ПЛАНИНАТА ТИМФИ И КАНЬОНА ВИКОС В ГЪРЦИЯ 10 – 13 СЕПТЕМВРИ

ПЛАНИНАТА ТИМФИ И КАНЬОНА ВИКОС В ГЪРЦИЯ

10 – 13 СЕПТЕМВРИ

Огърлицата от природни красоти на Балканите е впечатляваща и едно бижу в нея са несъмнено Тимфи и Викос !

10.09 /Четвъртък/ Тръгване от Руски паметник в София с придружаващ транспорт в 6,00ч. През Кулата и Солун пристигаме в Йоанина около 14,00ч /550 км; 6-7 часа/. 2 часа за обяд и разглеждане на града – стария град, крепостта, джамията Аслан паша, археологическия музей. С транспорта за 1 час пристигаме на изходния пункт. Тръгваме пеша и за около 2 часа пристигаме в хижата, където ще нощуваме 2 нощи.

11.09 /Петък/ След закуска, се тръгва в 9,00ч с малки раници с храна и вода за деня и след около 3 часа се изкачва връх Гамила /2497м/, първенец на планината. Няма сериозни трудности. Обратно за 2 часа до хижата. Следобед разходка до езерото Драколимни – всичко около 2 часа.

12.09 /Събота/ В 9,00ч се тръгва надолу и за 2 часа сме при чакащия ни транспорт. Около обед се тръгва пеша надолу през каньона Викос сред отвесни скали и огромни цепнатини. За около 3 часа достигаме изворите на река Видоматис. Разглеждаме ги, както и църквата Пресвета Богородица. За час и половина-два се изкачваме до селцето Викос и се настаняваме в къща за гости.

13.09 /Неделя/ В 9,00ч тръгваме на разходка в района и ще посетим скалния манастир Света Параскева. Около обяд тръгваме за България /600 км; около 7 часа/ и най-късно в 20,00ч пристигаме в София.

ЦЕНА: 490 лв

Цената включва: придружаващ транспорт, 2 нощувки в хижа и 1 в къща за гости, застраховка, български планински водач, организационни разходи.

Екипировка: раница за леки преходи, трекингобувки, сандали, студо и ветроустойчиви яке и панталон, дъждобран, гети, щеки, очила, шапка, ръкавици, челно осветление, аптечка. Малко суха храна и подсилки за преходите.

Записване: срещу поне 50% от цената, фотокопие на ЛК и GSM до попълване на групата.

Трудност: без сериозни технически трудности и дълги преходи.

Минимум 6 участника.

Posted in 1.