, енергийна храна, щеки. Снегоходки се изискват, ако имапо голяма снежна покривка.
Записване: срещу поне половината сума, трите имена, ЕГН, номер на телефон, до запълване на групата.

Трудност: без технически трудности, но с продължителни зимни преходи.
Минимум 6 участника.

Posted in 1.